Welcome, Guest. Please login or register.

Mesaje Recente

Pagini: 1 2 3 [4] 5 6 7 8 9 10
31
Dl Virgil
Chestia cu miscarea inertiala, adica uniform rectilinie, in care nu apare nici acceleratie, adica variatia vitezei si  nici forta de inertie este foarte corecta. Dar la impact, la ciocnirea dintre corpuri aflate pe nivele de miscare diferite apare o presiune care striveste corpurile. Cred ca de asta spune ca forta este deosebirea de miscare. Si imi pare ca este foarte corect a spune ca aceasta presiune care deformeaza si striveste corpurile este exact aceeasi presiune care inpinge corpurile in translatie, in lunecare prin spatiul fizic. Si imi pare ca aceasta presiune este data de relatia  ro.v2 , presiune care ar aparea doar din interactia structurilor dinamice ale substantei (ale masei) cu spatiul fizic, materializat de oceanul materiei inponderale. Altfel de unde ar putea sa apara aceasta presiune, constatata experimental? Si ar fi o alta explicatie pentru translatia corpurilor, adica pentru lunecarea corpurilor (a maselor) prin spatiul fizic?
32
Calahan a intrebat;
Dar in cazul fortei de inertie, cum apare acea presiune care striveste corpurile la impact?


Virgil a raspuns;
Repet, in cazul miscarii inertiale nu exista nici o forta de inertie. In momentul impactului dintre doua corpuri indiferent de starea in care se afla inaintea impactului, se nasc forte care se redistribuie asupra ambelor corpuri care s-au ciocnit. Marimea acestor forte este data de viteza relativa dintre cele doua corpuri de masele acestora si de coeficientii de plasticitate a corpurilor care determina adancimea deformarii plastice. In functie de aceasta deformare si viteza relativa se determina deceleratia cat si timpul sau durata impacului pana la franarea completa. Forta de deformare se calculeaza cu produsul dintre masa si deceleratie pentru fiecare corp in parte.
33
Dl Virgil
Eu inteleg ca admiti valabilitatea formulei lui Poynting. Si deci admiti existenta presiunii in sanul fotonului. Eu nu imi aduc aminte sa fi vazut prin fisiere referire la formula lui Poynting si la presiunile din sanul fotonului. Am retinut doar ca este demonstrata existenta fortei electromagnetice la echilibru cu forta de inertie. Nu am nicio idee cum s-ar face legatura intre aceste forte si presiunile din formula lui Poynting. Eu am inteles ca de la sarcina electrica pleaca niste linii de camp electric, care ar fi de fapt niste circulatii, niste curenti eterici, pompati cumva de structura dinamica a sarcinii. Si acesti curenti eterici ar avea aceleasi proprietati ca si curentii electronici din conductoare. Acesti curenti ar fi suflati de campul magnetic al altui curent din vecinatate. Si astfel ar aparea forta electromagnetica, forta care face propulsia curentilor transversali din componenta fotonului. Si deci in cazul fotonului, presiunea care impinge fotonul, prin spatiu, apare ca interactiune intre campul electric si cel magnetic, in sanul fotonului. Nu apare ca presiune a spatiului asupra fotonului. Pe mine ma deruteaza acel  ro.v2, care spune ca este presiune dinamica si apare si in formula energiei cinetice  (m.v2), daca se scrie  m=V.ro . Dar in cazul fortei de inertie, cum apare acea presiune care striveste corpurile la impact?
34
Dl Virgi;
Ma pui mereu intro situatie ingrata. Fiindca nu dai niciodata raspunsuri clare hotarate. Doar raspunsuri evazive. Care este problema cu paranteza lui Poynting. Mai este valabila sau nu? Eu daca am gasit pe -Wikipedia-, ca termenii din formule sunt presiuni dinamice, am zis ca este o convergenta cu teorile din fisiere. Si am fost foarte incantat.

