Welcome, Guest. Please login or register.

Autor Subiect: A Treia Cale  (Citit de 51262 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline princehansolo

 • Experimentat
 • ***
 • Mesaje postate: 311
 • Popularitate: +4/-0
Re: A Treia Cale
« Răspuns #195 : Februarie 10, 2022, 08:17:46 p.m. »
Asta este problema ta si de aceea nu ma intlegi si de aceea raman eu incerand sa-ti raspund caci scoaterea din ghearele nestiintei si a diavolului chiar si un singur suflet este o realizare meritorie nu numai pentru Isus. Caci despre asta este vorba, dar desigur ca zarafii care vindeau porumbei in templu nu ar intelege si un raspuns exact ca al tau ar da.

Si referitor la ce ai mai spus pot sa-ti spun ca Cele doua declaratii enorme la care ma refere doar au fost srise . Asta este meritul autorilor. Dar existenta lor cat mai deplina in fapt este in continuare o mare problema .
Dar iarasi este adevarat ca in societatile in care aceste deziderate stipulate in ele si tu nu ai observt ca eu am folosit termnul de deziderat ca poate nu trebuia sa vin eu dupa oaia ratacita, au fost cele mai mult aplicate sunt si cele mai evoluate in directia omului noetic, a omului care restrange permanent  limita raului pe care-l poate face, limita pe care se zbat  unii  printre care sunt si eu, sa le mute astfel incat suprafta de rau sa scada mereu in raport cu suprafat de nonrau  ce apare la suprafata  dupa aceasta scadere.
Atanasu, partea vizibilă și partea nevăzută a lumii noastre sunt două părți cu legi diferite. Dacă dai pilde din partea vizibilă pentru a explica partea nevăzută, cel mult poți sublinia diferențele dintre cele 2 părți. Pentru a lumina mintea celor care percep doar partea vizibilă trebuie mai mult decât câteva pilde despre partea nevăzută.

Fiecare gândim sau redăm ce-am învățat în funcție de experiențele pe care le-am trăit anterior prezentului. Și gândirea de la un moment dat generează câte o experiență.  Nu-mi cere să nu gândesc. Poți să-mi spui să tac și să nu spun ce gândesc, dar nu să nu gândesc... Ce mi-ai explicat cu pilda de mai sus este un mecanism de nongândire în partea vizibilă a lumii și o modalitate de acțiune pentru unii care percep partea nevăzută a lumii - dar nu pentru toți care percep această parte nevăzută.

Rămân cu discuția în partea vizibilă a lumii. Banii (care sunt parte integrantă a UBI), egalitatea mult trâmbițată de A Treia Cale și alte deziderate a Căii sunt pentru partea vizibilă a lumii. Eu am încercat o explicație logică a dezideratelor enumerate de tine ca să fie cu adevărat valabile în partea vizibilă. Mă abțin de la alte comentarii (chiar dacă tac nu însemană că nu gândesc nimic).

Apropo de pilde despre partea vizibilă și invizibilă: Coșbuc a redat în "Moartea lui Fulger" cele 2 părți (vizibilă și invizibilă) a lumii noastre. Redau ultimele 2 strofe:
Și clopotele-n limba lor
Plângeau cu glas tânguitor;
Și-adânc, din bubuitul frânt
Al bulgărilor de pământ,
Vorbea un glas, un cântec sfânt
Și nălțător:

Nu cerceta aceste legi,
Că ești nebun când le-nțelegi!
Din codru rupi o rămurea,
Ce-i pasă codrului de ea!
Ce-i pasă unei lumi întregi
De moartea mea!

