1
Critici ale paradigmei curente in stiinta / Re: Alt argument pentru identitatea dimensionala masa-sarcina
« Ultimul mesaj de calahan Ieri la 01:07:08 p.m. »Dl Virgil
Citat
Nu am calitatea si nici timpul sa arat in ce consta greseala in afirmatia ca masa este identica cu sarcina electricaTrebiue sa imi cer scuze. Fiindca eu unul am avut convingerea ca ai avea o competenta in acest domeniu. Dar vreau sa specific ca nu era vorba de identitatea dimensionala masa-sarcina. Era vorba de demonstratia adimensionalitatii lui G. Eu am crezut ca se poate formula o definitie a lui G , care sa ajute la descifrarea mecanismelor cosmosului. Dumneata ce definitie ai pentru G?. Mi-am adus aminte ca dumneata explici atractia gravifica intre corpurile (masele) ceresti ca efect hidrostatic, arhimedic, al gradientului de densitate dintre densitatea gigantica a vidului, gasita de dumneata, si densitatea infima a substantei. Gradient care ar inpinge corpurile de substanta, sa se apropie intre ele. Dar imi pare ca ai construit toata mecanica cosmosului, pe baza momentului cinetic redus, pe care l-ai dedus dumneata cumva. Acum, de curand, m-am intalnit, dupa pandemie, cu un domn profesor, care m-a dascalit, ca in TRG, gravitatia nu este forta. Si relatia F=p.S ; nu este aplicabila. Si in consecinta, toata demonstratia aceea a adimensionalitatii lui G este doar un artifact. M-a ametit o ora cu artifactele. Spunea ca si formulele pentru masa si sarcina electronului ar fi tot niste artifacte, fiindca nu apare, intrun fisier, legenda termenilor din formule. Fiindca nu sunt date caile de eductie a lor. La fel relatia de=re/2.pi2.k este tot un artifact. Fiindca nu este data nicio cale de deductie a ei. A fost gasita cumva prin tatonari, prin inspiratie, dar nu pe cale logica. Trebuie sa recunosc ca si in lucrarea dumitale sunt artifacte din astea, care par a fi izvorate din inspiratie personala, fiindca nu se vede nicio cale de deductie a lor. Eu unul nu pricep de loc cum ai ajuns la radicalii aceia de indici superiori, sau la termeni cu exponenti superiori. Asta face, si imi este jena sa spun, ca nu pricep nimic.