Generalităţi, reguli de funcţionare, propuneri utilizatori, voluntarii Scientia > Să ne cunoaştem! Cartea de vizită a utilizatorilor forumului.

Electron - admin si mod anonim

(1/4) > >>

Electron:
Salutari,

Sunt un pasionat de stiinta in general si de fizica in particular, si particip voluntar pe acest forum cu drepturi de moderator si administrator, din bunavointa lui Adi. Ideea portalului "StiintaAzi", aceea de a populariza stiinta in limba romana pentru cei interesati, in speta elevi si studenti, mi se pare laudabila si incerc sa imi aduc contributia atat cat pot, in masura timpului si cunostintelor disponibile. Sunt de parere ca doar prin dialog se poate avansa in cunoastere, si ca nu poti explica ceva clar pana nu ai inteles tu singur acel ceva. De multe ori chiar, incercarea de a explica ceva ma ajuta sa inteleg mai bine lucrurile, asa ca nu de putine ori explicatiile de aici imi folosesc mai ales mie insumi.

Majoritatea timpului mi-o petrec la sectiunea forumului despre "Criticile paradigmei actuale", pentru ca inevitabil acolo se incalca cel mai des normele forumului (si ale bunului simt) si trebuie tinuta sub control. Multi scriu la acea sectiune pentru ca au imprsia ca orice critica e relevanta, dar nu isi dau seama ca a critica din ignoranta nu este deloc relevant. In acea sectiune se asteapta critici coerente, gandite serios si pe baza a ceea ce este intr-adevar stiinta, nu ce isi inchipuie unii ca au inteles din ea.

Din aceasta cauza, multi ma considera "inamicul public nr 1" al noilor veniti, adica au impresia ca am ceva personal cu cei care isi etaleaza ignoranta pe forum. Nimic mai fals. Poate ca toti sunt niste simpatici si niste actori nemaipomeniti de exemplu, dar pe acest forum asta nu e important. Aici ori discutam serios despre stiinta (cu exceptia sectiunii de bancuri, care nu este tot una cu cea desre "Criticile paradigmei actuale") ori nu se discuta deloc. Pentru trivialitati si falsitati gratuite e destul loc in afara acestui forum.

Inchei cu o mica observatie: faptul ca am decis sa fiu anonim pe forum (nu, nu ma cheama in realitate "Electron" :P) este o alegere personala care iarasi nu are de-a face cu alti useri. Cei care merita increderea mea si se dovedesc oameni seriosi pot sa ma cunoasca mai bine in afara forumului, dar internetul nu este, in opinia mea, locul unde sa-ti prezinti datele personale (daca nu este in interes lucrativ).

Cam atat,

e-

Adi:
Ma bucur ca ai scris si tu, Electron. Si ai facut-o foarte frumos si clar. Ma bucur sa te avem in echipa Stiinta Azi.

Electron:
@Adi: multumesc. :)

e-

valangjed:
Foarte frumos explicat Electron!Sunt de acord cu ce ai scris si sper sa inteleaga si anumite capete mai tari.Toate cele bune!

Electron:
Update: de cand am deschis acest topic, situatia s-a schimbat si nu mai fac parte din echipa de administratori ai acestui forum.

e-

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

Du-te la versiunea completă