Această postare ar fi trebuit să fie pe firul de discuție MĂRGINIRE ȘI NEMĂRGINIRE. Pe firul curent ar trebui să fie lucruri mai lumești. Chiar dacă sunt lumești, nu cred că sunt mai puțin importante decât cele din nevâzut. Aștept lămuriri din partea vizibilă a Căii a Treia.
Toate-s vechi și noi sunt toate

Offline atanasu

 • Senior
 • ****
 • Mesaje postate: 2319
 • Popularitate: +20/-173
Re: A Treia Cale
« Răspuns #196 : Februarie 11, 2022, 08:11:58 a.m. »
Solo: Poate ca nu ti-ai dat seama de ce ti-am spus ce ti-am spus, adica  in orgoliul tau nu ti-ai dat seama ca pentru mine credeam  ca poate  esti prum oaia ratacita si ma intrebam daca este cazul sa-mi pierd timpul cu tine individual sau nu adica daca as putea sa salvez din mediocritate sufletul tau care nu s-a nascut astfel dar a devenit astfel caci   multi devin astfel la scoala, adica unii  care totusi s-ar putea salva din aceasta mediocritate aurita.
Stii ca in orice clasa sau apropape in orice clasa sunt elevi slabi mai saracuti cu duhul, elevi mediocrii smecheri si rautaciosi, invidiosi si ipocriti si neori si  elevi remarcabili. Mediocrii sunt cei care  se coalizeaza impotriva inteligentilor care sunt de regula mai putini si mai indiviualisti pentruca sunt deosebiti si mai naivi pentruca nu vad mai intai raul adica nu au minte smechera si  diavoleasca  pe cand caldiceii (laodiceii -vezi Apocalipsa) sunt cei mai departe de sufletul si inima lui Dumnezeu
 Prostutii,  adica saracii cu duhul sunt mai copilasi, sunt usor de manipulat si mediocrii ticalosi ii si manipuleaza impotriva celor inteligenti spunand ca aia snt niste tocilari dar nu exlica cum poate fi tocilar unul care rezolva o problema de matematica ce i se pune prima oara in fata? Desigur ca printre mediocrii laodiceeni stapaniti de rau nu prea ai ce face decat cu mijloacele fortei pe cand pe cei mai nevinovati, oi ratacite i-ai putea recupera daca te-ai osteni si daca ai avea timp sa le explici niste adevaruri pe limba lor mai mitica. Pesoanal am trect ca student prin aceasta experienta o fi fost si in liceu dar atunci nici nu am observat astfel de lucruri altele fiind preocuparile mele
Si cu tine ma gandeam ca nu faci parte din cei mediocrii auriti cu rautate, invidie si orgoliu si ca deci esti un suflet curat , o oita demna de salvat si de aceea te-am trimis la povestea evanghelica care este cat se poate de omeneasca dar jucata pe latura  morala noetica si nu diavolesc mercantila din omul cazut, Ti-am spus si in mesaul ultim pe care-l tratezi tot cu neintelegere ceva important la tema de discutie si care  sntetic iti raspundea la tote problemele.
Se pare ca nu are sens pentruca pe tine te procupa o concurenta cu mine in loc de una cu tine insuti. .
Cand mai multi cu modestie din grupul copilasilor (nu sunt un  Isus ci un biet om cazut cum suntem toti, dar care a inteles situatia si incerca sa innoate cat de cat in aceasta balta sulfuroasa murdara si plina de dejectii. chiar daca foloseste termeni evanghlici ca fiind poate ce-i mi nimeriti) chiar imi vor cere sa le explic intrebaril lor aratand ca sunt cu adevarat interesati pe fond si ca  au ajuns cu intelegrea in puncte in care explicatia mea are sens atunci ma voi osteni. Ai tot ce-ti trebuie in ce am scris eu daca uiti tot ce a produs inteligenta ta atat de teriana,  sa-mi pui intrebari cu sens in raport cu lucrarea mea pe care evident ca nu ai inteles-o pentruca si ca sa critici ceva cu sens trebuie sa-l intelegi mai intai.
Cred sincer in ce spun si nu sunt necesare interpretari sofistice.
Daca mai am greseli de scriere peste cateva ore cand poate ca voi reciti, le voi corecta.
« Ultima Modificare: Februarie 11, 2022, 08:15:22 a.m. de atanasu »

