Imi permit sa aduc in discutie concluziile mele cu privire la aceasta formidabila incalzire globala. De prin toamna lui 2007 mi-am dat seama ca e o mare gogorita cum ca noi oamenii incalzim ditamai planeta. Cineva chiar isi bate putin joc de noi cu invinovatirea noastra a oamenilor. Cauzele se pare ca sint: un ciclu de cam 13000 ani, intrarea intregului sistem solar intr-o zona energizata a galaxiei, acea planeta a-12-a, care ramine a se confirma existanta ei si aportul oamenilor de cam 5% la aceasta incalzire. Un singur vulcan de marime medie, cum este St Helen, aduce o incalzire de cam 1 grad si arunca in aer reziduuri cit omenirea in multi ani. Gelfstreamul incalzeste cit 1 milion de centrale electrice mari. Si sint vreo zece astfel de curenti. Soarele si vulcanii sint sursele gigantice de incalzire si nu oamenii. Se stie deja ca toate planetele, inclusiv soarele, s-au incalzit cu 1-2 grade, deci cauza cea mai mare s-ar putea sa fie intrarea intregului sistem solar in acea zona energizata. Eu sint curios cum vor evolua lucrurile, fiindca stiu ca va mai veni o iarna extrem de grea ca o ultima iarna normala si daca dupa aceea ramine clima calda pentru vreo 2000 ani, dupa cum se spune, sau se revine la normal sau poate o racire foarte puternica. Lucrurile sint serioase daca apar oscilatii de clima mai mari decit acestea.