Dl Virgil
Acum am vazut postare dumitale de raspuns pe topicul asta. Si mi-am dat seama ca am pus incorect intrebarea. Trebuia sa ma refer la numarul maxim de 137 de protoni din nucleu. In orice caz am inteles ca dumneata ai facut un rationament pe baza dinamicii de la nivelul atomului. Eu asteptam un rationament pe baza dinamicii de la nivelul nucleului. Dumneata ai viziunea asta a atomilor ca sisteme armonice. Am vazut ca acelasi rationament, ca raport intre viteza luminiii si viteza electronului pe prima orbita permisa, este interpretat de dl inginer ca indice de refractie al mediului atomic si este considerat ca axioma de baza in teoria dumnealui. Cu acest indice de refractie al mediului atomic a facut modelarea electronului ca rotor bipolar si totodata ca unda stationara de mare amplitudine. Dar la nivelul nucleului, considera, tot asa axiomatic, ca indicele de refractie nuclear este 274, adica este dublul indicelui de refractie atomic. Si cu acest indice de refractie nuclear, face modelarea neutronului. Sigur ca daca nu are nicio cale de deductie, punandul axiomatic, este pus dintro inspiratie. Si este tot un artifact. Dar pe baza modelului de rotor foarte-multipolar al nucleonilor a dedus mecanismul circulatiei materiei inponderale prin structura dinamica a nucleonului si a ajuns la o explicatie pentru mecanismul gravitatiei. Acum mie mi se pare totusi, de bun simt logic ca in spatiul infinit de mic al atomului sau nucleului, nu mai poate sa functioneze viteza luminii in vid c.