Filozofia ştiinţei, filozofie, psihologie, sociologie şi limba română > Limba română
O eroare des intalnita in folosirea pluralului unor substantive
puriu:
Mi-a facut mare placere sa intalnesc un forum in care se scrie corect romaneste, ba chiar exista si preocupari in acest sens. Mi s-a parut ca utilizatorii sunt ori olimpici, ori batrani. Dificultatea de a folosi pluralul articulat la locul sau este relativ recenta. Initial au aparut in mediul fotbalistic agramatisme ca "doua mingii" de la care s-au molipsit ulterior si pluralurile masculine terminate in i. Vina este a gramaticii neinvatate la timpul ei (invatatori, profesori de scoala generala) si a lecturii insuficiente sau neatente.
valangjed:
Dumnezeule (si sunt ateu) eu credeam , in scoala generala , ca e foarte simplu sa stii cand se scrie cu 1 , 2, sau 3 de "i".Cred ca am o ureche muzicala buna.
P.S.Dar Dom profesor Giurgea nu m-a luat la cor.
Sieglind:
--- Citat din: valangjed din Septembrie 22, 2012, 01:43:19 a.m. ---Dumnezeule (si sunt ateu) eu credeam , in scoala generala , ca e foarte simplu sa stii cand se scrie cu 1 , 2, sau 3 de "i".Cred ca am o ureche muzicala buna.
P.S.Dar Dom profesor Giurgea nu m-a luat la cor.
--- Terminare citat ---
Reguli ... ca peste tot.
(eu cânt precum privighetoarea) :D
Navigare
Du-te la versiunea completă