Şi tot la „minus de onestitate” aş încadra şi afişarea, ad nauseam, a unei anumite superiorităţi din partea celor care consideră că, date fiind limitele cunoaşterii ştiinţifice, cu atât mai mult ale cunoştinţelor noastre (că doar n-om fi toţi „biblioteci umblătoare” şi nici experţi), este permisă orice divagare ideatică înspre zone de unde dau cu sâc!
Asta e una: "...a unei anumite superiorităţi din partea celor care consideră că, date fiind limitele cunoaşterii ştiinţifice, cu atât mai mult ale cunoştinţelor noastre".
Iar asta mi se pare ca e alta: "...că doar n-om fi
toţi „biblioteci umblătoare” şi nici experţi".
Nu vad care e legatura?!
ad nauseam: tu scrii doar ca sa acumulezi un numar anumit de caractere scrise, sau, mai gindesti cea ce scrii?!
Privitor, la a doua
afirmatie (presupun ca ai avut in vedere ca nu e de recomendat [neaparat] sa stii toate demonstratiile la toate teoremele), vreau sa-ti amintesc ceva:
Daca, saptamina aceasta , vei citi vreo 20 de teoreme, ca o robotica, de pe wikipedia (sau de unde or mai fi) [plus 20 de pagini din un jurnal de moda si vreo 20 de serii din un serial romantinc...], si peste 60 de ani te voi intreba care este enuntul si demonstratia cutarei teoreme cu cutarele titlu, garantez, ca imi vei spune: "

".
Aici si e cheea, ca sa nu fii robotica
inteligenta, si sa nu fii
biblioteca umblatoare, sa nu fie capul prea incarcat cu
informatii, e mult mai bine sa stii demonstratiile acelor teoreme.
Si daca, peste 60 de ani, te voi intreba sa-mi spui enuntul si demonstratia cutarei teoreme, vor trece vreo 5-10 min, iar apoi imi vei prezenta atit enuntul cit si demonstratia cutarei teoreme.