Vazand ca titulara firului ne-a parasit sau nu a citit inca sau nu e interesata de continuarea discutiei asa cum am spus voi ncerca sa spun cateva cuvinte la acest topic.
Voi lua "tema" data discutiei si o voi analza propozitie cu propozitie:
a) Adevarata ta fiinta exista anterior nasterii oricarui concept.
Aceasta este o afirmatie care nu poate fi inteleasa rational decat in doua feluri adica ori se refera la faptul ca fiecare din noi existam (ne nastem si crestem) inainte de a apare in mintea noastra ceva ce s-ar putea numi concept, notiune care tine desigur de ratiune caci nu putem avea idei generale inainte de a avea mai intai senzatii si perceptii asupra existentelor si ulterior asupra ideilor, judecatilor.Trebuie insa sa subliniem ca dupa Kant de la nastere avem apriorice notiunea de spatiu si timp pe care le explicitm in urma experientelor in lumea in care ne nastem, asa cum poate ca avem aprioric notiunea de identitate pe care magarul lui Buridan nu o are. Personal consider ca acest apriorism face saltul dintre animal si omul inzestrat cu ratiune.Ori se refera la o existenta, transcedentala sa-i spun, care exista anterior fiintei mele subiective si folosesc termenul de subiectiv in opozitie cu fiinta transcendenta care daca exista astfel nu poate exista decat in modul cel mai obiectiv posibil
b) Poti tu, ca un obiect , sa intelegi ceva care exista inaintea aparitiei vreunui concept?
Din aceasta formulare se vede ca la prima afirmatie, supoztia a doua facuta de mine ar fi cea valabila, asa ca eu raspund:NU POT, desigur ca daca accept afirmatia initiala ca fiind adevarata adica conforme unei realitati independente de subiectivitatea mea.Dar nefiind de acord raspund doar ca nu am acces la orice nu intra in ceea ce este posibil ratiunii mele duale sa inteleaga.Dar chiar si asa nu ma pot considera obiect, chiar si credincios in Creator nu pot considera ca desi fiind creat dar fiind creat dupa chipul si asemanarea...as fi doar un "obiect"
c) In absenta constiintei, exista vreo dovada a existentei oricarui lucru? ''
Intrebare fara sens
Nota: La observatia lui ABc2010rocred ca un raspuns este implicit in ce spun mai sus.