IT şi electronică > Electronică

Nevoie de ajutor cu 2 probleme de electronica

(1/2) > >>

Qubix:
Salutare, am si eu nevoie de ajutor cu 2 probleme pe care nu stiu sa le fac :(

Daca mi-ar putea explica cineva cum se rezolva.

Merci mult.

Adi:
Desigur, stii bine ca nu vrem sa iti rezolvam problema pentru tine. Trebuie sa ne spui ce ai incercat, unde te-ai blocat si apoi incercam sa te depanam.

Qubix:

--- Citat din: Adi din Septembrie 08, 2010, 05:59:37 p.m. ---Desigur, stii bine ca nu vrem sa iti rezolvam problema pentru tine. Trebuie sa ne spui ce ai incercat, unde te-ai blocat si apoi incercam sa te depanam.

--- Terminare citat ---

Salut Adi, si desigur, iti multumesc pentru ajutor. :) 

As vrea sa aflu cum arata circuitul echivalent pentru divizorul de tensiune din prima problema (schema + Re si Vbb). Mie rezistenta echivalenta mi-a dat ca fiind R1 || R2 + R3 deci primele 2 in paralel si a 3-a in serie. 
A 2-a problema am rezolvat-o.

Adi:
Acum e mai bine. Din pacate eu nu pot ajuta personal, caci nu mai stiu cum era cu tranzistorii (asta pare sa fie acolo). Dar sigur sunt mai multi aici pe forum care se pricep si vor raspunde ...

HarapAlb:
Problemele astea se rezolva aplicand legile lui Kirchhoff, desigur trebuie sa cunosti legile dupa care funtioneaza tranzistorii. Si cred ca nu ai nevoie de modelul de semnal mic al tranzistorului (cu Vbb si surse de curent/tensiune). In prima problema cine e ?

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

Du-te la versiunea completă