Virgil a raspuns;
Eu dau raspunsuri prudente, pentru ca un raspuns gresit poate influienta in rau o alta persoana. Desigur vectorul Pointing reprezinta o presiune, dar am o indoiala ca aceasta presiune s-ar manifesta intr-o directie anume. Din moment ce semiunda electrica este in faza cu cea magnetica este posibil ca impreuna sa dea nastere unei entitati, un fel de fulger globular format dintr-o incinta de linii de forta magnetice inchise, din care izvorasc liniile de forta electrice care sunt radiale si deschise. Asa ca vectorul Pointing reprezinta o presiune interna intr-un spatiu delimitat de camp. Asta este doar o parere.


 Dar daca vine un domn profesor si spune ca toate deductiile matematice sunt doar metafizica, ca matematica poate multe, dar fizica mai putin si nu vor putea fi verificate niciodata, nu stiu ce sa mai cred.

Virgil a raspuns;
Matematica nu minte, doar interpretarile rezultatelor pot fi gresite. De aceia am apelat la un sistem de echivalare a unitatilor de masura electrice cu unitatile mecanice tocmai ca sa inteleg corect fenomenele micro privindu-le din afara lor.


La fel nu mi-ai dat un raspuns categoric la chestiunea, daca efectul de lentila gravitationala, se produce si asupra fotonilor grei ics si gama.

Virgil a raspuns;
Cu cat o unda are o lungime de unda mai scurta cu atat isi pastreaza directia, insa daca un camp gravitational intens deviaza o raza de lumina, teoretic ar trebui sa devieze si o raza X sau gama, dar probabil mai putin. Aceste raze sunt mai greu observabile nefiind vizibile este mult mai greu de depistat o sursa de radiatii cat si o traiectorie curbata a acestor raze.

Nu mi-ai raspuns nici la chestiunea cu sinfazarea campului electric cu cel magnetic. Ce inseamna acest fapt? Rezulta sau nu rezulta ca in vid nu functioneaza mecanismul undelor, care cere nasterea unui camp din variatia celuilalt?.

Virgil a raspuns;
Desi undele radio sunt produse in emitator decalat fiind componenta electrica de cea magnetica, in timpul propagarii in spatiu aceste semiunde se autoregleaza si revin in faza. In cazul producerii undelor pe cale naturala cele doua semiunde sunt in faza fapt ce se poate observa experimental prin descompunerea lor intr-o semiunda electrica si alta semiunda magnetica la trecerea prin prisme si recompunerea lor in interferometru unde se poate verifica daca sunt in faza.


Si cum ramane cu forta de inertie? Este masura ancorarii substantei in spatiu, este dovada interactiunii substantei cu spatiul? Aparitia fortei de inertie, inseamna, sau nu aparitia unei presiuni a spatiului asupra substantei?.

Virgil a raspuns;
 In miscarea inertiala a unui corp nu exista nici o forta, corpul pastrandu-si starea energetica initiala datorita primului impuls primit. Orice perturbare a miscarii inertiale pune in evidenta o forta care se opune acelei perturbatii, asa ca totul se petrece intre corpul care da energie si corpul care primeste energia, spatiul este doar un mediu de propagare al corpurilor si al eventualelor radiatii nascute din ciocnire.


