Ştiri:

Vă rugăm să citiţi Regulamentul de utilizare a forumului Scientia în secţiunea intitulată "Regulamentul de utilizare a forumului. CITEŞTE-L!".

Main Menu

ARCA??

Creat de mircea_p, Noiembrie 18, 2009, 12:26:15 AM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

ariel55

#75
Ei, trebui sa recunosc, ca avand un sistem idiot de a citi, in diagonala, aia cu "DISCIPLINILII", nu mi-a sarit in ochi.
Bunaaaaaaaaaaaaaa! 8)
Este absolut relevanta!Totdeauna am recunoscut ca femeile sunt mulllt mai atente la text..... :-[ Buna observatie!
Lipsa umorului , pentru un om de stiinta este un dezastru personal!

Sieglind

#76
Citat din: ariel55 din Februarie 04, 2013, 08:31:49 AM
Si iata ca un frumos desen 3D ne prezinta viitorul banc de proba.Fundatia de beton de 46 de tone deja realizata.Restul in curs de realizare.

Asa arata imprejurimile fundatiei, prezentat de "arca" cu ceva timp in urma:
in spate constructii in dreapta constructii , chiar si un rezervor de "ceva", buloane scoase din beton asimetric, nu conform necesitatilor ultimului design, in fine....ARCA.

Iata si un banc de proba operational si efectele unui motor de 15.5tf(31.000lbs) nu de 24tf ca al arcasilor:
G784Nov132009enginetest

Ma intreb, ce se va intampla la pornire, in full tractiune cu cele 4 puncte de ancorare la sol si mai ales ce efect o sa aiba jetul de cateva mii de grade asupra metalului de sustinere si a constructiilor din jur  8)
Abia astept primul test! ;D
Sau o fi....numai asa...de reclama?


Dar să vedem cum arată şi marea realizare:



ARCA lucreaza la instalatia de testare a motorului Executor


Aceasta constructie metalica inalta de 21 m, are o deschidere de 4 m si este realizata din otel. Instalatia va fi montata pe o fundatie de beton de 46 de tone. Tractiunea motorului Executor este de 21 de tone forta la nivelul solului si este alimentat cu oxigen lichid si kerosen. Motorul Executor va echipa racheta Haas 2C.

Uite-aşa am ajuns în luna martie  ;D

Ce mai citim (şi cităm) din articolul d-lui jurnalist de la Adevărul adevărat:


"Proiectele actuale şi de viitor ale ARCA

Pe măsură ce echipa a câştigat experienţă ambiţiile au crescut, pe bună dreptate.
 
(..) ARCA va construi propria rachetă care va lansa vehiculul lunar. Numele rachetei este "Haas 2" si varianta "Haas 2C" (după Conrad Haas, pionier medieval austro-român al rachetelor în trepte) şi va fi capabilă de a pune 400 kg în orbita joasă în jurul Pământului. Este, de asemenea, prevăzută şi o variantă mai mare numită "Super Haas" care va putea pune în orbita joasă a Pământului circa 2,6 tone.
 
E adevărat, e posibil că ARCA să nu termine la timp construcţia şi testele rachetei Haas şi avionului IAR-111 pentru a  câştiga  competiţia. Termenul limită este sfârşitul anului 2015.
Dar chiar dacă nu reuşesc să câştige competiţia (deşi 30 milioane dolari plus prestigiul câştigării nu sunt obiective neînsemnate) sigur vor reuşi să acumuleze cunoştinţe şi experienţă în aşa fel încât să pună România pe harta industriei spaţiale private. "

Păi  :D

ariel55

#77
Pi_da!
EEEEEEEEEEEEEEEEEEEeeeeeeeeeeeeeeee! 8)
P.S.Sincer , insa ma intereseaza unde se duc aia 1.000.000 USD de la ESA. Youp! 8)Astept rezultateleDeja in larghetea mea am renuntat la motor.19% din valoare sunt bani de tigari, la echipa.......... :'(
Lipsa umorului , pentru un om de stiinta este un dezastru personal!

Sieglind

#78
Citat din: ariel55 din Martie 02, 2013, 01:08:30 PM
Pi_da!
EEEEEEEEEEEEEEEEEEEeeeeeeeeeeeeeeee! 8)

Adică domnu' Ariel, înţelegi dumneata ...

Ca să ne crească ambiţiile - nu contează că nu mai apucăm să terminăm vreodată un proiect  ;)


P.S. Cică femeile-s atente la detalii. Acum, cine se-ascunde în detalii, numai noi ştim  :P
De la nemţi citire.

