In fine raspunzi ceva cu cap si coada:
Adica tu sustii ca relatia e^2/4πε=ka∙Mp∙me este adevrata pentru atom .
Ok dar la pg 7 tu sustii ca aceast relatie rezulta din egalitatea dintrefortelede interactiune elctrica(1.1) si gravitaionla(1.2)incre caz te og saconfirmisu s infirmi ce urmeza:
e2/(4πεR^2)=KmM/R^2 adica e2/(4πε)=KmM
Esti de acord cu asta?
Si daca da atunci ce rezulta pentru 1.7 este cum spun eu? 
Atanasu, daca te referi la textul acesta;
"Revenind acum asupra binecunoscutelor relatii de interactiune electrica a lui Coulomb (1.1) si a
interactiunii masice a lui Newton (1.2),
vom cauta sa vedem in ce consta asemanarea dintre cele doua relatii, si cum pot fi ele convertite din una in alta.(1.1) F=(e_me∙e_Mp)/(4πε∙R^2 ) ; (1.2) F=K (m∙M)/R^2 ;
In aceste relatii s-a notat cu e_me,e_Mp sarcinile electronului si ale protonului, epsilon ε este permitivitatea vidului, m si M sunt masele aflate in interactiune, iar K este constanta de interactiune, si R este distanta dintre cele doua entitati materiale."
In acest text nu am scris cuvantul gravitational, ci am scris interactiunea masica, pentru ca eu caut doar asemanarea dintre cele doua tipuri de forte.
Daca te referi la alt text te rog sa-l postezi aici sa-l discutam.
Inca de la inceput la pag.5 am scris;
"Intrebarea este, daca pot exprima sarcina electrica in functie de masa; desi sunt doua proprietati ale aceleiasi particule apartinand la doua medii diferite, putem face o legatura intre ele si anume; raportul intre sarcina si masa ne da densitatea de sarcina a particulei, adica un electron de exemplu cu sarcina "e" se va comporta la fel in spatiul electromagnetic, cu o particula care are masa electronului "m" in spatiul masic daca acest spatiu ar fi caracterizat de o constanta de interactiune "ka", diferita si mult mai mare decat constanta gravitationala "K". "
Cred ca discutia aceasta este contraproductiva si ne impiedica sa discutam lucruri mai importante, asa ca trebuie depasit acest moment nesemnificativ.