Ştiri:

Vă rugăm să citiţi Regulamentul de utilizare a forumului Scientia în secţiunea intitulată "Regulamentul de utilizare a forumului. CITEŞTE-L!".

Main Menu

filtru de apa

Creat de florin_try, Ianuarie 16, 2011, 02:18:14 AM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

florin_try


Mi-am cumparat azi un filtru de apa. Pun apa de la canal sa treaca prin acel filtru si o mai purifica. Filtrul in sine pare a fi facut din granule mici si negre. Filtrul arata cam ca in figura din website-ul www.purwater.com  Probabil unii folosesc si in Romania astfel de filtre pentru apa de la canal.

Stie careva ce componente chimice au filtrele de apa? Se bazeaza doar pe adsobrtie sau mai au loc si procese chimice?

raresb

Buna intrebare... ;)
Ai auzit de carbunele rusesc, shungitul?
mai multe aici: http://www.ecomagazin.ro/carbunele-care-purifica-apa-de-baut/

mircea_p

Carbunele de lemn (mangalul) si alte varietati se folosesc in filtre, printre altele datorita suprafetei specifice mari.
Povestea cu carbunele rusesc e in mare parte doar asta: o poveste pentru a separa oamenii de banii lor.

DanielTex

 Da, filtrul e bun dupa parerea mea purifica destul de bine apa, am si eu acasa. Poftim un link in care mai scrie cate ceva despre apa purficata de filtru: http://www.allaboutwater.org/filtered-water.html ;D
Apropo, am vazut o testare ca sa spun asa facuta de o companie americana in care rezultatele au fost destul de socante. In primul rand apa la filtru s-a constatat a fi mult mai pura decat cea imbuteliata, ma refer la cele in sticla de plastic/sticla etc. Testul a fost un fel de comparatie intre apa la filtru (Interesant ca nu au precizat si marca filtrului) versus o serie de marci prea bine cunoscute de apa imbuteliata : Aquafina Purified Drinking Water (Pepsi), Pure Life Purified Water (Nestle), Dasani Purified Water (Coca-Cola) si inca alte 6-7 marci care nu au scos rezultate prea grozave. ;D ;)

chimistul

Salut!

CitatStie careva ce componente chimice au filtrele de apa? Se bazeaza doar pe adsobrtie sau mai au loc si procese chimice?

Depinde de filtru. Sita d ecafea trebuie s aretina doar particulele de cafea. Practic e nevoie de o filtrare mecanica. Unele filtre sunt dotate cu diferite substante ( in general carbune activ) care poate retine o anumita cantitate din diferite substante. Cantitate limitata. Daca este nevoie d efiltre pt microorganisme sau foarte fine si ele au o durata limitata deoarece porii s einfunda.

aici mai trebuia s adai doar un click si gaseai raspunsul singur: http://www.purwater.com/pur-technology/ filtru mecanic si carbune activ.