Ştiri:

Vă rugăm să citiţi Regulamentul de utilizare a forumului Scientia în secţiunea intitulată "Regulamentul de utilizare a forumului. CITEŞTE-L!".

Main Menu

Mesaje Recente

#21
Critici ale paradigmei curente in stiinta / Re: Contradictii intre stiinta...
Ultimul mesaj de atanasu - Martie 13, 2024, 07:47:47 PM
De acord cu Ion Adrian  ref la Transcendnta pe pg. anterioara iar in ce privse asa zisa sustiner  credita crstina cum ca Noul Tstament sustine prscriptia "Crede si nu cerceta" cr ca plecand de la Toma Necredinciosul, este un fals pentruca nu asta spune acolo Isus dar spue spune in alta parte ::

Bate si si i se va deschide!
Cere si ti se va da!
Si
<b> Cauta si vei gasi </b>
#22
Discuţii pe diverse teme / Re: Dreptul la replica
Ultimul mesaj de atanasu - Martie 13, 2024, 02:17:34 PM
:) Cultivata? asa o fi dar in ce sens? Mais passons.
Si as putea sa intreb si eu : ce facem cu "push gravity"  reinventata  intr-o varianta de dl Virgil 48 ? :) Mais encore passons.

@ Ce  sa fac daca totusi dl  Qwerty mi-a ridicat mingea la fileu adica trebuie sa o returnez.:

Dlui s-a referit cam dispretuitor la acest forum si la unii din participanti dar recunoscan ca df fapt nici nu a citit cele sustinute de ei adica asa doar in principiu :)
1) Forumul este excelent conformat cu tematica larga si cu un regulament destul  de permisiv si faptul ca activtatea nu este prea ridicata ca postari si discutii, asta nu inseamna ca nu sunt destui cei care intra si urmresc, poate fiind aceiasi sau poate ca si inira unii noi cum poate este dl Qwerty  care acum din ianuarie a intrat logandu-se.
2) Referitor la Electron pot spune ca este un contributor valoros, chiar  unul din cei mai valorosi dar prea exagera in unele situatii crezand ca unii din cei ce  se pozitioneaza la granita dintre stiinta si pseudostiinta sunt neaparat in zona pseudostiintei si cel mai bun exmplu pe care l-am mai dat referitor si la tendinta acasta este povestea referitoare la teoria (ipoteza) geocentrica  a lui Ptolemeu, dominanta in antichitate si in epoca mdievala , care este azi, de  fapt care a ramas  de cand heliocentrismul este o stiinta adica putem spune ca nu doar o ipoteza ci si o realitate verificabila in cate feluri dorim, cevident ca o ipoteza pseudostiintifica si dovada o face necesitatea din epoca medievala cand se adauga cate un nou cerc sau stiu eu ce element geometric de cate ori aparea un fenomn astronomic  neexplicabil in granitele ei  din acel moment.
3) Cu Elctron am avut si discutii fructoase de ex la : https://forum.scientia.ro/critici-ale-paradigmei-curente-in-stiinta/tangenta-lui-atanasu-la-spaiu-timp/   si imporant in acea dicutie este linkul dat de Electron si care raspundea dorintei mele de a vedea cum din TRG se pot deduce  legile lui Newton , https://www.quora.com/How-can-we-derive-Newtons-law-of-gravitation-from-Einsteins-theory-of-relativity  si marurisesc ca nu mai stiu ce  si daca am inteles acel link?
Va trebui sa revin la aceasta discutie daca mai am timp si ma ajuta sanatatea
4) Poate ca revin si la tine dupa ce studiez articolul tau ref Principiil eficientei enrgtice eu insa neraspunznd la insulte gratuite, inteligente sau nu. :)
#23
Discuţii pe diverse teme / Re: Dreptul la replica
Ultimul mesaj de calahan - Martie 13, 2024, 01:45:46 PM
Dl Qwerty
Dupa frazele postate in pagina forumului, ar reesi ca esti persoana cea mai cultivata de pe forum. Si de aceea sper sa ne dai niste raspunsuri clare la niste chestiuni de fizica teoretica. 1) Ce parere ai despre adimensionalitatea constantelor  G,k, si eps0.? 2) Ce parere ai despre universul fizic bidimensional (L,T).? 3) Ce parere ai despre fotonul (cuanta de lumina) modelat ca motor electric liniar? 4) Ce parere ai despre cuanta de actiune h, descifrata ca produsul intre tensiunea fotonului, curentul fotonului si durata fotonului? Durata data de numarul de unde inmultit cu perioada fotonului.? 5) Ce Parere ai despre electronul vazut ca rotor bipolar de mare amplitudine? 6) Ce parere ai despre nucleonii vazuti ca rotoare foarte multipolare de foarte mare putere si turatie? Ce spui despre mecanismul gravitatiei, modelat ca functionand pe principiul aspiratorului eteric (adica aspiratorul materiei inponderale? Ce spui despre energie vazuta intotdeauna ca produsul intreo presiune si un volum, adica ca un produs intre marimi evolutive? Ce parere ai despre ecuatia relativista a gravitatiei, in care toti termenii au dimensiunea inversului de suprafata (1/L2)? Este fizica ecuatia sau este metafizica?
#24
Discuţii pe diverse teme / Re: Dreptul la replica
Ultimul mesaj de atanasu - Martie 12, 2024, 11:10:53 PM
:) :) :) ....:)....
#25
Discuţii pe diverse teme / Re: Dreptul la replica
Ultimul mesaj de Qwerty - Martie 12, 2024, 08:21:38 PM
Și la tine o imensitatea de erori de logica imi sar in ochi cind citesc ce scrii la subiectele mele, ca ale voastre nu prea ma interesează...

