Welcome, Guest. Please login or register.

Mesaje Recente

Pagini: 1 2 3 4 [5] 6 7 8 9 10
41
Mircea ma bucur ca ai revenit. Sper sa fii sanatos si voinic. 
Ca eu nu sunt nici una nici alta.
42
Dl Virgil
Trebuie sa fac o indreptare, fiindca am omis sa adaug la sfarsit un c2. Deci trebuia sa scriu;
 (c/tf).(c.tf)=c2. Ca sa se inteleaga ca in relatia energiei (m.c2) apare potentialul de translatie al fotonului  c2. Ceeace arata la modul indubitabil ca fotonul are o masa inerta. Tot asa in relatia energiei mecanice, apare potentialul de translatie al masei, egal cu v2=a.l . Eu cred ca dumneata, fiind fixat in dogma relativista, care sustine ca viteza luminii in vid c este invariabila, nu poti sa admiti ca fotonul ar suferi acceleratie, adica cresterea vitezei de translatie (de lunecare) de la repausul atomului pana la viteza luminii in vid c. Si aceasta accelerare o sufera fiecare semiunda a fotonului. Eu asa am inteles ca aceste relatii arata, fara niciun dubiu, ca si la nivelul micro, functioneaza aceleasi legi constatate la nivelul macro. Si daca exista o acceleratie, inseamna ca exista o forta, care genereaza o presiune pe o suprafata. Si este demonstrat ca forta propulsoare este forta electromagnetica (B.I.l), iar presiunea este presiunea dinamica  (ro.v2=B2/mi0=eps0.E2) data de termenii din paranteza lui Poynting. Intro ordine de idei apropiata este vorba de -formula gravitatiei de la TRG-, care este compusa din trei termeni, a caror semnificatie fizica nu este data. Presupun ca fiecare termen este derivat de la un tip de forta. Si atunci ar exista trei tipuri de forte care ar contribui la modelarea sistemelor galactice. Printre aceste forte ar fi o forta atractiva, o forta de inertie dar si o forta repulsiva. Daca pentru forta atractiva si cea de inertie avem relatiile cunoscute ale lui Newton, pentru forta repulsiva nu stiu ce relatie exista.
43
Sociologie / Re: Etologia - legatura dintre sociologie si biologie
« Ultimul mesaj de atanasu Martie 07, 2023, 10:50:23 p.m. »
Eu chiar am vorbit teoretic. Practic am vorbit insa despre cunostinta mea "enciclopedistul" care asemeni majoritatii oamenilor nu era in stare sa lege(coreleze) inteligent mai multe notiuni daca nu erau barfe si alte asemea coserii tampite, adica adormea daca numara pana la 50 si daca tu ii spuneai ca afara ploua iti rspunde ca s-au scumpit guliile. :)
44
Dl Virgil
Citat
Relatia cunoscuta F=m.a; este expresia macro in care se pot masura atat masa cat acceleratia, in timp ce F=I.niu ; explica fenomenul intim ascuns posibilitatilor de masurare.
Si atunci; ro.v2=ro.c2=B2/miu0  ce este?
c/tf nu este acceleratie?; c.tf nu este lungimea de unda?; Si c/tf.c.tf nu este potentialul de translatie al fotonului? In cazul energiei gravitationale  g.h=a.l=v2 ; nu este potentialul gravific al caderii de apa din lacul de acumulare. Si acest potential nu genereaza presiunea statica a fluidului de lucru, care actioneaza turbinele?
Nu-mi cereti mie sa patrund in modul dvs. de gandire. Eu am explicat simplu cum am ajuns la relatia fortei ca fiind un produs al unui numar N de microimpulsuri care se repeta cu o anumita frecventa. 
45
« Ultimul mesaj de valangjed Martie 07, 2023, 02:56:53 p.m. »
Măgarul lui Buridan există doar teoretic, ca și țestoasa pe care Ahile nu o poate întrece. Paradoxuri.
46
Dl Virgil
Citat
Relatia cunoscuta F=m.a; este expresia macro in care se pot masura atat masa cat acceleratia, in timp ce F=I.niu ; explica fenomenul intim ascuns posibilitatilor de masurare.
Si atunci; ro.v2=ro.c2=B2/miu0  ce este?
c/tf nu este acceleratie?; c.tf nu este lungimea de unda?; Si c/tf.c.tf nu este potentialul de translatie al fotonului? In cazul energiei gravitationale  g.h=a.l=v2 ; nu este potentialul gravific al caderii de apa din lacul de acumulare. Si acest potential nu genereaza presiunea statica a fluidului de lucru, care actioneaza turbinele?
47
« Ultimul mesaj de princehansolo Martie 07, 2023, 11:44:07 a.m. »
https://www.sperietori.ro/cioara-si-inteligenta-ei- impresionanta/#:~:text=Multitudinea%20de%20teste%20si%20experimente,egalitate%20cu%20delfinii%20si%20cimpanzeii.

