Ionut, iti multumesc pentru rabdarea cu care "ma bagi in seama", desi uneori (ai observat si tu) ironizez anumite aspecte. Imi dau seama de asta si o fac intentionat

Daca vorbim de poluarea produsa de industrie, nu am nicio problema.
Dar vorbim de o "poluare domestica" pe care ei incearca sa ne-o "fure" in numele industriei depasite dar nescoasa din uz din cauza lacomiei, coruptiei si egoismului celor care ar putea sa ii puna capat sau sa o determine sa se schimbe radical.
Sa fim seriosi, nu putem trai daca nu poluam. Dar tendinta este de a mentine colosii poluanti (vezi si faptul ca America a refuzat o buna perioada ratificarea Protocolului de la Kyoto) in detrimentul populatiei. Populatie care trebuie sa plateasca taxe suplimentare.
Nu ideea in sine de a economisi, de a reduce consumul etc ma deranjeaza. Aceasta am mai zis-o si o zic raspicat ca este o chestiune sanatoasa. Ma revolta taxele inutile pe care le platim "pentru mediu". Din cauza asta suportam costuri imense la carburanti. Sa nu uitam ca accizele reprezinta cel putin 40% din costul la pompa a carburantului. La motorina inca sunt si mai mari. Cica "pentru mediu". Cate paduri s-au reimpadurit cu banii furati astfel? Nu numai in Romania. Nu exista proiecte de amploare la care sa vad ca participa tarile, nu vad o colaborare bazata pe banii pe care eu si tu si toti ii platim "pentru mediu".
Cum sa cred in ceva care ma asupreste fara sa stim cu certitudine ca e asa?
Ca de ar fi asa, ti-am zis, as vedea cum guvernele ar lua masuri, am reimpaduri padurile tropicale atat de defrisate si deplanse de toti, etc etc. Ar trebui actionat mai ceva decat se face pentru stoparea asa-zisului terorism.
Dincolo de posibilele explicatii pur teoretice, trebuie sa vedem si scena in intreaga ei desfasurare.
ERATA: SUA si Australia, responsabile de peste 40% din emisiile de gaz de sera, inca nu au ratificat acest Protocol. Vezi Wiki. Totusi, rusii au ratificat.