Orice dreapta din planul pomenit este vecina de o parte si de alta a ei cu cate o dreapta .
Fals. Orice dreapta este vecina cu doua semiplane (deschise). A vorbi de "doua drepte vecine" e un nonsens in geometria despre care discutam noi aici.
La fel cum orice punct de pe o linie dreapta are un punct vecin cu el la stanga si dupa la dreapta
Fals. Orice punct de pe o linie dreapta e vecin cu doua semidrepte (deschise). A vorbi despre "puncte vecine" e un nonsens in geometria de aici exact la fel cum (si din acelasi motiv pentru care) e un nonsens sa vorbesti de numere reale "consecutive" in teoria numerelor.
ceea ce din cauza paradoxului pomenit nu le pune pe cele trei puncte in stare de atingere caci aunci s-ar confunda.
Aici nu e vorba de niciun paradox, ci pur si simplu de o neintelegere a unor notiuni (si proprietati) de baza din partea emitentului unor asemenea falsitati.
Adica cele trei puncte sunt coliniare si determina doua segmente de dreapta care fiecare contine o infinitate de puncte. Desigur si la drepte din cauza relatiei continuu discontinuu intre dreptele vecine si dreapta in discutie se pot introduce o infinitate de alte linii drepte.
Care "trei puncte" domnule student? Cele trei puncte "vecine" care nu exista, pentru ca notiunea de "puncte vecine" este un nonsens?
Cel rezultat din referile pe care le fac la continuum/dicontinuum daca este sezizat de ratiunea interlocutorului.
Vai dar ce exprimari savante! Ei bine "interlocutorul" sesizeaza doar ca emitentul falsitatilor comentate mai sus nu intelege notiuni de baza si din aceasta cauza "vede" false paradoxuri acolo unde ele nu exista.
b) In vecinatatea lui OA oricat de aproape vei duce o dreapta Q
Nu poate nimeni (fara o demonstratie de rigoare) sa "duca o dreapta q", ci doar o dreapta care a-priori (fara analiza suplimentara) nu stim daca e de tip f sau q. (In momentul in care "se duce o dreapta de tip q" se demonstreaza direct ca pretentiile tale sunt nule).
Raspuns Trebuia sa scriu ...o dreapta OQ...
Cu alte cuvinte, corectand cu "
OQ", accepti ca despre aceasta dreapta nu stim a-priori de ce tip este, in special cand punctul Q de pe arcul de cerc e in vecinatatea lui B?
Dreapta OQ este pozitionata si deci eu doar duc o dreapta AiFlO care are segmentul FiO mai aproape de OB decat dreapra deja dusa OQ.
Nu mai spune! (Vad a insisti sa notezi drepte cu trei litere! Cine te-a invatat oare geometrie?)
Si cum anume duci acea dreapta, adica pe baza caror puncte? Pe baza punctelor O si Fi, sau pe baza punctelor O si Ai?
Daca incerci sa o faci pe baza punctelor O si Fi (stiind ca poti oricand gasi un punct Fi pe arcul de cerc intre Q si B), iar dreapta OQ este de fapt de tip q, atunci dreapta OFi nu va intersecta pe d si deci va fi si ea tot de tip q (in acest caz nu exista intersectia Ai deci nici "
dreapta AiFiO" [sic] ).
Daca incerci sa o faci pe baza punctelor O si Ai, iar OQ este de fapt de tip q, cum anume il alegi pe Ai pe d, ca sa te asiguri ca Fi va fi intre Q si B? Te invit sa explici pentru ca sunt chiar curios.
Deci revenim la acelasi lucru: deoarece nu poti sti a-priori de ce tip e dreapta OQ, deci ar putea fi de tip q, caz in care nu mai exista dreapta f promisa de tine, nu poti sa te asiguri ca vei putea gasi o dreapta de tip f la est de OQ. Daca pretinzi ca stii sigur ca vei gasi o dreapta de tip f, inseamna ca pretinzi
ca stii sigur ca OQ este de tip f, ceea ce e complet fals (pentru ca tu asta vrei sa demonstrezi, nu poti sa o folosesti ca premisa). Cu alte cuvinte, argumentul tau sufera de o eroare de logica elementara, anume e circular!