- De ce scrii cu erori, un fel ca ești și tu la moda și îmi faci observații ca nu scriu corect și nu ma înțelegi, și tot asa cum și alții au repetat după unii cindva ??? Multe ce ai scris nici nu am înțeles.

- dl. Electron ca l-a Banat pe Eugen 7 după atita sănătate pierduta și timp, este extrem de greșit, eu îl banam imediat pe Eugen 7 și pe tine și mulți alții.
Dl. Electron ție ti-a spus de multe ori ca nu el are drept sa bazeze și sa elimine pe cineva,  demonstrații postează cum va comportați voi și eu și alții și apoi moderatorii , adminul ia decizie

Cita aiureala s fost cu Moara Gravitaționala a lui Ioan Sabau  sau alte prostii, sute de mesaje scrise.

Inteligenta lui Electron și alți membri în loc sa fie pusa în aplicare la lucruri interesante în subiecte cu tematica și cu fundamental realizabil cu viitor frumos s-a pierdut asta tot pentru niște prosti care nimic nu înțeleg în știința dar o țin pe al lor sau jucau la nervi

- De ce sa aibă invidie cineva pe tine ?  :D  AI luat premiul Nobel,  ești milionar,  .... de ce Electron sa te invidieze  :D  Iarăși eroare de logica faci

- lucrările tale eu le presupun "lucrari" și nu ma interesează. Deoarece is convins 100% ca sunt erori și atit tot. Pur și simplu nu ma interesează,  fie ele și adevărate, eu cite lucruri noi și bune am in multe domenii și zero interes din partea altora, apoi vad cu ochii mei cum alții le realizează și pun ca au descoperit ei.

- Eugen 7 eu vazind din alte discuții eu presupun  e adeptul a cam orice doar ca nu e știința oficiala.
Nici nu ma interesează absolut deloc propaganda sa și alte prosteli,  vezi cum unii lucrând și traind in UE sărmanii se plâng de dreptul la replica și arata cum fac proteste în Belgia și în alta parte se fac prosti complet și chiori și surzi și nu spun de ce în alta parte lumea nu iese la proteste și  în văzul practic tuturor îl omoară pe A. Navalinii.

Tu de ce stai aici pe forum,  practic de unul singur ??? Ca forumul e abandonat cam .

- La furat e adevărat va sunt și au fost baeti care le e în sânge ocupația asta. Multe cazuri cred eu nu le fura ci se descoperă asa independent  fie cum e azi criza energetica, fie alte necesități care au dus la asa descoperiri.

Desigur nu ii plăcut sa te chinui sa bați la uși, sa vezi cum milioane de euro se ard tu ai putea sa ii economisești și cum încălzirea globala a prost continua galopant,  iar tu cu lopata lucrezi și vezi derbedeii indiferenți.

- Dorin Andrica prin anii '80 a publicat o conjectura în teoria numerelor prime. Mai târziu Florin Smarandache a publicat și el o conjectura în teoria numerelor prime.

În o lucrare de a lui Smarandache eu am văzut cum el a dedus ca dacă se demonstrează  conjectura lui Legendre și Andrica atunci se adeverește și conjectura sa.

Nici nu am verificat cele spuse de Smarandache,  Doamne ferește cit de mult și aiurea munca în matematica azi se face, ceea ce se poate reduce cu metode noi de zeci de ori.

Numai muncile facute acele de matematicieni care sa găsească asimptotele lui PI ( x) eu personal nici nu le citesc acolo sute de pagini.
Asimptotele lui PI (x) se pot determina extrem de simplu cu nivelul  studiilor elevilor de cl 9.

Hai ca adus o sa mi se spună ca fac Critica a paradigmei științei actuale.

