Ştiinţă şi tehnologie. Noutăţi, dezbateri pe subiecte ştiinţifice de actualitate > Popularizarea ştiinţei

De ce se topesc metalele la temperaturi diferite?

<< < (2/4) > >>

Anatol:
Teodor ce pot spune azi, este ca si tu confirmi ca suntem in pragul unii noi substiinta in fizica, si daca evolutionezi bine, iti doresc succese.
 Voi spune tot ce pot pentru interventiile oricarui autor, pe acest site. In rusa greu scriu, dar Rusia pierde foarte mult ca ingeneria inainteaza fara stiinta, deci sustin stiinta. Cel putin, mersi ca nu sunt moderat pe acest site, ca mai fac si eu fum, rog "no coment". Am prins si eu putin din nivelul suprafetei de dupa bac, facultate..., nu stiu ce sa zic acum.

Electron, numaidecat mai intervin, ceva poate nu mii clar, cand apare o idee.

Teodor Sarbu:
Electron. Ceea ce faci tu este o abureala. Asta ca sa folosesc limbajul tău preferat.
Mai bine explica-i lui Anatol cei cu temperatura corpurilor.
Cred că nu ţie prea greu. Eu am ideile mele mai trăsnite şi mai am de lucru cu cele din acest domeniu. Te rog frumos să o faci. Nu despre presiune.

Electron:

--- Citat din: Teodor Sarbu din August 29, 2011, 07:08:22 p.m. ---Electron. Ceea ce faci tu este o abureala. Asta ca sa folosesc limbajul tău preferat.
--- Terminare citat ---
Multumesc pentru apreciere. Data viitoare abtine-te.

--- Citat ---Mai bine explica-i lui Anatol cei cu temperatura corpurilor.
--- Terminare citat ---
Mai bine lasa-te de dat indicatii altora ce sa faca.

--- Citat ---Cred că nu ţie prea greu.
--- Terminare citat ---
Credintele tale in acest sens nu ma intereseaza si nici nu sunt relevante.

--- Citat --- Eu am ideile mele mai trăsnite şi mai am de lucru cu cele din acest domeniu.
--- Terminare citat ---
Si ce-i cu asta?

--- Citat ---Te rog frumos să o faci. Nu despre presiune.
--- Terminare citat ---
Sunt nevoit sa refuz aceasta rugaminte care nu-si are locul aici. Daca ai ceva de postat la subiect, fa-o, daca nu, nu mai polua discutiile cu asemenea interventii.

e-

[EDIT] PS: pentru asemenea interventii exista mesajele private

Teodor Sarbu:
Ia te uita!!! Si eu care te-am rugat frumos. Ce sa-i faci. Mai am mult ca sa mai invat nitica politete. Scuzele mele.

AlexandruLazar:
Eu cred că alegerea de a răspunde sau nu la o întrebare de tipul celei de la începutul topicului ar trebui să treacă un pic și prin filtrul autocenzurii, lucru de care destui care postează pe aici (inclusiv Anatol) nu prea se ocupă. Eu unul am văzut întrebarea și în principiu aș ști să dau un răspuns probabil acceptabil, dar am preferat să nu îl dau; asta nu fiindcă îmi place să țin lucrurile pentru mine, ci pentru că nu mi se pare că știu să justific răspunsul suficient de riguros pentru a-l da. Am o idee vagă despre ce e vorba și am văzut la față probleme cuplate (câmp termic - câmp electromagnetic) dar cred că sunt încă departe de a putea explica suficient de bine și pe înțelesul tuturor răspunsul corect la o astfel de întrebare.

Poate n-ar strica, din când în când, un pic de modestie; cineva care nu știe ce e temperatura unui corp nu mi se pare tocmai în măsură să explice de ce metalele se topesc la temperaturi diferite, cu atât mai puțin prin niște teorii originale...

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

[*] Pagina precedentă

Du-te la versiunea completă