Nu ma derajeaza decat superficialitatea si in consecinta aceteia lipsa de modestie. Credeam ca vei itelege singur, dar ...in relatia 1.7 de la tine corect este K si nu Ka care evident difera cu multe multe ordine de marime unul de celalalt.
Sper ca nu te superi daca incerc sa te lamuresc ca eu am dreptate; Fiecare nivel cosmic micro sau macro se caracterizeaza prin proprietati comune dar cu valori specifice fiecarui nivel. Constanta gravitationala K este specifica corpurilor macro a caror structura este facuta din atomi aflati in diferite stari de agregare, ce confera corpurilor o densitate de ordinul 10^3 kg/m3. In cazul micro constanta de interactiune ka se refera la particule a caror densitate este de ordinul 10^17 kg/m3, iar spatiul dintre particule (intra-atomic) este diferit de spatiul gravitational. Diferenta dintre cele doua campuri micro sau macro consta in frecventa fundamentala de oscilatie a acestora. Astfel daca la nivel micro campul este caracterizat de frecventa de niu0a=3,108.10^25 1/s , la spatiul gravitational frecventa fundamentala este niu0g=6,55.10^5 1/s ;
Cunoscand ca densitatea acestui spatiu este o constanta ceia ce mi-a rezultat din referatul constantelor cosmice universale. ro=9,517.10^22 kg/m3, putem calcula constantele K si ka astfel;
K=3/2.pi^2.niu0g^2/ro=3/2pi^2. (6,55.10^5)^2 / 9,517.10^22 =6,67.10^-11 [m^3/kg.s^2];
ka=3/2.pi^2.niu0a^2/ro=3/2pi^2.(3,108.10^25 )^2/9,517.10^22 =1,502.10^29 [m^3/kg.s^2];
Dupa cum am explicat si colegului d-stra ca fiecare sistem cosmic sau microcosmic este un sistem armonic "rotational" natural in care campul de interactiune este caracterizat de o constanta cvasi-elastica care face legatura dintre particule, respectiv corpuri, in interiorul sistemului, tinand cont de dimensiunile micro sau macro este imperativ ca aceste constante sa aiba valori diferite. De aceia macrocosmosul este caracterizat de campul gravitational, iar microcosmosul caracterizat de campul de interactiune masica, pentru ca daca l-as denumi tot camp gravitational constanta
ka ar trebui sa fie egala cu constanta
K. ceia ce nu este adevarat, si poate fi verificat calculand fortele de interactiune cu relatia lui Newton si a lui Coulomb, obtinand aceleasi valori.