Buna Mihai, ar fi frumos sa fie odata pe semestru. Speram sa avem mai multi voluntari organizatori si mai multe licee sa participe. Doar 4 licee mari din tara au trimis elevi, restul au fost elevi ce au aflat individual de concurs. Speram sa fie si mai multe. Sponsorii i-am gasit eu singur, iar premiile au fost undeva intre 1000 si 1500 de euro. Daca mai multi participa la cautarea de sponsori (plus sponsorii de anul acesta poate ar dori sa participe iar), concursul ar putea deveni o realitate.
Expertiza ce am castigat-o la editia aceasta este foarte importanta.
Am observat si lucruri care ar trebui implementate din prima la urmatoare editii:
- Trebuie o inscriere online la concurs, in care concurentii sa isi puna datele direct in o baza de date. S-a consumat mult timp transferand informatii din email in eseu si asa mai departe.
- Trebuie o educatie mai buna a elevilor despre ce inseamna plagiat. 7 din 10 eseuri de la gimanziu erau copiate de pe net cu paragrafe intregi, iar unele eseuri intregi!
- Trebuie o educatie mai buna a elevilor despre cum se pun referinte. Tu si Osman, de exemplu, si altii de la Mircea cel Batran ati formulat un eseu asa cum trebuie. Aceasta pentru ca ati avut cine sa va invete

. Ceea ce este minunat. Scopul nostru este sa oferim aceasta educatie si celorlalti elevi din tara. Cu alte cuvinte, trebuie spus clar aceasta in barem si baremul facut public de la inceput.
- De asemenea limita de cuvinte va trebui sa fie ferma din prima, eventual putem oferi premii mai putine si corecta mai la sange.
Va rog sa oferiti si voi alte sugestii pentru editii urmatoare.
Multumesc mult,
Adi