Chimie, biologie, medicină şi antropologie > Chimie anorganică

magnaluminiu

(1/2) > >>

nikarzv:
Salut . Am incercat wekendul acesta sa aliez magneziul cu aluminiu in proportii de 50/50. OK toate buna si frumoase , am facut focul , am pus o teava in el pentru a-l oxigena si o cutie in care sa topesc materialul. Am topit aluminiul si dupa am pus magneziul s-au topit si am scos cutia  din foc si am lasat-o la racit. Problema este ca atunci cand m-am intors mare parte din material s-a inegrit ( cred ca a oxidat) si din cam 100 g am mai ales maxim 10g de material bun. As vrea sa stiu si eu care este problema , si cum as putea face sa nu se mai consume. Poate a fost temperatura prea mare?

danger:
De unde ai facut rost de magneziu?

ariel55:
Hehe!
--- Citat ---Am incercat wekendul acesta sa aliez magneziul cu aluminiu in proportii de 50/50.
--- Terminare citat ---
Si nu ti s-a auto-aprins amestecul? Temperatura de autoaprindere este de numai 473 grd C iar cea de topire a aluminiului este mult mai ridicata(660 grd C) :o.Odata aprins magneziul, temperatura de ardere in aer este de 3100 grd C.Mai ai bucatarie? ::)
Ciudat magneziu ai folosit!   8);D ;D ;D :D :D 8)

virgil 48:
 Nu exista jante de automobil turnate din acest aliaj? Inseamna ca sunt unii care nu
 le realizeaza in bucatarie si au tehnologia necesara.

07Marius:
La 50% Al, Mg intri in zona compusului chimic gama (Al12Mg17), de fapt e o solutie solida pe baza de compusi. Diagrama de echilibru este mai jos si ai nevoie de o temp. de topire de cel putin 455 C.
Cu magneziul trebuie sa fii f. atent, mai ales daca e sub forma de aschii sau granule (pericolul de autoaprindere este f. mare). In forma masiva, e mai putin periculos. Se poate topi, dar acest lucru fie intr-o atmosfera inerta (nicidecum in prezenta oxigenului), fie sub protectia unui strat de saruri topite (atentie, sunt corosive), MgCl2, KCl, NaCl.
Sub nici o forma sa nu fie vreo sursa de apa prin preajma care ar putea ajunge la topitura.
Ptr. a creste performantele mecanice ale aliajului Al-Mg, poti adauga Cu sau Zn.
Spor la treaba...

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

Du-te la versiunea completă