[...] pot raspunde simplu ca nu este nevoie ca sa demonstrez EU ceva.
Da, e clar acum.
Cred ca demonstratiile sunt destul de evidente in materialele prezentate.
Chiar te rog sa verifici unde anume e demonstrat 'clar' despre ceea ce se va intampla in viitor (punctul 4 din lista). Si apoi sa citezi aici sa vad si eu.
Faptul ca acorzi mai multa atentie semanticii decat problemei in sine, este pina la urma alegerea fiecaruia.
Cum anume te astepti sa discuti in mod relevant o problema, oricare ar fi ea, cand folosesti o semantica diferita de cea consacrata? Si pentru ca vad ca e nevoie, precizez ca problema principala pe care o vad eu in prezentarea ta (si asta e aceeasi indiferent de "problema" pe care vrei sa o discuti), nu e semantica ci erorile de logica din argumentatie. Si trebuie sa recunosc faptul ca pentru mine e important sa pot discuta cu cineva in mod inteligibil, rational, indiferent de subiect, atata timp cat suntem pe acest forum.
Oricat ar parea de bizar, insasi modul de a discuta "problemele", coerenta logica, ratiunea, folosirea argumentatiei, este important in aceste discutii. Aruncand cu idei in toate partile fara nici o noima, nu duce nicaieri. (Abordarea de tip "brainstorming" nu da rezultate relevante cand e aplicata orbeste peste tot).
Dupa cum ai remarcat, mie imi place sa acord atentie mai mult problemei si mai putin semanticii.
Da, am observat. E ca si cum am discuta despre globostroci, fara sa ne intrebam inainte daca vorbim despre acelasi lucru. Esti liber sa abordezi problemele cum doresti, eu am incercat sa te ajut sa le abordezi in mod relevant. Nu te pot obliga, si nici nu am intentia sa te oblig.
Chiar daca am erori de exprimare - desi e discutabil cat de periculoase sunt d.p.d.v stiintific - cred totusi ca reusesc sa transmit idea de baza.
Tu crezi acest lucru, dar pe ce anume iti bazezi aceasta credinta? Faptul ca tu crezi ceva nu inseamna automat ca e si adevarat.
Apropo de asta, ce idee vrei sa transmiti atunci cand te auto-contrazici? (Intrebarea e valabila si atunci cand nu te auto-contrazici in mod intentionat).
Si in opinia mea, asta este ce conteaza pina la urma...
Daca ai fi in stare sa transmiti un mesaj coerent indiferent cum te exprimi, atunci ar fi genial.
Sunt convins ca ai observat paragraful lasat intre idei. Chiar daca am continuat numaratoarea, cred ca era clara distinctia separarii acestora. Forma de prezentare atextului nu cred ca schimba continutul...
Iar te auto-contrazici. Imi sugerezi ca spatiul lasat implica o distinctie, dar ca in acelasi timp forma de prezentare (spatiul lasat) nu schimba continutul. Pai atunci de ce ai mai lasat spatiul? Si daca trebuia sa fiu atent la continut, eu am observat ca al 6-lea punct din lista are un continut care nu are de-a face cu restul listei, nici macar la nivel logic. Daca nu ai observat, exact despre asta era intrebarea mea: ce cauta punctul 6 in lista ta?
Ceea ce am exprimat eu, nu consider ca se poate numi o teza. Eventual mi-am exprimat o parere. O teza nu o exprim in 2 paragrafe...
Da, nu conteaza semantica. Logica ta este de genul: "Ceea ce port eu nu consider ca se poate numi o haina. O haina trebuie sa fie cu papion". Ce mai conteaza semantica?
Nu vad unde-i contradictia. Poate mi-o subliniezi...
Contradictia vine din faptul ca ceea ce prezinti tu este o teza. Chiar daca tu nu consideri ca se poate numi o teza, ea tot teza este. Dar nu e importanta semantica, nu-i asa?
Faptul ca nu ne intelegem pe termeni, poti sa mi-o atribui in totalitate ca fiind vina mea.
Nu sunt aici pentru a atribui vina unuia sau altuia. Eu fac doar observatii in speranta de a conduce discutia spre taramul relevantei. Dar daca tu consideri ca orice discutie, oricat de anapoda si lipsita de sens, este relevanta, te voi lasa sa discuti linsitit. Acum am inteles cu ce fel de atitudine am de-a face.
Ce propui? sa nu mai postez pe forum?
De unde iesiti oare cu astfel de histrionisme? Daca indic unui user sa nu mai faca propaganda religioasa pe forum, acela se retrage victimizandu-se (cf. MariS), daca iti indic tie sa fii mai atent la semantica si sa eviti erorile de logica, tu vrei sa te retragi. Pai daca nu ati venit aici pentru a discuta in mod relevant, si pentru a va corecta erorile prin discutiile cu ceilalti, de ce ati mai venit? (Intrebare retorica).
In concluzie, daca vrei sa nu mai postezi, n-ai decat. Esti liber sa decizi. Eu as prefera sa ramai, facand atentie la semantica (pentru a se putea discuta in mod relevant cu tine) si eliminandu-ti erorile de logica (pentru a putea discuta rational). Dar nu te poate obliga nimeni, cu atat mai putin eu. Repet, esti liber sa decizi ce vrei sa faci.
e-