Offline princehansolo

 • Experimentat
 • ***
 • Mesaje postate: 311
 • Popularitate: +4/-0
Re: A Treia Cale
« Răspuns #197 : Februarie 11, 2022, 11:14:51 a.m. »
Citat
Se pare ca nu are sens pentruca pe tine te procupa o concurenta cu mine in loc de una cu tine insuti. .
Ai dreptate parțial. Eu am încercat:
a) Am încercat să-ți arăt diferențele de gândire dintre noi doi.
b) Am căutat un partener de dialog pentru a rezolva situația economică de la noi din țară. După cum am văzut, nu este doar la noi în țară problema banilor (de unde necesitatea introducerii UBI).
Se pare că am reușit doar să îți transmit sentimentul de competiție (rezultat din punctul a) ).

Nu știu cât ai încercat să vezi ce înseamnă concurența cu tine însuți. Ideile la care ai ajuns sunt de fapt în majoritate de la alții, iar postarea ta #180 arată că ești în colaborare cu alții - nu concurezi cu tine însuți. Este ușor de a da sfaturi altora...

Nu-și are locul discuția legată de felul meu de a fi oaie pierdută. Nu sunt chiar așa de pierdut cum mă crezi, drept dovadă încercăm să mergem pe aceeași cale: să rezolvăm problema UBI. Repet, am căutat și eu un colectiv de discuție pentru UBI, dar, conform convingerii tale, nu are sens. M-aș fi bucurat să fie mai mulți forumiști care să participe la discuție, dar se pare că am fost doar noi doi.

Ultimele discuții nu sunt despre A Treia Cale sau despre UBI, ci sunt analize psihologice ale noastre. Este mai ușor să vezi paiul din ochiul celui din față decât să dialoghezi concret despre problema ridicată la dezbatere. Pentru mine analiza și autoanaliza în public cam are sfârșit. Poți să-mi răspunzi la postarea #186 sau încerci în continuare să mă duci la biserică întâi?
Toate-s vechi și noi sunt toate

Offline atanasu

 • Senior
 • ****
 • Mesaje postate: 2319
 • Popularitate: +20/-173
Re: A Treia Cale
« Răspuns #198 : Februarie 12, 2022, 06:53:49 p.m. »
Vrei sa incerci sa sustii ce spui ?
a) ce idei sustinute de mine sunt de la altii?
b) ce arata postarea de la 180 in sens de colaborae u altii?
c) ce problema inceri tu sa rezolvi alaturi de mine si daca iti inhipui asta ce ai adaugat la cele spuse de mine?
d) Eu nu am ce face daca nu intelegi ca apropape orice intrebare de a ta isi are raspunsul in vce ti-am spus mai jos:
"Si referitor la ce ai mai spus pot sa-ti spun ca Cele doua declaratii enorme la care ma refere doar au fost srise . Asta este meritul autorilor. Dar existenta lor cat mai deplina in fapt este in continuare o mare problema .
Dar iarasi este adevarat ca in societatile in care aceste deziderate stipulate in ele si tu nu ai observt ca eu am folosit termnul de deziderat au fost cele mai mult aplicate sunt si cele mai evoluate in directia omului noetic, a omului care restrange permanent  limita raului pe care-l poate face...


Offline princehansolo

 • Experimentat
 • ***
 • Mesaje postate: 311
 • Popularitate: +4/-0
Re: A Treia Cale
« Răspuns #199 : Februarie 12, 2022, 07:36:03 p.m. »
Vrei sa incerci sa sustii ce spui ?
a) ce idei sustinute de mine sunt de la altii?
b) ce arata postarea de la 180 in sens de colaborae u altii?
c) ce problema inceri tu sa rezolvi alaturi de mine si daca iti inhipui asta ce ai adaugat la cele spuse de mine?
d) Eu nu am ce face daca nu intelegi ca apropape orice intrebare de a ta isi are raspunsul in vce ti-am spus mai jos:
"Si referitor la ce ai mai spus pot sa-ti spun ca Cele doua declaratii enorme la care ma refere doar au fost srise . Asta este meritul autorilor. Dar existenta lor cat mai deplina in fapt este in continuare o mare problema .
Dar iarasi este adevarat ca in societatile in care aceste deziderate stipulate in ele si tu nu ai observt ca eu am folosit termnul de deziderat au fost cele mai mult aplicate sunt si cele mai evoluate in directia omului noetic, a omului care restrange permanent  limita raului pe care-l poate face...

