Dl Virgil
Si solidele si fluidele interactioneaza prin intermediul unor microimpulsuri. Impulsuri prin care se transfera presiuni de la un sistem la altul. Lucrurile se petrec asa cum spui dumneata. Dar transferul de microimpulsuri nu explica mecanismul translatiei, al lunecarii substantei prin spatiu. Si intotdeauna apare presiunea. Eu cred ca numai presiunea orientata pe o directie, este aceea care intretine lunecarea substantei prin spatiu. Presiunea aceasta este doar o presiune dinamica aparuta la interactiunea structurilor dinamice ale substantei, cu spatiul fizic. Si presiunea asta face inertia si energia cinetica a substantei. Altfel cum s-ar explica inertia si energia cinetica a substantei? Dar despre variabilitatea constantei gravitationale G tratata intrun studiu vast, foarte savant, pe -cercetare- ce parere ai?. Eu zic ca daca este constanta nu ar trebui sa prezinte variabilitate. Variabilitatea constatata la masuratori ar putea fi datorata unor factori locali, care influienteaza masuratorile. Dar pentru mine mult mai importanta este semnificatia fizica a constantei gravitationale. Si am vazut, intrun fisier, se demonstreaza ca este un adimensional, dat de raportul intre suprafata integratoare a fluxului gravific si suprafata generatoare a fluxului gravific. Nu cred ca dl Turcu Vasile ar putea sa admita ca G-ul este un adimensional. Am vazut ca dl Turcu Vasile, a dat adresa de pe iahoo. Ma gandesc sa ii trimit articolul respectiv, daca o functiona adresa. Pana acum la mine iahoo nu a prea functionat.