 Si in legatura cu lucrarea dumitale, legata de; -similitudinea sistemelor macro cu cele micro-, care imi pare ca este o lucrare doar pentru profesionisti, nu inteleg de de nu vrei sa vezi ce audienta are? De ce nu postezi capitole, din lucrare, in format pdf, ca sa vezi de cate ori sunt descarcate.  Eu asa am procedat. Si daca am vazut ca articolele sunt descarcate de zeci de ori, am prins un curaj in sustinerea acelor teorii.
35
Dl Virgi;
Ma pui mereu intro situatie ingrata. Fiindca nu dai niciodata raspunsuri clare hotarate. Doar raspunsuri evazive. Care este problema cu paranteza lui Poynting. Mai este valabila sau nu? Eu daca am gasit pe -Wikipedia-, ca termenii din formule sunt presiuni dinamice, am zis ca este o convergenta cu teorile din fisiere. Si am fost foarte incantat. Dar daca vine un domn profesor si spune ca toate deductiile matematice sunt doar metafizica, ca matematica poate multe, dar fizica mai putin si nu vor putea fi verificate niciodata, nu stiu ce sa mai cred. La fel nu mi-ai dat un raspuns categoric la chestiunea, daca efectul de lentila gravitationala, se produce si asupra fotonilor grei ics si gama. Nu mi-ai raspuns nici la chestiunea cu sinfazarea campului electric cu cel magnetic. Ce inseamna acest fapt? Rezulta sau nu rezulta ca in vid nu functioneaza mecanismul undelor, care cere nasterea unui camp din variatia celuilalt?. Si cum ramane cu forta de inertie? Este masura ancorarii substantei in spatiu, este dovada interactiunii substantei cu spatiul? Aparitia fortei de inertie, inseamna, sau nu aparitia unei presiuni a spatiului asupra substantei?. Si in legatura cu lucrarea dumitale, legata de; -similitudinea sistemelor macro cu cele micro-, care imi pare ca este o lucrare doar pentru profesionisti, nu inteleg de de nu vrei sa vezi ce audienta are? De ce nu postezi capitole, din lucrare, in format pdf, ca sa vezi de cate ori sunt descarcate.  Eu asa am procedat. Si daca am vazut ca articolele sunt descarcate de zeci de ori, am prins un curaj in sustinerea acelor teorii.
36
Dl Virgil
Daca am inteles corect, spui ca spatiul este plin cu un mediu cu granulatie hiperfina, aflat intro stare de fierbere care ar induce o oscilatie sau o vibratie in tot spatiul. Si aceasta vibratie sufera atenuare sau amortizare in preajma maselor, dand nastere unui gradient al amplitudinii vibratiilor.  Masele ar fi ca centre de racire a spatiului. Si acest gradient oscilator al mediului hiperfin ar genera atractia dintre mase, fara sa existe o interactiune a spatiului cu substanta. Ar putea explica acest gradient oscilator si aparitia fortei de inertie?.

Virgil a raspuns;
Problema este ceva mai complexa, eu am dat exemplul unui camp termic produs de fotoni si d-ta ai ajuns la starea de fierbere. Mediul electromagnetic cat si mediul gravitational apartin altor niveluri cosmice mai subtile pe care eu le-am aratat in lucrarea mea. Gradientul campului este dat de combinatia dintre frecventa cuantei generatoare proprie particulei, si frecventa proprie a mediului in care se gaseste acea particula.


Apoi spui ca retroradiatia ar aparea doar la miscarea rotativa a sarcinilor electrice. Pana acum nu am auzit asa ceva. In teoria lui Huygens-Fresnel retroradiatia ar trebui sa apara la propagarea, la mersul, in linie dreapta, al luminii si al undelor  E-M in general. Fiindca spune ca centrele secundare de emisie, de pe frontul de unda, ar trebui sa emita unde si inapoi, inspre sursa. Daca experimental nu se constata retroradiatia undelor luminoase, inseamna ca teoria nu este in concordanta cu fenomenul fizic.

Virgil a raspuns;
Nu stiu daca se numeste retroradiatie in cazul sarcinilor accelerate in ciclotroane, dar este o radiatie care apare in cazul miscarii circulare a sarcinilor datorita acceleratiei unghiulare a acestora.
In teoria lui Huygens-Fresnel se considera ca orice punct material care se regaseste la un moment dat pe frontul de unda, poate fi considerat ca o sursa de oscilatie cu aceiasi frecventa. Eu cred ca este vorba de un model fizic care explica anumite proprietati ale oscilatiilor, dar nu toate proprietatile. Aceste puncte materiale pot fi considerati oscilatori dar oscileaza in faza cu unda incidenta, deci nu emite decat pe directia propagarii undei, asa cum arata si in imaginile din carte sau pe Youtube.

