Sumi , de fapt m-am laudat in 18 septembrie 2017 , adica masajul anterior ca voi reveni atunci la acest fir penruca doar am crezut ca terminasem povestea TBB dar abia pe 1 martie 2018 adica exact la 3 ani distanta de la inceperea ei de catre Mircea Hodor eu unul am terminat si am anuntat acest lucru adaugand inca o postare la cateva zile dupa, desi nu doream sa mai scriu ceva neintrebat dar am considerat ca ceva neasteptat si care "m-a intrebat", respectiv decesul lui Stephen Hawking dupa ce cu o fraza inspirata chiar de el dar in contradictie cu el, am incheiat Opusul privind TBB.
Asadar acum pot reveni la firul de economie intitulat A Treia Cale unde de cand l-am redeschis eu, respectiv august 2016 numarul vizitelor s-a dublat crescand de la 15000 la 30000 ceea ce arata ca firul straneste interes si poate ca cei care au intrat de aunci au sperat o continuare a lui.
Vad insa ca tu ai disparut de aproape un an si nu stiu daca te mai intereseaa acest forum(desi pe atunci postai destul de des-sper sa fii sanatos) dar
poate ca altii din cei care au intervenit in martie- aprilie 2014 sa doreasca sa mai revina.Am spus si repet :
acest fir este de departe cel mai important prin implicatii din tot ce se discuta util sau inutil pe acest forum. Este singurul la care o rezolvare ar putea fi pusa in legatura cu un Nobel pentru economie.
Din pacate Nobelul il va lua un economist(sau mai multi ) care acceptand postulatele propuse de ion adrian si evident ca primite cu aprobare si de mine, vor dezvolta teoria si o vor face sa fie aplicabila.
Eu ma multumesc doar ca urmarind UBI sa fac o propunere pe care am impresia ca a facut-o si I.A. in textul catre E. Macron in vremea alegerilor si la care m-am referit mai sus, referitor la critica, singura critica substantiala care se poate aduce UBI si anume ca acest venit va permite celor care-l vor primi adica tuturor sa traiasca decent chiar daca nu vor avea un loc de munca, incurajand nemunca ceea ce este o prostie. E un perpetuum mobile economic si orice perpetuum mobile este o imposibilitate.
Valoarea sa calculata econiomic corect nu va permite asa ceva Asta se intampla tocmai pentru ca cei care-l propun, adica toti din miscarea UBI, spre deosebire de inventatorul sau si ma refer la Thomas Paine si cei ca I.A. sau ca mine, nu-l privesc ca pe o renta pe care trebuie sa o achite cel care are resursa naturala( in folosinta( la Paine pamantul) neintelegand ca
dreptul la UBI este un drept al proprietarului fata de cel care-i utilizeaza proprietatea in agricultura numit renta funciara, i
ar proprietar pe resurse, pe cotele parti ce-i revin de principiu, este fiecare om de la nastere si pana la moarte Din aceasta lipsa de teorie fundamentala(de fundament teorectic corect) pe care o confera axiomele lui I.A. decurge toata bulibaseala din domeniu, toata cearta intre sustinatori si adversari ai UBI, care si unii si altii sunt nume de vaza ale stiintei sconomice si filozofiei sociale ocidentale.
De aici trebuie sa plece acei economisti in goana lor pentru ceva util si de ce nu si dupa un Nobel pentru economie.

Astept cu interes raspunsul tau dar si al oricui interesat de subiect .