Desigur ca prin constructie AiFiO este de tip f
Mda, necazul este ca nu te poti asigura ca acea "constructie" e posibila, vezi cele doua cazuri de mai sus.
si nu ma interseaza ce tip de dreapta este OQ si nici nu am afirmat decat ca poate fi in principiu doar de tip f sau q tertium non datur
Pai tocmai asta e, ca prematura ta concluzie este corecta sau invalida
in functie de tipul dreptei OQ, deci degeaba ignori tipul ei, ca in cazul in care e de tip q, toata laudarosenia ta cu constructia "
dreptei AiFiO" [sic] este nula.
La nesfarsit este replica mea permanenta caci eu nu duc dreptele f decat in replica la drepte OQ(q sau f)
Mda, dar asa cum am aratat mai sus, daca dreapta OQ este de tip q, e sigur ca nu mai poti gasi o dreapta f la est.
Doresc insa sa spun ca pe o dreapta oricat de departe ma voi duce tot peste numere reale voi da.
Cu asta sunt de acord.
Dedekind nu-mi ofera si altele si cu infinitul eu nu lucrez decat ca o marime oricat de mare din clasa marimilor cu care lucrez in speta respectiva, aici un numar real oricat de mare pe axa infinita a numerelor reale.
Poftim? Pentru tine
infinitul este in acest caz un numar real (finit)? (Daca nu stiai, toate numerele reale
sunt finite). Daca asta e modul tau de gandire si de folosire (incorecta) a termenilor consacrati, atunci e clar. Incet incet de descalifici tot mai evident de la discutii serioase (relevante) pe acest subiect.
Nu este nevoie sa mergem la zero .
Nici nu te-am invitat sa "mergem la zero". Eu vorbeam de limita de la infinit (de la cel pozitiv, desigur).
Nu intelegi aceasta inductie sau reducere la absurd in zona infinitului si basta.
Pana nu-ti corectezi eroarea despre "infinitul e numar real finit", ceea ce afirmi tu despre "in zona infinitului" e complet nul.
Cat despre "aceasta inductie" sau "reducere la absurd", te-as invita sa prezinti care sunt ele in acest caz. Deja e bizar ca presupui ca ar fi cumva echivalente cele doua modele de rationament, dar e si mai bizar ca tu vezi vreunul dintre ele in argumentatia ta (invalida) despre constructia dreptei f la est de OQ.
Nu te pot forta sa o accepti
Daca ar fi corecta, as accepta-o fara nicio fortare din partea ta. Fiind invalida, nu o voi accepta niciodata, oricat te-ai forta.
dar nici tu pe mine sa o accept.
Tine minte ca eu nu imi propun
sa te fortez sa accepti ceva. Eu iti prezint doar contra-argumentele mele ca raspuns la afirmatiile tale laudaroase (si lipsite de demonstratii corecte), iar de la tine astept doar sa analizezi argumentele mele si sa imi indici daca gasesti sau nu erori in ele. Daca nu gasesti erori, dar decizi sa nu le accepti, inseamna ca esti de calibrul logic al prea-credinciosului. Daca gasesti erori, corecteaza-le in public si daca ai dreptate mi le voi admite.
Eroare! mereu daca este nevoie ultimul pas este al meu.
Nu, nu este. Te invit sa arati cum gasesti dreapta f din "pasul tau", in cazul in care la "pasul meu" am dat (din intamplare) peste o dreapta OQ de tip q. Si daca nu poti face asta, si in plus nu poti stii a-priori daca dreapta "mea" e de tip f sau q, cum anume propui sa te asiguri ca "pasul tau" e posibil. Exact asta e problema cruciala la care inca, cu totata laudarosenia ta, nu ai raspuns inca. Si degeaba faci afirmatii gratuite (cum chipurile poti construi oricand "
dreapta AiFiO" [sic]), ca fara demonstratie ele nu valoreaza absolut nimic.
Probabil ca nu stii povestea asta care nu tine de geometrie.
Si daca stiu si daca nu, tot ar fi cazul sa explici de ce ti se pare tie relevanta acea analogie cu detaliile de rigoare. Tu esti cel care ai adus vorba de "acea poveste", si pana nu clarifici ce vrei cu ea, acel "argument" ramane nul.
e-