Eu ironizez doar un mod de gândire / apropriere: Incapabili de a găsi în noi înșine răspunsuri la marile întrebări spirituale ale vieții (sau lipsiţi de încrederea că alţi semeni le vor găsi în beneficiul nostru, al tuturor), apelăm la resurse din exterior – entități imaginare, situate departe în timp sau spațiu şi care s-ar putea afla în posesia unor cunoștințe superioare. Cu alte cuvinte, ceva ce ţine de curentul New Age (ca subcultură promovată îndeosebi pe net).
Sieglind eu apreciez intotdeauna raspunsurile sincere chiar daca nu sunt de acord cu ele. Si daca nu sunt de acord, o fac pentru ca am argumente care stiu ca in opinia ta nu valoreaza mult, dar ma gandesc ca mai citesc si altii aceste dialoguri. Si pe urma cata vreme consideri ca merita o replica interventia mea, aceasta este binevenita.
De ce nu sunt de acord cu cele spuse de tine:
1. Daca ar fi o gogomanie nu s-ar ocupa servicii speciale din cadrul fortelor armate cu asa ceva.
2. N-ar exista nici cel mai mic motiv sa tii secret (zeci de ani...) niste ...sa zicem indicatii circumstantiale ale unor fenomene meteo, baloane sau alte chestiuni care circula prin aer si care pot fi recunoscute de oricine a trecut pe la scoala.
3. De fapt, ar trebui imediat declasificat absolut
toate aceste documente care in opinia ta sunt fabulatii ale unor oameni pusi pe sotii, gen Dmitry Medvedev. De fapt ar trebui toata hartia reciclata din declaratiile martorilor si incheiata aceasta vanatoare de vrajitoare, sau de UFO. Pieredere de timp, bani si resurse.
4. Daca pe mine ma poti acuza de pseudo-stiinta, ma tem ca este cam mult sa extinzi aceasta acuzatie la toti cei implicati in studierea acestor basme pentru copii. Sau poate ca ma insel?....
5. Mie mi se pare o lipsa de respect sa glumesti pe seama oamenilor care cer raspunsuri si care stiu ce-au vazut cu ochii lor. Sau poate ca tu stii mai bine ce au vazut acestia. De la civili pina la militari in serviciul activ.
6. Poate sugerezi ca acestia fie fabuleaza si deraiaza de la realitate intr-un mod dezastruos, fie sunt mincinosi in masa si avizi dupa publicitate sau au fost platiti cu totii de fortele oculte ale internetului.
7. Pot sa fie 100.000 cazuri false (gogomanii), daca exista
unul singur care spune contrariul - imi pare rau sa o spun, teoria ta pica cu succes.
8. Fiecare are propriul set de ratiuni care-l conduce in cautarile pe care le intreprinde. Nu cred ca trebuie ironizat absolut nimeni, indiferent ce cauta. S-ar putea ca el sa fie mai aproape de adevar decat restul celorlalti. Ma rog, este parerea mea si fiecare este liber sa procedeze cum crede de cuviinta.
9. A ironiza un mod de gandire nu cred ca este tocmai stiintific, ca sa nu zic intelept. S-a dovedit de multe ori ca cei care gandesc
outside to the box, pot sa gaseasca noi raspunsuri si deschid noi orizonturi de cunoastere. Dar si aici, bunul simt este cel care ne ghideaza pina la urma in viata. Uneori gresim, alteori nu - important este sa ramai om pina la capat.
10. Cata vreme exista semne de indoiala, cineva va cauta raspunsuri. Sau poate este mai simplu sa criticam decat sa ne gandim, sau sa facem ceva.
Daca vei cauta poll-uri care sa ilustreze pulsul populatiei care crede ca in spatele fenomenelor UFO este ceva mai mult decat baloane meteo, formatiuni de nori, dezinformari, halucinatii in masa sau ce-or mai fi, vei fi surprinsa sa vezi ca sunt mult mai multi decat te astepti (
http://www.space.com/16353-alien-invasion-obama-romney-poll.html). Asta nu este o dovada pentru nimic altceva, decat ca acest subiect este de interes pentru public. Nu cred ca ar trebui sa fie o sursa de ironizari, glume pe seama acestora. De fapt nici nu este pina la urma, decat in manifestarea unora din care si tu faci parte. Nu te condamn, nu te aprob. Este cartea ta de vizita.
Fimul se intitulează "Teritorii secrete", dar a fost postat de un "conspiraţionist" pe YouTube în urmă cu doar câteva zile (pe 18.12.2012), cu titlul englezesc MEN IN BLACK - asta ca să pară (în mod mincinos) că la el s-ar fi referit Medvedev (în interviul din 7.12).
Multumesc de precizari, sunt binevenite. Ia-o ca si o gluma: in materialul respectiv se vorbeste la propriu de acesti MEN IN BLACK. Cred totusi ca Medvedev a facut referire la acest material si nu la film. Dar, pina la urma nu conteaza. Glumea oricum.
Exista si un precedent cu glume in persoana fostului guvernator al statului California, Fife Symington - care si el a glumit cu umor ce-i drept. Ii recunosc (umorul), chiar daca sunt o persoana fara umor. Cel putin si-a cerut scuze pentru gluma lui. Si-a dat seama ca a jignit populatia care a fost martora la evenimentul respectiv.
http://www.msnbc.msn.com/id/17761943/ns/technology_and_science-space/t/former-ariz-governor-boosts-ufo-claims/#.UNs9yawSgSYAcum glumele pot veni in diferite forme. O
gluma buna ar fi proiectul UFOTOG.
5 min. care demonstreaza efortul depus pentru aflarea adevarului.
http://douglastrumbull.com/videosUn material excelent. Cat de pseudo-stiintific, judecati voi.