Atanasu, îmi pare rău, dar nu cred că este posibilă vreo colaborare între noi doi. Vedem lucrurile prea diferit.

a) De exemplu ce a spus Paine.Nu vreau să spun că nu te-ai gândit și tu la același lucruri, dar exemplele pe care le dai sunt de genul "au spus și alții, mult mai renumiți pe plan mondial decât mine".
b) ai postat răspunsurile tale la email-uri cu alții în #180. Eu așa am înțeles: că este vorba de o colaborare (un schimb de idei).
c) Am încercat să găsesc prin dialogul cu tine o cale de a rezolva distribuția judicioasă a banilor. Tu ai propus UBI. Eu ți-am răspuns în #186 de ce sunt de acord și ce am împotriva UBI. Ce am adăugat? explicația despre cum văd eu UBI.
d) ai trecut de la postulate la deziderate. Prin postările mele am încercat să te conving că postulatele sunt false (cel puțin în prezent). Dar așa cum ai spus și tu - se pare că fiecare ne-am spus ce am avut de spus.

Eu nu o să mai încerc să reînviu discuția, dar îți voi răspunde dacă mă vei interpela în viitor. Mulțumesc pentru dialog.
Toate-s vechi și noi sunt toate

Offline atanasu

 • Senior
 • ****
 • Mesaje postate: 2319
 • Popularitate: +20/-173
Re: A Treia Cale
« Răspuns #200 : Februarie 12, 2022, 07:58:55 p.m. »
Ai  dreptate, nu mai e cazul sa  ne pierdem timpul. Dar ceva bun tot am obtinut. Am inteles cat de greu se pricep  ideile simple din cauza dresajului facut prin sistemul de educatie. Putini mai gandesc real si liber.
Raspund :
Thomas Paine este un precursor si daca nu stii ce este un precursor este treaba ta
Cei cu are am discutat la #180 sunt profesori universitari doctori, colegi cu mine in acel Think Tank caroa le-am prezentt lucrarea si ei au facut niste observatii pe care din  discretie nu le-am postat, postand in schimb doar raspunsurile mele. Lucrarea era terminta si postata si nu era voba de influenta lor asupra ei.
Tu vrei sa ma cobori si asta arata ceva. 
Daca crezi ca intelegi repede si bine te rog sa renunti la ideea asta.
Daca nu intelegi cand au fost implicate postulatele si ce inseamna si cand dezideratele este clar ce ai inteles din lucrare.
Asta este.
Eu voi continua sa postez pentru cei cativa care stau pe aici ca sa ma urmareasca pe mine .
« Ultima Modificare: Februarie 12, 2022, 08:00:54 p.m. de atanasu »

Offline atanasu

 • Senior
 • ****
 • Mesaje postate: 2319
 • Popularitate: +20/-173
Re: A Treia Cale
« Răspuns #201 : Februarie 13, 2022, 07:10:28 p.m. »
PS. Trebuia sa mai spun ceva :
In anii 80 cand am avut  intuitia Caii a treia, independent total de postulatele date de mine sau cel putin eu asa cred, tocmai atunci! in occident aparuse idea UBI si in lucrare am si povestit despre asta . Dupa revolutie cand am aflat si eu de UBI  am inteles ca el repezinta principala aplicatie a Caii a treia dar ca promotorii lui din vest nu intelg ca  este o ncesitate eonomica dar si morala legica si il introduc in mod eronat in zona protectiei sociale. Nu mai insist pentruca am explicat destul de limpede asta dar eu vad ca nici macar asta nu s-a inteles. Bleah!

Deci Calea a treia este o idee absolut originala si despre ea e fapt  este vorba, iar UBI ar putea fi considerat o consecinta a Caii a treia, desi  a fost introdus de altii in mod eronat  fundamentat adica incorect  si care-l chiar compromite in realizarea sa necesara,  acesti altii neintelegand sau nevrand sa inteleaga postulatele Caii a treia asa cum a sugerat o interlocutoare in disutiile ce au urmat prezentarii publice a  lucrarii .


