Nu cred ca presa vrea sa ne tina necunocatori, ei doar vor sa faca bani. Daca toti romanii ar cere articole de calitatea BBC, adica daca nu ar citi/viziona presa autohtona si ar viziona doar BBC, atunci spresa autohtona s-ar adapta. Urmareste sectiunea de stiinta la Hotnews.ro, a inceput in forta, cu Dana Jalobeanu si Adrian Stanica, care au lucrat la BBC Romania inainte ca acesta sa se inchida in iulie anul asta.
Masele se educa. Ele niciodata nu au produs progres. Progresul a fost impus de oameni luminati si de conducatorii maselor. Nu o sa vezi niciodata oameni iesind pe strada si sa ceara stiri de calitate. Dar daca li s-ar da, s-ar adapta la ele. Vrand nevrand, mass media a devenit principala sursa de informare si deci principalul formator al opiniilor. Un exemplu, toata tevatura cu sfarsitul lumii. Oamenii au inceput sa creada fara sa cerceteze ceea ce vad la TV. Nu mai au spirit critic (in modul constructiv al cuvantului), nu mai sunt sceptici, in sensul propus de dl Cristian Român. Te uiti in jur si vezi ce masa amorfa de oameni avem.
Spune-mi, inainte de '89 aveam la stiri violuri, omoruri, talharii, etc? De-abia daca aveam stiri. Spune-mi, crezi ca românii simteau nevoia sa vada asa ceva la stiri in locul unor stiri veritabile si cu adevarat importante?
Cine le-a dezvoltat românilor gustul pentru asa ceva? Asta in ipoteza ca exista intr-adevar audienta pentru asa ceva? Iti spun eu. Pai tot presa. Presa care si-a format audienta si acuma spune ca "asta se cere". A centrat, acuma da cu capul. Sunt mari maestrii ai manipularii, nu degeaba se invart bani cu nemiluita acolo...
PS: ai vazut ce desene animate oribile au acum copiii? Monstri, mutanti, personaje gretoase de-a dreptul, violenta, etc. Oare acesti copii CE vor cere mai tarziu?
Mersi de pontul cu hotnews.ro. Am sa urmaresc.