O fi vina mea, dar consider ca prezetarea calculelor literale si numerice din cap 1 este execrabila adica ininteligibila .
Pote ca Printul care vad ca mai urmarste intelege el ceva si aunci sa spuna, dar eu "pas parole" si doar conidr ca raman valabile observattile de pana acum inclusiv cele la cap 1 din prima vaianta din 2012 a textului prezentat de Virgil.
Asta este si bafta in viitor cu unii care poate vor intelege ceva.
Am citit toate mesajele tale de azi, ai muncit mult, cred ca tastatura ta ar trebui schimbata ca uneori sunt cuvinte pe care trebuie sa le ghicesti.
Nu stiu ce nu intelegi tu la cap.1.,dar nu am rabdare sa mai discut acest lucru. Acolo unde nu intelegi cred ca este vorba de niste explicatii privind echivalenta dintre sarcina electrica si impuls. Ca sa fiu mai succint si pe inteles am sa dau un exemplu simplu.
Imagineaza-ti ca electronul este ca un roi de albine in care zboara toate in jurul unui punct pe un cerc in toate directiile si toate planurile aratand ca o forma globulara. Astfel fiecare albina are un impuls propriu, si suma impulsurilor tuturor albinelor ne da impulsul total intrinsec al intregului roi. Acest impuls poate fi denumit ca sarcina acestui roi. Cam asa trebuie privita echivalenta dintre sarcina si impuls. Fiecare albina este un punct material caracterizat de o masa infiniezimala, cu viteza luminii, pe o traiectorie circulara a carui perimetru este egal cu lungimea de unda Compton adica a cuantei generatoare a particulei respective. Sper ca ai inteles ce sustin eu. Toata lumea se gandeste ca este vorba de un impuls mecanic ca la bila de biliard, pe cand impulsul intrinsec este cu totul altceva, este suma impulsurilor omnidirectionale a tuturor punctelor materiale ce fac parte din particula.