 
« Ultima Modificare: Februarie 13, 2022, 11:36:44 p.m. de atanasu »

Offline atanasu

 • Senior
 • ****
 • Mesaje postate: 2319
 • Popularitate: +20/-173
Re: A Treia Cale
« Răspuns #202 : Februarie 14, 2022, 05:51:59 a.m. »
In fine afla si romanii de UBI:
https://www.g4media.ro/un-venit-neconditionat-pentru-tineri-ar-insemna-siguranta-motivatie-comoditate-dar-cu-ce-costuri-video-opinia-tinerilor-experti-europuls.html
Dn pacate aceleasi motivatii socialist-comuniste care vor ingropa ideea .
Nu inteleg ca fara postulatele mele treaba este in aer.
Cand toti acesti idioti se vor destepta s-ar putea sa fie prea tarziu.
« Ultima Modificare: Februarie 14, 2022, 05:58:23 a.m. de atanasu »

Offline atanasu

 • Senior
 • ****
 • Mesaje postate: 2319
 • Popularitate: +20/-173
Re: A Treia Cale
« Răspuns #203 : Februarie 15, 2022, 10:02:45 a.m. »
Am cerut un "termen" ca sa termin unele activitati si poate ca mi-a fost acordat.
 Cele referitoare la cercetarile mele publicate aici ca si pe blogul meu, de fapt niste hobiuri caci nimeni nu m-a angajat sau platit pentru ele, imi fac placere si deci  nu  le pot numi nevointe (in limbajul calugaresc) dar cred ca chiar si asa ele poate ca sunt utile oamenilor fiindca nu vad  ce lucru rau ar fi pe fata cealalta a foii dialectice asa cum  fapt este la dinamita lui Nobel,  sau la comunismul marxist-leninist, sau la implanturile pe creier cercetate pe banii lui Elon Musk, etc, etc, etc...
Dar si fiindca ma zbat cu reale lucruri pe care trebuie sa le fac si care chiar sunt din punctul meu de vedere niste nevointe nu am intotdeauna timp pentru ce imi place si deci nu sunt mereu pe faza.
Incerc insa ca si aici in cele ce imi plac sa nu ma las condus de orgoliu(cel mi grav pacat-mama pacatelor fiind in vina lui Lucifer)  desi recunosc ca este tare greu.
Dar eu incerc...
Incerc sa inteleg si poate sa tin si cont de ce spune parintele Calistru:
« Ultima Modificare: Februarie 17, 2022, 04:54:19 p.m. de atanasu »

Offline atanasu

 • Senior
 • ****
 • Mesaje postate: 2319
 • Popularitate: +20/-173
Re: A Treia Cale
« Răspuns #204 : Martie 17, 2022, 08:51:41 a.m. »
Dragi colegi cu referire la lucrara prezentata de mine opiniei publice academice si postata si aici nde s-a dezvoltat in niste ani neintlasa de dvs atrag atentia ca nefiind Mafalda am antiipt si nt prea rapid conirmat  ca viitorul va fi tragic daca nu se accepta calea recomndata si se merge doar cu paleative de tipul UBI care este o solutie excelenta doar daca este in baza principiilor Caii a treia si doar un paleativ care o va compromite daca nu se intelege corect acest lucru.
Din pacate constat ca realitatea prezicerii mele a cam venit deja peste noi asisand la santajul cu resursa naturala poate principala inafara de aer, apa si sol, respectiv resursele minerale petroliere .
Dar asta este si daca am avut un" imperiu al raului" azi avem tot acolo unul care doreste distrgerea omenirii si care aplica fata hada, fata inversa a Caii a treia.
Numai bine tuturor si Dumnezeu sa ne ajute si sa ne fereasca de ceva si mai rau.

