Dupa mine aceste rationamente sunt foarte corecte si matematic si fenomenologic.
Sunt convins ca "dupa tine" asa stau lucrurile. Dar tocmai de aceea discutam aceste lucruri pe un forum public, ca sa vedem si alte opinii (si argumentele care le sustin).
Mie mi-au intarit convingerea in identitatea dimensionala masa-sarcina.
Inca ma intreb de ce ti se pare tie (si religiei tale) atat de importanta acesta eventuala
identitate dimensionala, dat fiind ca vorbim pur si simplu doar de conventii umane (si cu S.I. si cu orice alt sistem de dimensiuni). Pana la urma conteaza legile fizicii, care nu se schimba in functie de sistemul de dimensiuni folosit.
Nici nu am nevoie de alte argumente.
Ok, esti liber sa crezi absolut ce vrei tu, pe baza argumentelor pe care le preferi. O spun nu in sensul in care as crede ca ai nevoie de "binecuvantarea" mea in acest sens, ci tocmai ca sa intelegi ca nu am nici o pretentie sa iti schimbi credintele doar pentru ca am eu (sau oricine altcineva) ceva de comentat despre acele argumente. Eu iti prezint arugmentele mele, tu faci exact ce vrei (sau ce poti) cu ele.
Si din acest motiv se vede ca vei depune toate eforturile ca sa le desfiintezi. Fiindca doar asta este unica ratiune de a fi a dumitale.
E treaba ta ce crezi despre "ratiunea mea de a fi".
Daca te intereseaza cumva, ratiunea mea de a fi pe acest forum (ratiune aleasa de mine) este de ajuta pe cei interesati de stiinta in gneral, si de fizica in particular (si de mecanica si TRR si mai in particular) sa le inteleaga mai bine, si sa nu ramana cu impresii si idei gresite legate de acestea. Asta inseamna ca intru inevitabil "in conflict" (de idei) cu propagatorii de pseudo-stiinta, care in general deformeaza (sau mint de-a dreptul in legatura cu) "ce zice stiinta" (pentru ca in general ignora cu desavarsire ce "zice" de fapt stiinta), si de aceea ma concentrez pe a intelege ce vor acesti propagatori (in ce constau ideile lor si ce argumente au ei pentru acele idei) si unde pot (unde nu depaseste capacitatile mele) incerc sa clarific (si pentru asta inevitabil trebuie sa le scot in evidenta) eventualele erori pe care le fac ei vis-a-vis de stiinta oficiala (care include si logica, bat-o vina!).
Iar daca va veni cineva pe aici pe forum cu o teorie alternativa care nu contrazice stiinta de azi (la nivelul la care eu sunt capabil sa detectez), nu voi avea absolut niciun motiv sa o resping sau sa o "desfiintez". Pe mine nu ma deranjeaza deloc teoriile alternative in sine, ma deranjeaza doar (si incerc sa combat cu argumente) eventualele afirmatii gresite despre stiinta de azi continute in ele (cum sunt de exemplu minciunile tale si ale religiei tale despre dimensiunile din S.I.).
e-