Welcome, Guest. Please login or register.

Autor Subiect: De ce nici macar in teorie nu se poate depasi viteza luminii?  (Citit de 17599 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Electron

  • Veteran
  • *****
  • Mesaje postate: 8404
  • Popularitate: +245/-217
Re: De ce nici macar in teorie nu se poate depasi viteza luminii?
« Răspuns #15 : Septembrie 28, 2018, 04:52:56 p.m. »
Deci vreti sa spuneti ca fascicolul de lumina incetineste in interiorul unei navete cu viteza de 30% viteza lumini desi este un mediu inchis care calatoreste in spatiu,
Nu, nu asta vreau sa spun. Poate era mai clar ce vreau sa spun, daca, in loc de:
Daca fasciculul de lumina nu se propaga prin vid, atunci viteza sa fata de nava, compusa cu viteza navei fata de Pamant, va avea ca rezultat o viteza mai mica decat viteza luminii.
scriam asa:

Daca fasciculul de lumina nu se propaga prin vid (deci are viteza inferioara lui c fata de nava), atunci viteza sa fata de nava, compusa cu viteza navei fata de Pamant, va avea ca rezultat o viteza mai mica decat viteza luminii in vid (de valoare c), dar desigur mai mare decat cea a fascilulului fata de nava.

Sper ca acum e mai clar.

o intrebare ce se intampla cu lumina daca e orientata in sens invers directiei de deplasare a navetei (dupa gandirea dumneavoastra daca intru-un sens i-si micsoreaza viteza in celalalt acelereaza sau devine constanta)
Ce ai inteles tu nu corespunde cu "gandirea mea", deci sper ca dupa completarile de mai sus sa iti fie mai clar cum stau lucrurile.

si ma scuzati cine a facut acest experiment de faceti aceste remarci,
Despre care experiment vorbesti?

lumina e constanta fata de mediul ei de propagare.
Ce intelegi tu prin "mediul de propagare al luminii"? Poti sa fii mai explicit? Sa dai eventual un exemplu? In cazul navetei care e "mediul de propagare al luminii"?

Eu am incercat sa fac o remarca pozitiva un pas inainte daca vreti poate realizam ceva si nu ne plafonam,
Un pas inainte spre ce anume, mai precis? Tu chiar ai impresia ca emitand astfel de "exemple" care demonstreaza cat de putin intelegi fizica actuala, poti sa faci "pasi inainte" in dezvoltarea ei?

dumneavoastra in gandire nu priviti inaite sau macar in stanga va plac clasicii.
Mai da multe stii tu despre gandirea mea! Eu doar incerc sa inteleg ce, si mai ales de ce, afirma ceea ce afirma cei de pe acest forum (pe subiectele care ma intereseaza si in masura timpului disponibil, evident). Scepticismul in fata afirmatiilor pompoase, sau chiar laudaroase, este absolut necesar in demersul stiintific. Inghitirea oricaror idei, cu cat mai elucubrante cu atat mai apetisante, este o caracteristica a pseudo-stiintei, si este ceva ce inerc sa combat cat pot pe acest forum dedicat stiintei.


La cum ganditi la o nava care poate in viitor va ajunge la viteze apropiate de cea a lumini se va stinge lumina si electricitatea daca se apropie de aceste viteze ce sa mai zicem de a se misca oameni in naveta ar sta pe loc daca nici electronul sau lumina nu au voie dupa conceptul dumneavoastra sa circule.
Aceste elucubratii nu descriu "conceptul meu", ci ceea ce ai inteles tu gresit din ceea ce am afirmat eu. Repet, sper ca dupa completarea de mai sus lucrurile sa fie mai clare.

Naveta este un mediu inchis nu bate vantul cosmic prin ea sa opreasca deplasarea lumini sau electronilor.
De acord.


e-
Don't believe everything you think.