Tot o teorie spune ca intensitatea radiatiei undei E-M este descrisa de formula lui Poynting. Formula care  contine o paranteza cu suma de presiuni, inmultita cu viteza luminii in vid c. Formula asta mai este valabila sau nu?. Se poate aplica in cazul fotonilor sau nu? Iar despre sinfazarea campului electric cu cel magnetic, in sanul undei  E-M , constatata experimental, ce spui? Sau acestea sunt chestiuni care nu sunt in domeniul de aplicatie si nu trebuiesc luate in considerare.

Virgil a scris;
Propagarea unei unde electromagnetice este însoţită de un transport de energie pe
direcţia şi în sensul propagării acesteia. Măsura acestui fenomen este dată de vectorul lui Poynting. Cat priveste despre fotoni acestia in fizica sunt considerati un fel de particule ale undelor electromagnetice, asa ca nu stiu sa-ti dau un raspuns concret, pentru ca aceasta problema nu m-a interesat in lucrarea mea.

37
Dl Virgil
Daca am inteles corect, spui ca spatiul este plin cu un mediu cu granulatie hiperfina, aflat intro stare de fierbere care ar induce o oscilatie sau o vibratie in tot spatiul. Si aceasta vibratie sufera atenuare sau amortizare in preajma maselor, dand nastere unui gradient al amplitudinii vibratiilor.  Masele ar fi ca centre de racire a spatiului. Si acest gradient oscilator al mediului hiperfin ar genera atractia dintre mase, fara sa existe o interactiune a spatiului cu substanta. Ar putea explica acest gradient oscilator si aparitia fortei de inertie?. Apoi spui ca retroradiatia ar aparea doar la miscarea rotativa a sarcinilor electrice. Pana acum nu am auzit asa ceva. In teoria lui Huygens-Fresnel retroradiatia ar trebui sa apara la propagarea, la mersul, in linie dreapta, al luminii si al undelor  E-M in general. Fiindca spune ca centrele secundare de emisie, de pe frontul de unda, ar trebui sa emita unde si inapoi, inspre sursa. Daca experimental nu se constata retroradiatia undelor luminoase, inseamna ca teoria nu este in concordanta cu fenomenul fizic. Tot o teorie spune ca intensitatea radiatiei undei E-M este descrisa de formula lui Poynting. Formula care  contine o paranteza cu suma de presiuni, inmultita cu viteza luminii in vid c. Formula asta mai este valabila sau nu?. Se poate aplica in cazul fotonilor sau nu? Iar despre sinfazarea campului electric cu cel magnetic, in sanul undei  E-M , constatata experimental, ce spui? Sau acestea sunt chestiuni care nu sunt in domeniul de aplicatie si nu trebuiesc luate in considerare.
38
Dl Virgil
Nu imi imaginez de loc cum s-ar misca fotonii aderenti la particule, cu viteza luminii in vid c. In miscarea aceasta extrem de rapida ar descrie simultan cu particula o sumedenie de opturi sau lemniscate. Si tot ansamblul ar aparea ca o granula rigida. Dar ar trebui ca fotonii sa nu aibe masa. Fiindca ar aparea forte de inertie mari care ar destabiliza sistemul.

Virgil a raspuns;
Fotonii se comporta la fel, precum in miscarea lor in jurul unei gauri negre pentru ca ei nu au masa iar traiectoria lor este dictata de intensitatea campului din imediata apropiere a particulei. Fotonii neavand masa nu sunt supusi la forte centrifuge.

Cred ca si dumneata admiti ca forta de inertie este produsa doar de masa. Dar cum se naste aceasta forta ramane un mister. Unii chiar considera ca nici nu este forta, ci ca ar fi o pseudoforta. Dar dupa cum spui dumneata orice forta care actioneaza asupra substantei ar lua nastere in mediul inconjurator. Mediul ar fi materia sau substanta care umple spatiul. Iar fortele care se nasc in spatiu ar actiona asupra substantei, fara ca sa interactioneze cu substanta. Atunci cum apar campurile fizice care pleaca de la particulele substantei si ce sunt aceste campuri fizice, in structura lor cea mai intima?.