Am dat cele 2 exemple pentru a arăta că există păsări care gândesc. Pe youtube există o grămadă de filmulețe cu gândirea animalelor și cu aptitudinea animalelor de a folosi unelte. Cât despre starea de conștiență - cred că orice animal care are gândire, are și conștiență. Etologia fiind sociologie, ar trebui să discutăm comportamentul individual și comportamentul de turmă.

Nene atanasu, ai zis că să nu discutăm despre oameni (care sunt omnivori). Eu îi includ și pe userii forumului în categoria "oameni", deci frumos ar fi să nu discutăm despre ei. Rămâne să discutăm despre măgarul lui Buridan (că-i vegetarian) :) După ce moare de foame, măgarul ar trebui să aibă pe cineva care să-l reintroducă în circuitele naturii. Ar putea fi un leu (carnivor) sau ciori sau alte animale care mănâncă carne. Ciorile se exclud (pentru că sunt omnivore). Și uite așa circuitele materiei în natură șchioapătă din cauza omnivorelor.

Oricum, comportamentul individual este dictat de tipul de hrană și de structura anatomică a individului. Comportamentul individual este influențat și de mediul în care trăiește - mediul înconjurător pentru un măgar poate fi o turmă de măgari. Fiind turmă - apar comportamente individuale care favorizează posesorii comportamentelor. Societățile de obicei sunt competitive pentru o resursă limitată și atunci indivizii mai bine specializați sunt favorizați. Dacă avem o turmă de măgari de-a lui Buridan putem dormi pe amândouă urechile deodată, ei fiind în competiție cu ei înșiși.
48
« Ultimul mesaj de atanasu Martie 07, 2023, 10:05:49 a.m. »
Scrie ce vrei si esti sngurul despre  care inca imi inhcipui ca meriti a fi citit(faci parte din vechea echipa de aur a acestui sit)  dar asta ii mananca pe romanii astia megalomanici si a caror tarisoara este acaparata de dusmanii lui Corutza. Si ca sa va dau o preocupare va pun un Portal gasit azi  si nu stiu daca fiantatorul acestui sit se bucura ca fac asta dar nu are decat sa ma cenzureze daca nu agreaza caci stie ca eu dau grais tot ce vad bun pentru omenire si doresc distrugerea imperiului raului adica ca si Cartagena(a dorit Plato cel Batran)  sa nu mai ramna piatra peste piatra desi poate ar fi suficint in epoca actuala doar cum a spus Lech Walesa imbucatatirea lui la dimensiuni care sa-l tina in banca lui pe imperialistul lui Petru cel  Mare ca sa nu spun al lu Peste .
Portalul este https://theportal.group/ si cei care vor sa se dea importanti si plini de cultura memoriei nu a ceea ce cu ce ramai apoi cred ca au destule suse aici dar eu evident ca nu am timp decat sa le fac cadou initiatorilor ideile mele fundaentale si ei nu au decat sa le foloseasca cum vor,  caci eu cred ca faptele bune si cu efect benefic pentru oameni te urmaresc si "dincolo" in compensrea  relelor pe care cu voie sau fara voie le-oi fi facut.

PS Constienta sinelui o da, nu stiu in ce fel, identitatea in sensul ei de fundament al syn-logismusului si asta cred ca Noica nu o stia vazand doar synlogismul in desfasurarea gandirii umane adica in fapt(de facto) Si nu o stia nici Freudenthal. Descoperirea asta  filozofico- biologica imi apartine.
49
« Ultimul mesaj de valangjed Martie 07, 2023, 08:27:37 a.m. »
Magister dixit și gata! Ce rost, ce sens are să mai scriem o părere? Poate, actuala paradigmă științifică e falsă sau face parte dintr-o altă paradigmă pe care noi, plebea, nu o înțelegem. Ce să zic? E posibil. Puțin probabil, dar posibil.
Domnul atanasu ne dă, totuși, o idee, nu știm dacă animalele au conștiența "sineului". E doar părerea mea, biet inginer din tagma plebeilor. :)
50
« Ultimul mesaj de atanasu Martie 06, 2023, 06:32:11 p.m. »
O sa va scriu in Lincos ca altfel nu intelegeti si probabil ca mintea mea este ceva extraerestru pentru a voastra . E ceva elmentar si care iti arata care este elementul pe care nu-l are animalul, identitatea si eu pentruca am inteles asta am reinventat LINCOS ceva care tu nu ai fi putut face pana la sfarsitul Universului.  (vezi si magarul lui Biuridan). Dar ajunge, nu mai pot sa pierd vremea astfel. Eu spun lucruri destul de banal-fundamentale  si pentru care ca sa le intelegi nu e nevoie sa faci neaparat excursii culturale. Eu nu fac parada de cultura, eu chiar o am atunci cand spun ca Synlogismus este  ceva esential . Gata nu mai am timp  si regret ca nu am interlocutori pe masura dar asta este si poate cand voi dori voi sccie ce cred eu  la acest fir, independent de ceilalti si nu ca sa discut prostioare. Dixit si gata!
Pagini: 1 2 3 4 [5] 6 7 8 9 10