Sieglind

Citat din: ariel55 din Martie 02, 2013, 01:08:30 PM

P.S.Sincer , insa ma intereseaza unde se duc aia 1.000.000 USD de la ESA. Youp! 8) Astept rezultateleDeja in larghetea mea am renuntat la motor.19% din valoare sunt bani de tigari, la echipa.......... :'(

Ăia sunt o părticică din contribuţia românească la bugetul Agenţiei Spaţiale Europene (ESA):  16 milioane euro pentru 2013 (mai mult decât dublu faţă de anul trecut).

http://www.spacealliance.ro/articles/view.aspx?id=20130301030158

ariel55

Citat
Poziția Agenției Spațiale Române cu privire la contribuția și beneficiile României în calitate de stat-membru ESA

Luni, 31 Decembrie 2012   

Agenția Spațială Română (ROSA) atrage atenția asupra furnizării de informații corecte și complete în informarea opiniei publice cu privire la implicarea României în domeniul spațial. ROSA se distanțează de orice afirmații publicate în ultima vreme de o organizație nonguvernamentală din Râmnicu Vâlcea, auto-intitulată Asociația Română pentru Cosmonautică și Aeronautică (ARCA).

Începând cu anul 2011, România a devenit al 19-lea stat membru al Agenției Spațiale Europene (ESA), fiind reprezentată de Agenția Spațială Română (ROSA) potrivit legii 262 din 7 decembrie 2011. Aderarea României la ESA este rezultatul multor ani de eforturi începute de ROSA încă din 1992 când România a fost una dintre primele ţări est-europene care a semnat un acord de cooperare cu ESA în domeniul utilizării paşnice a spaţiului cosmic.

În calitate de stat-membru, România plătește către ESA, nu către ROSA, o cotizație care pentru următorii șapte ani va fi de 85 de milioane de euro. În 2013, ea va fi de 1 euro pe cap de locuitor, în condițiile în care un european contribuie cu 15 euro pe an pe cap de locuitor, iar un american cu 200 de dolari pe an.

Un beneficiu major al aderării la ESA îl constituie dezvoltarea industriei și economiei naționale. Un principiu de bază al funcționării ESA este că orice leu investit în ESA sub forma cotizației se va întoarce în țară prin acordarea de contracte ESA furnizorilor români.

Furnizorii români, printre care se pot număra și organizații nonguvernamentale, sunt invitați la licitațiile închise ale ESA doar datorită faptului că România a devenit stat-membru ESA. Orice finanțare obținută de la ESA sub forma unui contract face parte din cei 82 de milioane de euro investiți de România în ESA și care se reîntorc astfel în țară. Orice contract obținut de la ESA de un furnizor român este așadar plătit din bani publici.

Ținând cont de acestea, ROSA se distanțează de recentele declarații din partea unei organizații nonguvernamentale din Râmnicu Vâlcea, pe care, la începuturile organizației (1998) a acceptat să o sprijine în demersurile ei spațiale. Din cauza neonorării continue a obiectivelor promise în cei 15 ani de activitate, ROSA s-a distanțat de această organizație care se bucură de o promovare realizată profesionist, dar nesusținută până acum de reușite concrete, științifice sau tehnologice.

În recentele competiții internaționale de la ESA, dar și naționale din cadrul Programului de Cercetare, Dezvoltare și Inovare STAR — Tehnologie Spațială și Cercetare Avansată (Space Tehcnology and Advanced Research), această organizație nonguvernamentală a primit din partea evaluatorilor internaționali un punctaj sub minimum acceptabil pentru a primi finanțare. Dintre cele 117 proiecte depuse, cele patru proiecte ARCA s-au situat pe locurile 95, 104, 105 și 114 în urma evaluării. Lista punctajelor evaluatorilor străini pentru toate cele 117 proiecte depuse este disponibilă aici.

Agenția Spațială Română angrenează un număr de peste 600 de cercetători din instituții, universități și companii de renume din România în realizarea de proiecte de cercetare științifică și tehnologică.

De-a lungul anilor, ROSA a condus strategia de aderare a României la organizații europene și internaționale din domeniul spațial. Aderarea României la ESA din decembrie 2011 este rezultatul multor ani de eforturi începute de Agenția Spațială Română încă din 1992 când s-a semnat primul acord de cooperare cu ESA în domeniul utilizării paşnice a spaţiului cosmic.