Offline atanasu

 • Senior
 • ****
 • Mesaje postate: 2319
 • Popularitate: +20/-173
Re: A Treia Cale
« Răspuns #205 : Martie 19, 2022, 08:14:35 p.m. »
Voi lua o pauza aademica, un fel de vacanta sabatica pana in decembrie cand voi publica(asa sper)  inca o lucrare intr-o conferinta a colectivului de cercetatori din care fac parte si anunt cu aceasta ocazie si ca pe 25 martie la Academia Romana va avea loc o sedinta dedicata unei Laudatio pentru matematicianul-fizician -logician Nicolescu Basarab din Franta.
 Ma bucur .mult pentru ca merita , era un olimpic ploiestean remarcabil si se concura de la egal la egal cu un cunoscut si coleg de liceu,  raposatul  Gheorghe Cezar(IFA).
 
Pentru vizitatorii care sunt interesati de cele scrise de mine anunt ca aici pe acet fir pe care-l conider cel mai important pentruca aici am publicat i discutat amplu o problema vitala pentru omenire, respectiv poblema socioeconomica dar si politica a Caii a treia-calea lui Thomas Paine,  am anuntat mai demult care sunt pe acest forum subiectele de interes pentru mine adica pe care l-am dezvoltat eu (desigur participand la multe alte discutii lucru ce se vede din numarul mare de postari realizate in acesti ani de colaboare cu acest forum) .

Aceste lucrari sunt indicate aici, postarea cu datele: Re: A Treia Cale « Răspuns #119 : Februarie 08, 2021, 03:00:46 p.m. »

La respectivele fire se pot constata multe discutii, multe postari personale care m-au ajutat pe mine sa-mi finalizez opusurile inainte de publicare si penru asta multumesc tuturor intervenientilor chiar daca unele postari au fost "contondent" fie din partea mea, fie din partea ambilor preopinnti.
Dintre ele cateva au fost deja finalizate din 2019 si pana in prezent, prima publicata intr-o revista academica si celelalte doua doar comunicate in cadrul unor conferinte in colectivul  interdisciplinar din care fac parte, dupa cum urmeaza :

1) O contribuție la teoria silogismului [A contribution to the theory of syllogism / 2019

2) Prezentata in decembrie 2021  cu titlul:  POSTULATELE FUNDAMENTALE ALE CAII A TREIA DE DEZVOLTARE A UMANITATII  (CALEA LUI THOMAS  PAINE)
In memoria lui Thomas Paine cel care cred ca s-a apropiat cel mai mult de aceasta cale regala pentru viitorul omenirii

3) Pezentata in  martie 2022  cu titlul: LINGUA COSMICA - UN LIMBAJ FARA METALIMBAJ?
si cu
Pezentata la GCI in  martie 2022  cu titlul: LINGUA COSMICA - UN LIMBAJ FARA METALIMBAJ?
si cu Motto: Daca exista ETI(extraterserial inteligences)  atunci comunicarea cu acestea fie de la noi catre ei fie invers presupune un limbaj care  este ceea ce se numeste limbajul fara metalimbaj si care este unic.
 
Pana la viitoara comunicare-conferinta cred ca voi incerca sa mai precizez ideile din cercetaril mele inca nefinlizate precum cele de mai sus, inclusiv si pe cea pe care o voi sustine cu voia Domnului  in acest sfarsit de an.

Offline atanasu

 • Senior
 • ****
 • Mesaje postate: 2319
 • Popularitate: +20/-173
Re: A Treia Cale
« Răspuns #206 : Iulie 23, 2022, 12:36:05 p.m. »
Dupa o pauza revin cu ceva mai conluziv:

