Dl Virgil
Cauti editura -Etnous-, din Brasov. Apoi iei legatura cu dl manager Enache Vasile, care te va lamuri care sunt conditiile de editare a unui tiraj mic. Pentru un tiraj de 30 de carti de format A4 am platit 735 de lei. Pentru cinci planse facute electronic, m-a costat 400 de lei la o firma de disain industrial, din Bucuresti. Pentru gazduirea pe internet, m-a costat 120 de lei pe an. Transportul coletului a costat 65 de lei. Din cele 30 de volume 7 au fost trimise la institutii de stat, responsabile cu raspandirea cunostintelor stiintifice. Vaznd dupa atata timp lucrarea, pe care o neglijasem complet, am vazut ca a iesit cam deslanata si deloc academica. Eu am intentionat sa fac o lucrare de format academic. Dar s-au produs mai multe incidente care au distorsionat planul initial, la care am si renuntat la un moment dat. La insistentele unui amic, care tot sustinea sa fac ceva, ca sa nu se piarda ideile, m-am straduit sa public, la editura privata, uitand complet de forma in care era lucrarea. Si am crezut ca face si serviciul de tehnoredactare. Se pare ca acest serviciu nu a fost prins in contract. Ba cineva mi-a spus ca este bine sa ramana in forma asta, ca sa se vada ca este lucrare originala. La o urmatoare editie sper sa tin seama de observatiile facute de userii de pe forum si sa imi fac timp sa ma ocup personal de tehnoredactare. Ce imi pare rau, este ca din lista de cuprins, lipseste chiar- Teoria mecano-eterica a gravitatiei-. Articol care mi se pare foarte important. Articolul apare in carte, dar nu apare in cuprinsul lucrarii. Eu acum sunt ocupat cu niste sisteme de energii regenerabile. Am facut zeci de schite de principiu, pentru eoliene verticale cu eficienta ridicata la vanturi mici si pentru sisteme de captare cu randament sporit a energiei din valuri marine. Din toate m-am oprit doar la trei modele. Sa vad daca reusesc sa realizez niste modele miniaturale, pe care sa vad functionarea principiilor constructive abordate. Iar distributia cartilor se face gratuit catre studenti de la politehnica, prin acelasi domn profesor care m-a indemnat sa editez cartea. Editarea cartii are de la bun inceput ideea diseminarii informatiilor stiintifice descoperite. Nu are in vedere niciun castig. Cartea asta fiind o lucrare neoficiala, chiar daca ar aparea in librarii, tot nu s-ar vinde, fiindaca nu va interesa pe nimeni. Toata teoria de aici poate va avea cautare doar cand va veni din occident, cu numele altui autor. Mai vreau sa te rog sa ii transmiti d-lui CAdi ca explicatia mecanismului gravitatiei este la pagina 148, care din gresala nu apare in opisul de cuprins.