IT şi electronică > Electronică
Informatii Bobina Tesla
rapperu:
Cu totii cred ca ati vazut acest tip de bobina. De ceva timp am gasit pe net niste imagini interesante cu o boobina tesla construita de un australian. :o Am continuat cautarile pe net dupa informaii, principiul de functionare, etc... As vrea sa aflu mai multe informatii despre cum se poate construi asa ceva si sa-mi construiesc una pentru sarbatorile de iarna pe post de instalatie pe bradul de craciun, :D dar nu prea am informatiile si piesele necesare deocamdata :-[ Am apelat la voi in speranta ca voi putea construi bobina... sper ca am deschis topicul acolo unde trebuie...
Va multumesc...
Numai bine...
Adi:
Bine ai venit la noi pe forum!
bbb:
http://www.teslacoildesign.com/
Nu stiu daca e bobina construita de acel australian sau nu (desi nu cred sa fie), dar sper sa te ajute macar ca idee.
Bine ai venit pe forum!
rapperu:
M-am uitat pe acest site si am vazut cam ce imi trebuie, desi nu le prea am cu engleza. Nu stiu daca o sa gasesc undeva un traf ridicator de 15 kv direct de la 220v. Tot ceea de ce dispun sunt doua bobine de inductie de la automobile. Se poate face ceva cu ele? ??? Apropo pot folosi un tranzistor bu208 sau su161 pentru a pune in functiune bobinele de inductie? Dau destula putere pentru a duce o bobina tesla? :P
HarapAlb:
--- Citat din: rapperu din Decembrie 19, 2009, 12:25:35 a.m. --- Nu stiu daca o sa gasesc undeva un traf ridicator de 15 kv direct de la 220v.
--- Terminare citat ---
Vezi ca un televizor alb-negru iti furnizeaza 18KV iar unul color vreo 25KV. La ce sa te mai chinui cu Tesla coil ? :)
Navigare
[#] Pagina următoare
Du-te la versiunea completă