Ameliorarea lumii nu se poate face decat eliminand programatic orice limită care ar opri sau deforma procesul de cunoaștere si aici avem principiul newtonian și epistemologic care spune că „sursele cunoașterii” trebuie să fie nelimitate și niciuna dintre ele nu trebuie refuzată aprioric; omul nu poate progresa nu poate deveni mai bun decat intr-o societate a oamenilor cu totii liberi adica este necesara eliberarea gândirii și a științei de orice limite prestabilite, iar pentru aceasta trebuie promovata  toleranța pastrandu-se respectul pentru diversitate si chiar adversitatea neviolenta si bazata pe argumente. Deci instanta superioara acestora este  o toleranta care implica  empatie si participare.
Acestea de mai sus implica instalarea plenara a ideii egalitatii oamenilor si asta duce la acceptarea ca ne nastem cu totii egali proprietari pe ce ne-a-dat gratuit natura adica pe ceea ce numim resurse naturale si asta inseamna o egalitate primara a omului tocmai fiind el om si deci si intelgerea unei alte cai de devoltare socio-eonomica decat sunt capitalismul sau social-comunismul adica  aceea numita de noi Calea a treia cu corolarul sau UBI.
Globalizarea corecta nu poate fi decat cea care se dezvolta in cadrul acestui nou sistem economio-social ce are la baza proprietatea egala asupra resurselor naturale adica de fapt ce ne da soarele si pamantul in mod gratuit de principiu si desigur insusit si utilizat de noi cu o anume cantitate de munca depusa si calculabila economic.
In concluzie in cadrul caii a treia omul are sansa sa devina mai bun intro societate mai buna, libera si fara alte limitari decat unele explicite si precis prescrise prin lege cu respectul respectului legilor naturii si a celor de comportament social eliminand orice incercare de segregare si dezbinare pe diferite  criterii politico-sociale si religioase
Exista insa un dusman nemilos al acestor idealuri nobile si acesta azi se numeste precum haina imbracata si care este corectitudinea politica, noul marxism odios al epocii actuale care are captuseala confectionata din  cea mai crasa ipocrizie si care a fost mereu printre noi nefiind de fapt altceva decat ranjetul „diavolesc” al Raului ca Rau in sine. .
Azi vedem in desfasurare la rusi dar nu numai, aceasta ipocrizie caracteristica fundamentala a Raului.

Offline atanasu

 • Senior
 • ****
 • Mesaje postate: 2319
 • Popularitate: +20/-173
Re: A Treia Cale
« Răspuns #207 : Septembrie 14, 2022, 05:21:51 p.m. »
Raspuns  dat unei   activiste  DECLIC(ONG pntru protctia cetateanului) care mi-a cerut o parere:
Dear Ana,
 Cei care accepta sa contribuie la pilonul 2 de pensii sunt fie prosti, fie vor ei sa fi acolo cu orice risc neacoperit pentru banii munciti de ei.
Pilonul 2 este neconstitutional neacoperind riscurile in ciuda obligtivitatii de a depune impuse de stat.  Sunt banii tai ramasi dupa ce iti platesti toate darile si poti face cu ei ce doresti adica sa-i joci la ruleta, bursa sau Caritas,  sa-i dai de pomana etc  dar nu te poate obliga nimeni sa faci  ce vrea el.
Deci obligarea prin lege sa contribui la pilonul 2 este NECONSTITUTIONALA! Pricepi asta?

Offline atanasu

 • Senior
 • ****
 • Mesaje postate: 2319
 • Popularitate: +20/-173
Re: A Treia Cale
« Răspuns #208 : Septembrie 14, 2022, 06:29:34 p.m. »
Sunt momente istorice fata de care te comporti ca atare si cred ca pe acest fir si el absolut istoric meria sa fie prezentat si acesta de azi:

https://www.g4media.ro/video-live-text-ursula-von-der-leyen-prezinta-in-parlamentul-european-discursul-despre-starea-uniunii-olga-zelenska-prezenta-in-plenul-de-la-strasbourg.html#comment-1931253.

