Ştiinţă şi tehnologie. Noutăţi, dezbateri pe subiecte ştiinţifice de actualitate > Ultimele ştiri din ştiinţă şi tehnologie

Solar Impulse

<< < (2/3) > >>

atanasu:
OK .Si daca tot m-am bagat aici o sa mai spun ceva. Unul din proiectele energetice majore ale viitorului este desigur captarea energiei solare, dar nu aici ci departe in spatiu unde pamantul nu va fi umbrit de elementele uriase de captare. Teoretic nimid deosebit.Este doar o problema de tehnologie spatiala.

123:

--- Citat din: atanasu din Iunie 02, 2015, 11:06:13 p.m. ---OK .Si daca tot m-am bagat aici o sa mai spun ceva. Unul din proiectele energetice majore ale viitorului este desigur captarea energiei solare, dar nu aici ci departe in spatiu unde pamantul nu va fi umbrit de elementele uriase de captare. Teoretic nimid deosebit.Este doar o problema de tehnologie spatiala.

--- Terminare citat ---

Din ce am inteles eu problema nu o reprezinta amplasarea de panouri solare in spatiu (SSI dispune de asa ceva), cat mai ales transferul energiei obtinute astfel, pe Terra.

atanasu:
Asa este. Dar se va gasi o solutie tehnologica, asa cum sper sa avem si acumulatoare artificiale de mari capacitati, caci cele naturale, petrol, carbune, hidrotehnica sunt perisabile sau limitate.

sumalan dorin:
http://www.solarimpulse.com/leg-8-from-Nagoya-to-Hawaii

Pregatiri pt decolare.

sumalan dorin:

Buna dimineata

Solar Impulse deja a plecat spre Hawaii ,intrati pe sait-ul lor.

Zbor lin.

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

[*] Pagina precedentă

Du-te la versiunea completă