Mi se pare o initiativa foarte buna!
In Elvetia se petrece treaba asemanator, dar nu te plateste nimeni pentru asta. Orice supermarket are puncte de colectare a plasticului, a sticlei, dozelor de aluminiu si a bateriilor. Mie imi e foarte usor asa, pentru ca oricum merg la supermarket cu o sacosa si o iau plina de sticle sau ce am de aruncat si inainte sa ma apuc de cumparaturi le arunc la reciclare.
Ce mi se pare foarte interesant la nivelul orasului Zürich: sacii de gunoi sunt speciali, cu sigla companiei care efectueaza ridicarea gunoiului si utilizarea lui. Ei sunt mult mai scump decat sacii clasici, 20 de bucati costa cam 15 euro, dar banii astia merg in programe de reciclare si asa mai departe. PEntru mine ca si consumator au urmatorul efect: nu mai arunc sticle, doze, borcare si hartie in sacii de gunoi ca sunt foarte scumpi si trebuie folositi chibzuit. Mai bine ma duc la coltul strazii unde e punct de colectare si arunc lucrurile astea gratis.
Daca va intrebati ce ma impiedica sa folosesc saci clasici: amenda. Si faptul ca astia chiar au angajat niste nebuni care cauta in sacii ce nu au ce cauta in pubele dovezi care ii ajuta sa isi dea seama cine a aruncat

Ciudata tara asta, nu?