Daca nu ma insel acordai credit fenomenului de placebo. Te-ai razgandit?
Neata
De asta imi place mie asa de mult forumul Scientia .
Nu,nu m-am razgandit doar am reusit cu ajutorul forumului Scientia si a membrilor plus a unei reviste populare (Stiinta si Tehnica) si a unei emisiuni moderata de domnul Cristian Roman la radio lynx sa imi evaluez propiile credinte si teoriile in care cred si de ce cred.
Pai atunci, placebo este un exemplu prin care corpul reactioneaza la un stimul mental. Adica ceea ce povestim aici. Ca in acest caz este involuntar este o alta poveste. Chestiune de educare, exercitiu, meditatie, tehnica etc.
Faptul ca discutam pe un subiect, nu inseamna ca misiunea unuia sau altuia este de a coopta adepti, membri sau mai stiu eu ce. Pur si simplu, impartasim idei, ganduri etc. Cel putin, eu nu am nici o misiune in acest sens, indiferent de subiect. Fiecare este liber sa-si educe credintele sau ce-or mai fi.
De exemplu, faptul ca sunt in lume o serie de sarlatani de exemplu in medicina, nu anuleaza medicina ca stiinta. Nu poti eticheta lucrurile absolut pe seama unor evenimente sa zicem obisnuite sau frecvent intalnite. In schimb, in baza unui singur experiment reusit ce rastoarna o perceptie, poti sa-ti indrepti atentia asupra problemelor respective, sa vezi: ce se intampla acolo.
Din cate am citit, pe acest subiect sunt mult mai multe date... decat un singur experiment reusit. Deci?...