Chimie, biologie, medicină şi antropologie > Chimie anorganică

Electroliza

<< < (2/4) > >>

radhoo:
electrodul a fost acoperit cu un strat de substanta, care in flacara parea sa se toapeasca. eu ma asteptam sa obtin CuO (negru) in schimb materialul de pe electrod a acoperit electrodul de cupru ca un email.

recomand sa incerci sa faci rost de sare de bucatarie gema / bruta / din acea cu cristale neregulate, care lasata mult timp in aer se umezeste si sa incerci experimentul din nou.

nikarzv:
O sa repet experimentul, pentru a obtine ceea ce mi-am propus CuCl. Multumesc pentru raspunsuri. Cred ca o sa pot face o poza cu rezultatul meu. Multumesc inca o data. O sa va tin la curent cu progresul meu.

nikarzv:
Am revenit cu poze cu solutia mea galbena:
In poza asta se observa cum la electrodul subtire s-a format la suprafata solutiei foarte putin verde. NU stiu ce este


Pe electrodul gros s-a format oxid de cupru ( cred)

radhoo:

--- Citat din: nikarzv din Februarie 22, 2010, 08:41:39 p.m. ---Salut. Astazi am inceput sa experimentez cu electroliza. Am avut ca intentie sa obtin CuCl. Am procedat in urmatorul fel: am luat 2 electrozi: unul de cupru si celalalt din alt metal(nu stiu exact ce, zinc fier sau poate altceva nu stiu exact cred ca nu conteaza) am pus electrodul de cupru la firul pozititv si le-am scufundat intr-o solutie de apa cu sare,numai ca in loc sa se depuna ceva verde pe cupru s-a format un precipitat galben. Intrebarea mea este: ce este acel precipitat galben si cum fac sa obtin ceea ce doresc.

--- Terminare citat ---
ti-am vazut filmul de youtube cu flacara verde, foarte frumos surpins. banuiesc ca tot pentru asta vrei si clorura de cu

pozele tale de mai sus , arata foarte interesant. din cate vad electrodul pozitiv era o teava de cupru folosita pentru instalatii termice. ce sursa de curent ai folosit pt electroliza?

in ce priveste electrolitul, apa cu sare, ce fel de sare ai folosit?

din ce material era catodul?

poti incerca sa separi precipitatul galben (hartie de filtru fina) si sa-l usuci?

nikarzv:
Multumesc mult. Abi electrozi erau din cupru. Da mi-ai raspuns si in postul anterior am sarea nepotrivita. Am facut rost de sare gema. Am repetat experimentul doar pentru a-ti arata precipitatul galben. O sa refac experimentul cu sare gema asa cum mi-ai spus.
Sursa este un incarcator de telefon. Deci este cu siguranta curent continuu. Am sa separ precipitatul. Se poate folosi la ceva? Sau pot afla ce este? Dupa 24 ore s-a separat complet.

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

[*] Pagina precedentă

Du-te la versiunea completă