IT şi electronică > Electronică

preamplificatoare

(1/3) > >>

constantin.a:
Salutare

Am un detector MCT racit cu azot lichid, pentru detectarea radiatiei infarosii de la 1um pana la 20 um, si as vrea sa cumpar un preamplificator pentru el. Cum determin ce lungime de banda ar trebui sa aiba preamplificatorul pentru a detecta in mod optim un semnal?
 
Multumesc.

mircea_p:
Nu depinde de largimea de banda a semnalului pe care vrei sa-l detectezi?
Daca semnalul are banda larga, amplificatorul trebuie sa aiba o banda asemnatoare altfel distorsioneaza semnalul.

constantin.a:
Pai semnalul e foarte redus temporal, cateva femto secunde. Ceea ce conteaza este raspunsul detectorului. Largimea de banda a detectorului trebuie intr-adevar sa fie egala cu largimea de banda a preamplificatorului. Cel putin asa am citit intr-un tutorial despre detectoare.

AlexandruLazar:
Pentru început, aruncă un ochi în cartea tehnică a aparatului. Ar trebui să descrie acolo date inclusiv despre caracteristicile de răspuns ale aparatului, pe baza cărora să poți alege preamplificatorul (care ar trebui să aibă un răspuns cel puțin la fel de bun). Dacă nu, poate e o convenție specială legată de detectoare, caz în care cred că te-ar putea ajuta cei de la firma de unde vrei să iei preamplificatorul.

constantin.a:
 Asa am facut. Am reusit sa descifrez caracteristicile si am trimis comanda pentru preamplificatoare. Sper sa mearga bine                           

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

Du-te la versiunea completă