IT şi electronică > Electronică

Tranzistori

<< < (2/2)

AlexandruLazar:
Pe de altă parte păcătuiește prin faptul că de multe ori funcția tranzistorului nu e aceea de a amplifica semnale ;D.

b12mihai:
Fara sa fiu rau, recomand urmatoarele: http://lmgtfy.com/?q=tranzistori , http://lmgtfy.com/?q=how+transistors+work . Cum a zis si Adi mai sus, Wikipedia e un bun punct de plecare (dar cel in engleza, recomandat de el, nu cel din romana, care e sumar). La acel link, pe prima pagina, vei gasi unul catre scritube, cu ceva explicatii mai ample in romana. Nu m-am uitat atent peste el,deci nu ma pot pronunta cu privire la calitatea continutului.

Si daca vei pune intrebari "mai specifice" sunt sigur ca vei primi raspunsuri aici.

valangjed:

--- Citat din: dragos din Noiembrie 16, 2010, 07:44:14 p.m. --- ??? ??? ???Cum functioneaza tranzistorii, ce sunt tranzistorii si ce fac ei intr-un circuit. ;D

--- Terminare citat ---
E greu sa explici ce face un tranzistor ,in cateva randuri.Un tranzistor poate fi :amplificator de tensiune sau curent , comutator ,poarta logica s.a.
Nu pot enumera ce s-ar putea face cu mai multi tranzistori si cred ca nimeni din acest forum nu are timpul necesar deci inseamna ca trebuie sa cauti singur in librarii , anticariate si pe internet (se gasesc multe cursuri de electronica pe internet).
Ceea ce ti-a spus Alexandru Lazar reprezinta baza cunoasterii tranzistorilor.

montecassino:
Tranzistorii la inceput au fostpe germaniu de cand s-au inventat pana la mijlocul anilor 1970' apoi pe siliciu pana inzilele de azi. Ceipe germaniu se caracterizau de curenti defuga redusi - sau zgomot - insa se deschideau la tensiuni mai mari. Cei pe siliciu se deschid la rensiuni foarte mici insa si curentii de sgomot sunt mai mari - zgomot de fond.

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[*] Pagina precedentă

Du-te la versiunea completă