Ştiri:

Vă rugăm să citiţi Regulamentul de utilizare a forumului Scientia în secţiunea intitulată "Regulamentul de utilizare a forumului. CITEŞTE-L!".

Main Menu

Pt liceeni: admiterea la facultate in strainatate

Creat de Adi, Octombrie 18, 2008, 06:39:54 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

RoRoxana

#75
Buna!

Sunt in clasa a X-a si ma gandesc foarte serios la ce facultate sa aplic dupa terminarea liceului.Mi-ar placea sa studiez dreptul in Franta,in special Paris.As vrea sa stiu care sunt universitatile de top si care sunt cerintele pentru admitere,adica ce ii intereseaza cel mai mult atunci cand isi aleg studentii.din experientele prietenilor,rudelor,ce stiti?cum s-au adaptat?se poate studia si in engleza?dupa terminarea facultatii ce sanse sunt sa obtin un post bun?

Multumesc!

iulia

Din pacate nu ai nimerit bine aici. Asta e un forum de stiinta, mai bine spus de stiinte exacte. Poti afla detalii despe asta doar daca se intampla sa aiba cineva o ruda care studiaza dreptul in afara. Tot ce pot sa-ti spun este ca ar fi bine sa faci prima parte intr-o tara, master-ul in alta tara si daca se poate doctoratul macar in cotutela. De ce? Pentru ca sistemele juridice in Europa inca nu sunt "sincronizate", deci fiecare tara are particularitatile ei in materie de legi. Daca ai face cum am spus eu (am auzit de cineva care a facut asa), poti practica meseria in mai multe tari. Nimeni nu iti garanteaza insa un post bun. Asta ti-l garantezi tu singura prin munca. Acum din cauza crizei financiare nu prea o sa se mai mearga pe "pile", deoarece un pilos nepriceput pana la urma aduce pagube financiare companiei in care lucreaza.

Adi

Roxana, eu stiu de scoala Sciences Politiques din Paris, o grande ecole pe domeniul de politica si drept. Cauta pe aceasta intai si cauta si un forum legat de drept.
Pagina personala: http://adrianbuzatu.ro

RoRoxana


dragoooon75

Citat din: Luna din Ianuarie 07, 2009, 10:37:02 PM
Salut oameni buni!
sunt cam in graba..k abia acuma mam gandit foarte bine si decis k vreau sa invat in Anglia..si mam inregistat la ucas..am facut aproape tot ce imi cere...personal statement..choosing the subject..etc..dar nam "reference" .
saptamana trecuta iam cerut dirigintei mele sami scrie o scrisoare de caracterizare..dar ea mia cerut niste modele..k sa stie exact cum si ce trebuie sa scrie acolo...k tre sa fie si tradus dupa aceea in engleza..pur si simplu am foarte foarte putine timp...de aceea va rog dak puteti sami dati cateva idei in legatura cu reference? adica examplare in romana si in engleza sa fie un model pentru diriginta mea...si dupa aceea si de traducere?

scz de exprimare gresita...sunt pur si simplu in dezordine mare..
as vrea foarte mult sa mi acord sansa asta.
multumesc pentru atentie!
Luna...am eu un model pentru recomandare in engleza...daca il doresti contacteaza-ma pe e-mail!

Adi

Pentru studii in Franta, iata un articol in Realitatea despre cum exista un organism care selecteaza si pregateste elevi romani pentru a studia cu bursa la scoli de elita din Franta, intre care si scoala de ingineri INSA, unde am studiat si eu doi ani.
Pagina personala: http://adrianbuzatu.ro

rudolf

   salut !


  am o intrebare pentru voi.si mai ales pentru tine Adi!

   ma gandesc sa studiezi in Franta sau Germania incepand cu anul viitor,bineinteles fizica.exista deja sistemul cu transferarea creditelor.
   poate a si prefera Franta.poti sa mi recomanzi o facultate? nu trebuie sa fie de elita ,si nici bursa nu e necesar.vorbesc  binisor franceza,dar nu am diploma de examen de franceza.
   sau si Germania e o idee buna? vorbesc si germana,dar nu mi place chiar atat de mult limba(asta cred ca conteaza).dar daca e o idee buna ,poate imi schimb gusturiile ;D

   multumesc anticipat,Rudolf


   

Adi

Salut, Rudolf. Franta si Germania sunt OK, cel mai bine e insa in Marea Britanie. In Franta sa nu mergi la universitati, ci la grandes ecoles. Stii diferenta intre ele? Grandes ecoles sunt ENS, Ecole Polytechnique, INSA. Dupa ce faci ciclul primar de la INSA de 2 ani, poti sa te transferi apoi la orice universitate. As merge insa in Germania la Jacobs University, mai ales daca ai si ceva bani, si as face o facultate pe sistem american in Europa. Este cel mai bun sistem din lume. Desigur, il mai ai si in Marea Britanie.
Pagina personala: http://adrianbuzatu.ro

otto

    Vad ca cei de pe acest forum cunosc cate ceva despre admiterea la facultate in afara.
Daca stie cineva in Germania in afara de test de competente lingvistice si medie de la bac
mai conteaza si alceva in procesul de admitere eventual examene etc??
  Mentionez ca sunt anul I la Ase.