EXCELSIOR UE! EXCELSIOR EUROPA

Offline atanasu

 • Senior
 • ****
 • Mesaje postate: 2319
 • Popularitate: +20/-173
Re: A Treia Cale
« Răspuns #209 : Octombrie 06, 2022, 11:49:34 a.m. »
Continuarea testelor  privind efiienta UBI(care pentru teoria mea privind Cale a treia este pilonul principal fanciar ) se face la Los Angeles cu un program de UBI a 1000$/luna timp de un an pntru un numar de 2000 de familii (suma total fiind 24 mil $) alese la pragul sau sub pragul saraciei. Vezi:
https://laist.com/news/politics/1-000-a-month-no-strings-attached-garcetti-proposes-a-guaranteed-basic-income-pilot-in-los-angeles?fbclid=IwAR0irFXdjNgt3sKLfpEr4zsbQ6xOz0L2kblcVhqvO8uj87Q3A1LxVe8dGCc

In articol se fac rferire si la experimentul Stocton cu o duraa de 2 ani teminat recent si  pe care cred ca l-am referit anterior la aceasta tema
Respectiv prin intermediul programului, 125 de rezidenți au primit 500 USD pe lună, începând cu februarie 2019.
Cercetătorii de la Universitatea din Pennsylvania au descoperit că programul nu a descurajat oamenii de la muncă și a nivelat volatilitatea veniturilor, a îmbunătățit rezultatele sănătății și a scăzut anxietatea și depresia în participanții.

Ocuparea forței de muncă cu normă întreagă a crescut pentru persoanele care primesc cei 500 USD pe lună cu 12 la sută, comparativ cu cinci procente în grupul de control. Participanții au cheltuit marea majoritate a banilor pe produse de bază, cum ar fi alimente, utilități, gaz și chirie - și mai puțin de 1% pe țigări sau alcool.
„Oamenii au făcut lucruri uimitoare cu banii”, a spus fostul primar al lui Stockton. „Fie că a fost pentru a plăti pentru îngrijirea copiilor, pentru a-ți lua concediu pentru a aplica pentru un loc de muncă cu normă întreagă sau pentru a plăti datoria cardului de credit”.

Asadar un experiment reusit care emonstreaa viabilitatea prgramelor de tip UBI si desigur ca-l face apt pentru a fi un adevarat pilon economic principal al Caii a treia.

Dar din pacate acest aspect inca nu se inteles pentruca inca se scriu fraze ca acasta care laudnd un asemenea prgram de tip UBI il considera ina doar un program de asistenta sociala ceace in cadrul "Caii a treia" nu este astfel ci este un drept pentru  justa redeventa pntru resurse. „Programele de asistență socială care există astăzi sunt insuficiente și prea mulți oameni cad prin fisuri”, a spus Soon-Shiong. „Ceea ce avem nevoie este un sistem care se uită la bunăstarea tuturor rezidenților și care este mai puțin punitiv. Vedem cu adevărat această politică ca pe o fereastră de oportunitate de a îmbunătăți rețeaua de siguranță socială în general”.

Asa este dar in cadrul Caii a treia, aica in al treilea mod de productie in care proprietatea si repatitia se privesc deosebit de pana acum

Ps Si inca foarte adevarat : „Dihotomia dintre bunăstare și muncă, cred, este o dihotomie falsă când te uiți la persistența șomajului involuntar în America, în special în comunități precum Compton”, a spus Soon-Shiong. „Este un moment foarte important pentru a revizui ipotezele care stau la baza programelor noastre de bunăstare existente”.

Iar espre experimentul Alaska de care de asemi am vorbit si noi: "Există un exemplu de lungă durată de plăți fără întrebări care trebuie luate în considerare: în Alaska, fiecare rezident primește un dividend anual în numerar din redevențele pe rezervele de petrol - poate cel mai apropiat lucru de un venit de bază universal în care se pot afunda academicienii. Un studiu al programului de stat realizat de cercetătorii de la Universitatea din Chicago nu a găsit niciun impact semnificativ asupra ocupării forței de muncă.

Deci nu se pun probleme pentru descurajrea muncii dar in schimb in Alaska s-a ajuns pana la ideea de redeventa desigur inca empiric si nu teorertic ca in Teoria social - economica propusa de mine si care cu drept cuvant se anunta a fi revolutionara si demna de un Nobel in stiinte politico-economice. :) Sa nu mai fim prea modest, alaturi de amicul Ion Adrian i
« Ultima Modificare: Octombrie 06, 2022, 11:51:24 a.m. de atanasu »