Datorită eforturilor ROSA, cercetătorii români au participat în calitate de co-investigatori la misiuni spațiale ESA precum: Planck, Herschel, SOHO, COROT, Cluster, Gaia. De asemenea, România s-a implicat în programul de rachete lansatoare ale ESA — componente critice ale rachetei Ariane fiind realizate de o mașină concepută și fabricată în România.

;)
http://www.rosa.ro/index.php/ro/comunicare/571-poziia-ageniei-spaiale-romane-cu-privire-la-contribuia-i-beneficiile-romaniei-in-calitate-de-stat-membru-esa-.html
Lipsa umorului , pentru un om de stiinta este un dezastru personal!

virgil 48

 Sa intelegem ca ARCA se evidentiaza mai mullt la capitolul "promovare" decat la
realizari?  Machetele, prezentarile grafice si lucrarile de constructii nu sunt cele care
sa justifice optimismul participantilor. Este drept ca nu ajungi in spatiu batand
din palme, dar experienta ultimilor ani justifica o atitudine rezervata din partea
noastra.

mircea_p


ariel55

#83
Foarte buna postarea ta mircea_p.

"Doamnelor si Domnilor, Mircccceaaaa Goia, un jurnalist al Adevarului!"
;D

Din pacate acesta este nivelul presei noastre.
Lipsa umorului , pentru un om de stiinta este un dezastru personal!

ariel55

Un reportaj de la Resboiul:

ARCA space : CONFERINTA DE PRESA- CONTRACT ESA

Am aflat ca pe Marte de exemplu sunt nori grosi ca ESA nu are experienta martiana, cat si alte lucruri minunate.
De exemplu misiunea ESA MARS EXPRESS, probabil nu apartine ESA.
http://www.esa.int/Our_Activities/Space_Science/Mars_Express
Lipsa umorului , pentru un om de stiinta este un dezastru personal!

Sieglind

#85
Ei, noroc cu Forţele Navale !  ;)  (şi cu Marea cea Neagră, sure)  ;D



Imagine de la întâlnirea cu FFG din 25 februarie. Testele pentru lansarea paraşutei încep în luna mai.

P.S. Din fotografie nu-mi dau seama dacă la masă sunt aşezate "două părţi"  ::)

http://www.googlelunarxprize.org/teams/arca/blog/arca-navy-meeting

mircea_p

Citat din: Sieglind din Martie 05, 2013, 01:10:45 PM
P.S. Din fotografie nu-mi dau seama dacă la masă sunt aşezate "două părţi"  ::)

Pai sant unii negri si unii bej. :D
Si mai e si domnul Navy, nu?

Sieglind

#87
Bejuliii presupun că-s ăştia:



http://www.militaryphotos.net/forums/showthread.php?141082-Today-s-Pics!-Tuesday-September-2nd-2008

Negrii sunt ceilalţi.

http://www.uniforminsignia.org/index.php/component/insigniasearch/?result=1825


Ăla micu' de sub siglă nu ştiu cine-i. Dar pare un pic speriat.

mircea_p

Citat din: Sieglind din Martie 05, 2013, 05:04:33 PM
Ăla micu' de sub siglă nu ştiu cine-i. Dar pare un pic speriat.
Pai nu e chiar parintele ARCAi?

Sieglind

#89
Citat din: mircea_p din Martie 05, 2013, 07:19:17 PM
Citat din: Sieglind din Martie 05, 2013, 05:04:33 PM
Ăla micu' de sub siglă nu ştiu cine-i. Dar pare un pic speriat.
Pai nu e chiar parintele ARCAi?


şi fiul  ;D



Constat cu satisfacţie că threadul ăsta a devenit un imbold să-şi actualizeze ştirile pe propriul site. La numai o zi după comentariile noastre postau şi ei, în fine:

6 Martie 2013

Vizita ARCA la Flotila de Fregate

ARCA si Marina Militara Romana s-au intalnit la Flotila de Fregate 56 pentru a planifica misiunile de High Altitude Drop Test pentru programul Exomars. Traditia cooperarii exceptionale dintre ARCA si Marina Militara continua cu noi misiuni aeronavale in 2013.


Deci ... ;)

Citat din: ariel55 din Martie 02, 2013, 12:49:19 PM

Totdeauna am recunoscut ca femeile sunt mulllt mai atente la text..... :-[ Buna observatie!

Eee, nu numai la text  :D
Pentru cine, dacă nu pentru noi, s-au născocit "pictorialele"?



Zi şi tu, tot aia-i Executor dacă-l pozezi draped in red ?  8)

http://fineartamerica.com/featured/draped-in-red-trisha-lambi.html