dragoooon75

depinde de la facultate la facultate
in primul rand trebuie sa ai macar testul Daf dat
in rest iti recomand sa te duci la centrul daad din amzei parca te vor ajuta cu tot ce iti doresti
sau asteapta pana pe 14 martie sa mergi la romanian international university fair unde vei intalni foarte multe facultati din Germania

otto

    Stiu ca la unele facultati din Germania nu se platesc taxe
dar trebuie sa faci dovada ca ai o anumita suma de bani in cont pt a putea studia? 

Adi

Eu iti pot spune din experienta mea in Franta, care are un sistem asemanator Germaniei. Era inainte sa intram in UE, deci trebuia sa arat ca am cel putin 450 de euro pe luna, sau ca am un contract part time pe durata nelimitata, caci salariul minim era tot 450 de euro pe luna la part time. Taxele de scolarizare nu erau zero, dar erau foarte mici (100-300 de euro pe an). Cam la fel e si in Germania. Poate nu trebuie sa arati ca ai bani. Cel mai bine, scrie email la o universitate precisa si intreaba-i toate astea si iti vor raspunde. Scrie chiar la mai multe universitati.
Pagina personala: http://adrianbuzatu.ro

b12mihai

Intrebare - Daca CV-ul meu de elev ce iese de pe bancile liceului arata cam asa: medie in 9-12 aproximativ egala cu 9, insa mediile la mate, fizica si info (domeniile pe care vreau sa merg) sunt numai de 9 si de 10, voluntariate (cum e asta de la StiintaAzi.ro), abilitati in comunicari (de exemplu - participari in sesiuni de comunicari stiintifice, la mine e geografie - intr-a IX-a am ajuns si pe tara), diplome la examene de limba (mai incolo se va rezolva si problema asta), iar media mea la bac e una onorabila, sa zicem tot 9, se pune ca e un CV cu care chiar am sanse daca aplic? - atentie, nu exista participari la olimpiade - e punctul meu slab asta... Evident, o scrisoare de recomandare de la un profesor, ca am inteles ca trebuie si aia.

Asta e un model de "cum ar trebui sa se prezinte un elev care aplica"? Am o sansa cu o asemenea carte de vizita? Ar mai fi ceva piese-lipsa? Exista imbunatatiri?  Stiu ca sunt neincrezator in mine, dar cu timpul sper sa imi rezolv si acest defect...

Plus ca nu prea inteleg cu bursele...De exemplu eu aplic pentru Anglia sa zicem, primesc un raspuns pozitiv de la universitatea x (cazul ideal). Ei trebuie, probabil, sa imi spuna clar ce imi ofera/ce imi asigura si ce bani trebuie sa le dau lor. In orice caz, oriunde m-as duce trebuie sa imi asigur un venit lunar destul de consistent pentru a ma intretine si pentru a mai plati cine stie ce taxe de scolarizare...Capitolul asta de finantare e cel care ma deruteaza cel mai mult...Daca e cineva care poate sa imi faca o sinteza a ce bani primesc/trebuie sa dau, raman recunoscator.
Fiecare are scopul lui in lumea asta nebuna.

Adi

Da, CV-ul este bine. Nici nu trebuie olimpiade. Olimpiadele sunt o aberatie a sistemului comunist. Canada sunt varza la olimpiade si totusi ei au sateliti si sincrotroane si Romania nu. Trebuie sa vezi olimpiadele ca pe o cangrena a sistemului romanesc. Caci doar cu olimpicii se face ceva, cu ceilalti profesorii nu fac nimic, desi sunt platiti sa predea tuturor.

Pai tu o sa platesti taxe de scolarizare, casa, masa, transport, asigurare de sanatate, carti, haine, etc. Ei iti dau doar o bursa. Trebuie sa vezi care e suma e mai mare ca alta. Si trebuie sa intrebi clar la fiecare universitate cat iti dau si care este costul estimat de ei. Costul real va fi mai mic, caci ei estimeaza pentru pustii lor care trebuie sa bea de pica pe jos in fiecare weekend, care trebuie sa mearga la ski in fiecare weekend si alte aberatii. Ca sa supravietuiesti iti trebuie mai putin.
Pagina personala: http://adrianbuzatu.ro

b12mihai

Se pare ca pana la urma nu e chiar asa de rau pe cat credeam. E incurajator ce mi-ai spus, Adi. Multumesc mult.
Fiecare are scopul lui in lumea asta nebuna.