Welcome, Guest. Please login or register.

Autor Subiect: filtru de apa  (Citit de 3180 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

florin_try

  • Vizitator
filtru de apa
« : Ianuarie 16, 2011, 02:18:14 a.m. »

 Mi-am cumparat azi un filtru de apa. Pun apa de la canal sa treaca prin acel filtru si o mai purifica. Filtrul in sine pare a fi facut din granule mici si negre. Filtrul arata cam ca in figura din website-ul www.purwater.com  Probabil unii folosesc si in Romania astfel de filtre pentru apa de la canal.

 Stie careva ce componente chimice au filtrele de apa? Se bazeaza doar pe adsobrtie sau mai au loc si procese chimice?

raresb

  • Vizitator
Re: filtru de apa
« Răspuns #1 : Ianuarie 20, 2011, 05:14:17 p.m. »
Buna intrebare... ;)
Ai auzit de carbunele rusesc, shungitul?
mai multe aici: http://www.ecomagazin.ro/carbunele-care-purifica-apa-de-baut/

Offline mircea_p

  • Senior
  • ****
  • Mesaje postate: 1979
  • Popularitate: +140/-12
Re: filtru de apa
« Răspuns #2 : Ianuarie 20, 2011, 05:23:44 p.m. »
Carbunele de lemn (mangalul) si alte varietati se folosesc in filtre, printre altele datorita suprafetei specifice mari.
Povestea cu carbunele rusesc e in mare parte doar asta: o poveste pentru a separa oamenii de banii lor.

DanielTex

  • Vizitator
Re: filtru de apa
« Răspuns #3 : Ianuarie 20, 2011, 08:43:39 p.m. »
 Da, filtrul e bun dupa parerea mea purifica destul de bine apa, am si eu acasa. Poftim un link in care mai scrie cate ceva despre apa purficata de filtru: http://www.allaboutwater.org/filtered-water.html ;D
 Apropo, am vazut o testare ca sa spun asa facuta de o companie americana in care rezultatele au fost destul de socante. In primul rand apa la filtru s-a constatat a fi mult mai pura decat cea imbuteliata, ma refer la cele in sticla de plastic/sticla etc. Testul a fost un fel de comparatie intre apa la filtru (Interesant ca nu au precizat si marca filtrului) versus o serie de marci prea bine cunoscute de apa imbuteliata : Aquafina Purified Drinking Water (Pepsi), Pure Life Purified Water (Nestle), Dasani Purified Water (Coca-Cola) si inca alte 6-7 marci care nu au scos rezultate prea grozave. ;D ;)

chimistul

  • Vizitator
Re: filtru de apa
« Răspuns #4 : Ianuarie 23, 2011, 10:44:07 p.m. »
Salut!

Citat
Stie careva ce componente chimice au filtrele de apa? Se bazeaza doar pe adsobrtie sau mai au loc si procese chimice?

Depinde de filtru. Sita d ecafea trebuie s aretina doar particulele de cafea. Practic e nevoie de o filtrare mecanica. Unele filtre sunt dotate cu diferite substante ( in general carbune activ) care poate retine o anumita cantitate din diferite substante. Cantitate limitata. Daca este nevoie d efiltre pt microorganisme sau foarte fine si ele au o durata limitata deoarece porii s einfunda.

aici mai trebuia s adai doar un click si gaseai raspunsul singur: http://www.purwater.com/pur-technology/ filtru mecanic si carbune activ.