Acest fir deschis de un user Ion Adrian se pare izgonit de indivizi precum cu cerul gurii ca al lui electron care se pare ca are ceva usine si de aceea a parsit cam ciudt forumul cre in ciuda acestor defcte are nevoie de el si eu cat timp mi e permite sa-i raspund irect nu sa ma piesc dupa corcodus nu am nimic cu el dar desigur cand vad ca el face porcarioare si se bucura de anume protectie corecta politic nu-mi place cestiunea. dar repet umorile mle nu sunt importante.
Asadar acest fir pe care doresc sa-l inchei acum desi nu total asa cum nici firul deschis de Mircea Hodor privind TBB(Teoria big-bang) nu-l consider inchis definitiv si desigur cand ma refer la inchis este desigur vorba de mine si de ce am scris eu aici adica de la postarea din 20 mai 2006 cand primul autor a parasit firul eu redeschizandu-l dupa doi ani cu postarea #76 : August 07, 2016, 05:57:52 p.m si de atunci sustinandu-l exclusiv prin contributia mea. Dar lucru curios atunci imediat a aparut userul Sumi cel care l determinse pe Ion adrian sa dechida acest subiect economico-social dar tot el ulterior neintelegand nimic din ce spunea IA dar vrand sa se dea important cum a facut si pana a disparut de tot de pe aici acum cred ca un an a inceput ca sa-i dea lectii de buna purtare lui IA pntruca la redeschiderea de caremine in 2016 sa recunoasca ca a cam gresit, dar degeaba si ylterior neintelegand nici ce spun u a inceput sa ma instruiasca si pe mine.
Deci primele 75 de postari s-au facut in 2014, ultima # 75 de catre IA in mai 2014 cand IA administra firul, iar ulterior din august 2016 si pana in prezent sub controlul meu ajungand zilele astea pana la postaea 122 in timp de aproape 5 ani neomogen utilizati respetiv cu un gol total in anul 2020 respectiv pana la postarea mea # 119 din februarie 2021.
Putem deasemeni observa ca daca IA s-a ocupat de Calea a treia in sensul de propunere de sistem axiomatic in economia politica ca stiinta sociala abia la sfarsitul inyervalului parand sa fi aflat de existenta a ce azi si atunci se numea Universal Basic Income (Venit universal de baza) astfel ca inainte sa paraseasca forumul a anuntat aici acest UBI pe care cred ca atunci il descoperis lucru ce confirma ca nu existenta sa l-a influentat in anii anteriori lui 2014 ideea potulatelor prezentate venindu-i lui IA din cate am inteles anterior schimbarii de regim cand din Calea a doua de dictat comunist Romania s-a reintors la calea naturala cunoscuta de omenire sub numele de capitalism democratic.
Asadar redau postarea pentru a fi mai clare lucrurile:
"Se pare ca am gresit cand am spus ca omenirea nu este inca pregatita sa accepte postulatele indicate de mine, de fapt pe cel legat de proprietatea comuna asupra resurselor, considerandu-l fie utopic, fie de sorginte comunista.
Faptul ca nu este nici una nici alta il dovedeste emulatia aproape universala pe care a luat-o acea initiativa a Unconditional Basic Income despre care am semnalat doar Initiativa Europeana din 2013 care nu a avut din pacate suficiente semnaturi si emulatia de pe feisbucul
https://www.facebook.com/ECI.BasicIncome amplificata de alegerile europene .
Din acest motiv am dat o cautare dupa "unconditional basic income" si am gasit ceva ce nu stiam si anume ca aceasta modalitate empirica dar foarte corecta si indicata pentru a aplica "principiul proprietatii comune asupra resurselor naturale" are o vechime respectabila si ca la ea a aderat din 1918, filozoful logician Bertrand Russell, in 1967 Martin Luther King Jr in 1968 chiar si Galbraith si sumedenie de premii Nobel pentru economie fara insa a fundamenta la nivel conceptual acest venit de baza neconditionat ceea ce pentru mine nu este de mirare caci trebuia o anume gandire axiomatica(Russell o avea totusi !?)
