Ariel, din păcate nu-s Prospero
Ei...nici eu Ariel

nu-i bai!
Ok.
Deci, unul din primele argumente pentru identificarea provenientei acestor meteoriti este , prezenta in bule a atmosferei primordiale.
Domnul doctor precizeaza ca datele sunt comparate cu cele obtinute de Viking pe Marte.
Citim in acest document de la JPL (credibil) despre compozitia atmosferei rezultata in urma analizelor la sol pe Marte
http://www.lpi.usra.edu/education/workshops/mars/2012/DataMissionSummaryPackets/Viking_Summary_3.docMeasurements from the Landers show the atmosphere of Mars to be made of the following gases:
- Carbon dioxide: 95.32%
- Nitrogen: 2.7%
- Argon: 1.6%
- Oxygen: 0.13
- Carbon monoxide: 0.7%
- Water vapor: 0.03%
Predominant in atmosfera este CO2...
In:
http://www.imca.cc/mars/martian-meteorites.htmThose same gases were first found in 1983 by Donald Bogard and Pratt Johnson in very small amounts (but in the exact same proportions) trapped within shock glass veins and pockets in shergottite Elephant Moraine 79001, and now in at least five other Martian meteorites (see plot).

Din diagrama se observa ca N2 si Ar sunt in aceeasi cantitate si foarte apropiate de CO2...pe langa faptul ca este vorba de o analiza in care, despre axele diagramei (marime, unit de masura...parca ar fi diagrama lui Ioan, NIMIC!)
Tot in sit-ul JPL:
Analysis of the surface soil indicates that both landing sites are similar in composition and primarily composed of the elements silicon and iron. The sulfur content is unexpectedly high
In ambele locuri de amartizare, compozitiile rocilor au fost gasite ca fiind similare prezent in cantitati mari fiind: Si, Fe si o cantitate ridicata de Sulf.
Facand o comparatie intre atmosfera terestra si cea cunoscuta de pe Marte, sincer ma asteptam ca in meteoritii "martieni" sa gasim prizonier CO2...Atentie, vorbesc de gaze "inchise" in bule aflate in interiorul meteoritilor.
Ma intreb, cat de mari sunt aceste "bule" si mai ales care este sensibilitatea instrumentelor de masura utilizate.
Sa nu uitam ca , acesti "martieni" strabat atmosfera terestra.
Iata si prima analiza obtinuta prin evaporare a unei roci martiene( CamChem pe Curiosity), banui ca datele au fost rescalate in ceea ce priveste intensitatea spectrala si ca aceasta este ultima "versiune":

sursa:
http://www.jpl.nasa.gov/spaceimages/details.php?id=PIA16089Hmmm...misterul se adanceste in ceea ce priveste subiectul "meteoriti martieni"...cred este bine sa mai asteptam putin sa vedem ce date continua sa se transmita de la fata locului.
Singurele esantioane extraterestre sunt cele aduse de echipajele Apollo.Despre ele exista date si se pot deci identifica meteoriti "lunari" cu o rata ridicata a probabilitatii.
P.S.
Dar nu zice că pe Marte ar exista multă sticlă
ei, a fost o gluma ca sa mai adaug putina sare si piper

Starea vitroasa apare la temperaturi inalte, gen patrundere in atmosfera terestra sau in momentul formari ...sau cand a fost eliberata in spatiul cosmic... etc.