Virgil a raspuns;
Am mai aratat acest lucru despre campul de interactiune ca este doar un gradient al unui camp oscilatoriu al unui mediu hiperfin, asemanator cu un camp caloric, asa cum in cosmos Luna prezinta o parte luminata si alta intunecata, intre cele doua fetze se naste o forta. Diferenta consta in faptul ca lumina nu patrunde in interiorul corpurilor in timp ce mediul campului gravitational sau masic patrunde in intimitatea materiei actionand asupra fiecarei particule.

Chiar as vrea sa ma lamuresti dumneata, cum vezi faptul, observat experimental, ca in sanul undei E-M este in faza campul electric cu campul magnetic si ca nu apare retoradiatia ceruta de mecanismul undelor. Si mai este si chestiunea presiunii dinamice, din paranteza lui Poynting. Ma gandesc ca daca nu admiti aceasta presiune a spatiului asupra fotonilor, care inpinge fotonii cu viteza c prin spatiu, dumneata ai putea sa faci un eseu, in care sa argumentezi lipsa de valabilitate a acestei formule.

Virgil a raspuns;
Retroradiatia apare numai in cazul cand o sarcina electrica se roteste si da nastere unei acceleratii unghiulare, si se manifesta in general la acceleratoarele de particule de forma circulara (ciclotronul, betatronul).
Vectorul Pointing da nastere la o presiune electromagnetica care poate va deveni un mijloc de propulsie in viitor.


39
Dl Virgil
Nu imi imaginez de loc cum s-ar misca fotonii aderenti la particule, cu viteza luminii in vid c. In miscarea aceasta extrem de rapida ar descrie simultan cu particula o sumedenie de opturi sau lemniscate. Si tot ansamblul ar aparea ca o granula rigida. Dar ar trebui ca fotonii sa nu aibe masa. Fiindca ar aparea forte de inertie mari care ar destabiliza sistemul. Cred ca si dumneata admiti ca forta de inertie este produsa doar de masa. Dar cum se naste aceasta forta ramane un mister. Unii chiar considera ca nici nu este forta, ci ca ar fi o pseudoforta. Dar dupa cum spui dumneata orice forta care actioneaza asupra substantei ar lua nastere in mediul inconjurator. Mediul ar fi materia sau substanta care umple spatiul. Iar fortele care se nasc in spatiu ar actiona asupra substantei, fara ca sa interactioneze cu substanta. Atunci cum apar campurile fizice care pleaca de la particulele substantei si ce sunt aceste campuri fizice, in structura lor cea mai intima?. Chiar as vrea sa ma lamuresti dumneata, cum vezi faptul, observat experimental, ca in sanul undei E-M este in faza campul electric cu campul magnetic si ca nu apare retoradiatia ceruta de mecanismul undelor. Si mai este si chestiunea presiunii dinamice, din paranteza lui Poynting. Ma gandesc ca daca nu admiti aceasta presiune a spatiului asupra fotonilor, care inpinge fotonii cu viteza c prin spatiu, dumneata ai putea sa faci un eseu, in care sa argumentezi lipsa de valabilitate a acestei formule. 
40
Nu este nimic special, presiunea se naste dintr-o forta distribuita pe o suprafata adica exact acele microimpulsuri care se succed cu o anumita frecventa pe acea suprafata.
Cat despre fotoni ei sunt mereu pretutindeni si nu dispar nici atunci cand sunt absorbiti de o particula, ci doar adera in miscarea lor in jurul acelei particule cu viteza luminii. Franarea particulei se face prin eliberarea de fotoni tot cu viteza luminii. Fotonii nu se nasc si nu dispar niciodata, ei doar trec dintr-o stare de miscare circulara in alta stare de miscare liniara si invers la intalnirea altei particule.
Toate fortele despre care vorbesti se datoreaza mediului caruia apartin.
Pagini: 1 2 3 [4] 5 6 7 8 9 10