Ştiinţă şi tehnologie. Noutăţi, dezbateri pe subiecte ştiinţifice de actualitate > Popularizarea ştiinţei

Prezentari de stiinta in licee

(1/3) > >>

Adi:
Ce parere aveti despre prezentari despre stiinta in licee? Acum in decembrie voi tine cateva prezentari de introducere in fizica particulelor la cateva licee din tara. Ideea a fost preluata de la initiativa de acum cativa ani a dl. Cristinel Diaconu. Dumnealui s-a inspirat de la francezi, care au seria de prezentari Nepal, cu un site bine pus la punct, cu prezentari powerpoint si text de explicatii ale slide-urilor, astfel incat profesori pot intelege prezentarea si oferi ei la clasele lor, sau oameni de stiinta nu trebuie sa petreaca timp sa pregateasca prezentarile, ci ar lua deja ppt-urile facute, ar citi textul cu explicatii pentru a si-l reimprospata in minte si apoi, ar merge in licee.

Credeti ca ar trebui facuta o astfel de actiune in Romania?
Ati fi dispusi sa participati la ea, in domeniul vostrul de lucru?

Ce alte sugestii aveti pentru trezirea si mai mult a interesului liceenilor pt stiinta?

dragoooon75:
Sunt in clasa a X a in Colegiul National Matei Basarab din Bucuresti ,si astazi in liceul meu a fost invitat directorul revistei Stiinta si Tehnica de catre doamna mea profesoara de fizica sa ne vorbeasca despre Stephan Hawking si de ::) Isaac Newton.In mare parte a fost destul de interesant datorita faptului ca domnul Roman stie cum sa atraga copii chiar daca fizica este o materie cu care nu multi isi bat capul.

Adi:
Excelenta initiativa! Ar fi minunat daca mai multe din acestea s-ar face. Si daca s-ar stii ce si unde se fac. Astfel s-ar pune in contact licee ce vor sa primeasca prezentatori si prezentatorii. Liceele ar putea vedea ca alte licee fac si ar face si ele. Apoi s-ar putea disuta pe forum pe tema prezentarii, cu intrebari si raspunsuri. As dori si eu sa tin o prezentare la liceul tau in decembrie. Sa ne mai anunti de alte prezentari de acest gen!

Mersi mult,
Adi

dragoooon75:
cred ca mam inselat in legatura cu numele:D
te primim pe la noi in vizita ,nu de alta da poate mai invatam si noi ceva

tatule_m:
aceste prezentari sunt f f f f folositoare.....caci trebuie sa recunoastem ca in Romania avem copii foarte inteligenti.....desi se intampla ca, cateodata sa nu existe un interes prea mare pentru ca nu s-a pus punctul pe i-ul care trebuie....si in plus fizica particulelor cu conexiunile ei reprezinta un domeniu foarte vast si interesant....pun pariu ca vizitele si prezentarile in licee ar fi primite cu f mare caldura si interes....

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

Du-te la versiunea completă