Vezi asadar
http://en.wikipedia.org/wiki/Basic_income "
Dar mentionez ca UBI s-a mai mentionat si putin mai inainte tot de IA intr-un context legat de o initiativa referendara europeana din 2013 cazuta cu tot succesul, in Romania nici maar nu se auzise bine de ea pe atunci si asta o pot confirma intrucat nici eu nu auzisem si nici userul IA nu reclama vreo cunoatere a ei
Ion Adrian a scris atunci in acea postare #68:
"Ma refer la o propunere a lui Jean Marc Ferry care in lucrarea sa “L`allocation universelle” din 1995 propune, asa numita de el “alocatie universala” de cetatenie, pe care o defineste in felul urmator: “Venit social primar distribuit egalitar, in mod neconditionat adica un adevarat venit de cetatenie”. Daca s-ar adopta asemenea initiativa spune Ferry “dreptul la munca ar inceta sa mai fie o ipocrizie”.
Ideea, nefundamentata teoretic, dar considerata cu efect benefic, exact ca si indemnizatia de somaj discutata de Galbraith, a fost reluata la scara europeana in 2013 sub forma proiectului european denumit “Venitul Minim Garantat în UE” (U.B.I). Cei care au inițiat proiectul, solicită o lege europeană care să stipuleze ca fiecare persoană, indiferent de vârstă, strămoşi, domiciliu sau de rezidenţă, profesie etc. să aibă dreptul de a primi o alocaţie în mod necondiționat. Conform acestora: “Noi privim venitul de bază ca pe un drept al omului care nu trebuie să depindă de nici o precondiţie sau obligaţie de a avea salariu plătit, de a fi integrat în serviciul public sau de a se comporta potrivit cu rolurile tradiţionale de gen. Venitul de bază nu va fi condiţionat de alte venituri, economii sau proprietăţi”
Este exact consecinta aplicarii practice a principiilor propuse e IA vizand “libertatea egala” prin recunoasterea dreptului egal de proprietate egala aupra resurselor naturale pentru orice fiinta omeneasca.
Pentru ca propunerea din proiect să fie luată în discuție în comisie la Uniunea Europeană (nu aprobată ci doar luată în discuție) este nevoie de strângerea unui milion de semnături din țările UE. România ar fi trebuit să strângă cel puțin 25.000 de semnături (
http://basicincome2013.eu/ubi/ro/) .
Din pacate la noi nu s-a stiut mai nimic, caci noi facem politica si filozofarim(totusi cineva l-a anuntat pe blogul dsale:
http://adinaamironesei.blogspot.ro/2013/12/chiar-iti-doresti-o-lume-mai-buna.html)
Tot din pacate, intrun an nu s-au strans in Europa cele un milion de semnaturi ci doar aproape 300000 , Romania de la care se asteptau 25000 a dat doar 4000 in timp de Bulgaria a dat 41000. Bravo bulgarilor care au fost campioni ca procent pe intreaga UE.
Sper ca daca se va relua acest proiect sa prezint teoria de mai sus pentru a fi fundamentat stiintific nu numai etic sau egaltarist socialist."Vesem ca se va repeta poate chiar in acest an un astfel de referendum si desi eu m-am sbatut aceasta teorie a lui IA nu este inca cunoscuta eu neputand face mai mult.
Pe acest drum a evoluat intreaga mea activitate pe acest fir la fel de neinteleasa si ea de catre
userul Sumi(dl Sumulan Dorin pre numele dlui) asa ca ce pretentie sa am de la societate , in care am discutat cat de detaliat am reusit atunci despre acest UBI care dupa mine si cred ca si dupa IA este coloana vertebrala de aplicare a Cai a treia, pe drept cuvant de aceea meritand sa se denumeasca dupa principalul precursor Calea lui Thomas Paine.
Userul Valangjed in postarea # 62 din 8 mai 2014 adauga la niste spuse ale lui IA care inceca sa arate ca problema repartitiei rezultatelor procesului de productie si nu a resurselor cum au inteles unii constituie cuiul lui Pepelea al unei asemenea teorii economice bazata pe postulatele Caii a treia, a facut remarca cea mai intersanta careia voi incerca eu sa-i raspund in ce urmeaza in lips lui IA. Remarca este: " Astept ideea de "distribuire" echitabila a colegului ion adrian, poate chiar iese vreo noua "teorie aplicabila practic". Cine poate sti?"
Precizez ca incercarea de a finaliza pentru acest moment cele ce le-am facut pe acest fir va urmari acest drum propus de Valangjed si o voi incepe in postarea ulterioara.