Brei dar la ce folos sa scriu - folositor umanității și sa dau gratis - eu ce am cerut bani ? Eu am expediat lucrarea la mai multe reviste științifice care gratis publica și ocolesc una alta, dar fără sa le dai bani nu vor sa publice, ei dacă asa eu l-am zis duceți-vă voi în....

Cu tine la taifas sa stau ce sa scriu sa mai pierd încă timp, nu ți se pare a prost în cazul meu, tu ești pensionar probabil da ?

Și ce ai făcut dacă ai aflat de metodele mele care pot ridica randamentul poate și peste 50 % în unele cazuri  ?

Nimic asa, acum sa mai pierd timp ?

Acasă,  adio forum și palavrageala.

Eu nus de ce tu stai aici inca
#26
Cele scrise in finalul postarii anterioare au fost preluate de pe https://www.forbes.com/sites/startswithabang/2021/08/25/how-small-was-the-universe-at-the-start-of-the-big-bang/ mult mai ampla si deosebit de importanta.
Adaug ca din https://www.forbes.com/sites/startswithabang/2017/03/24/how-big-was-the-universe-at-the-moment-of-its-creation/ aflam ca :

Diametrul Căii Lactee este de 100.000 de ani lumină; Universul observabil avea aceasta ca rază când avea aproximativ 3 ani.
Când Universul avea un an, era mult mai fierbinte și mai dens decât este acum. Temperatura medie a Universului a fost de peste 2 milioane Kelvin.
Când Universul avea o secundă, era prea cald pentru a forma nuclee stabile; protonii și neutronii se aflau într-o mare de plasmă fierbinte. De asemenea, întregul Univers observabil ar avea o rază care, dacă am tras-o astăzi în jurul Soarelui, ar cuprinde doar cele șapte sisteme stelare cele mai apropiate, cel mai îndepărtat fiind Ross 154.
Universul a fost odată doar raza Pământului-Soare, ceea ce s-a întâmplat când Universul avea aproximativ o trilionime (10-12) dintr-o secundă. Rata de expansiune a Universului pe atunci era de 1029 de ori mai mare decât cea de astăzi.
Dacă vrem, ne putem întoarce și mai departe, bineînțeles, până când inflația sa încheiat pentru prima dată, dând naștere Big Bang-ului fierbinte. Ne place să extrapolăm Universul înapoi la o singularitate, dar inflația îndepărtează complet nevoia de asta. În schimb, o înlocuiește cu o perioadă de expansiune exponențială de lungime nedeterminată față de trecut și se încheie dând naștere unei stări fierbinți, dens, în expansiune pe care o identificăm drept începutul Universului pe care îl cunoaștem. Suntem conectați la ultima mică fracțiune de secundă a inflației, undeva între 10-30 și 10-35 de secunde.Atunci cand  inflația se termină și începe Big Bang-ul, atunci trebuie să știm dimensiunea Universului ca sa putem porni  la ceva.

Dar sa preczam ca acesta este Universul observabil; adevărata ,,dimensiune a Universului" este cu siguranță mult mai mare decât ceea ce putem vedea, dar nu știm cu cât. Cele mai bune limite ale noastre, de la Sloan Digital Sky Survey și satelitul Planck, ne spun că, dacă Universul se curbează înapoi pe el însuși și se închide, partea pe care o putem vedea este atât de nediferențiată de ,,necurbată" încât să fie de cel puțin 250 de ori. raza părții observabile.

Într-adevăr, ar putea fi chiar infinită în amploare, deoarece orice a făcut Universul în primele etape ale inflației este de necunoscut pentru noi, cu totul, cu excepția ultimei fracțiuni minuscule de secundă din istoria inflației, fiind șters de ceea ce putem. observa prin natura inflației însăși. Dar dacă vorbim despre Universul observabil și știm că putem accesa doar undeva între ultimele 10-30 și 10-35 de secunde de inflație înainte de Big Bang-ul, atunci știm că Universul observabil este între 17 centimetri (pentru versiunea de 10-35 de secunde) și 168 de metri (pentru versiunea de 10-30 de secunde) la începutul stării fierbinți și dense pe care o numim Big Bang.
Cel mai mic răspuns posibil , adica  cca 17 centimetri, este de dimensiunea unei mingi de fotbal! Universul nu ar fi putut fi cu mult mai mic decât atât, deoarece constrângerile pe care le avem de la Fundalul Cosmic de Microunde (mișcarea fluctuațiilor) exclud acest lucru. Și este de fapt  de imaginat că întregul Univers este substanțial mai mare decât atât, dar nu vom ști niciodată cât de mult, deoarece tot ce putem observa este o limită inferioară a dimensiunii reale a Universului real.

Deci cât de mare era Universul când s-a născut pentru prima dată? Dacă cele mai bune modele de inflație sunt corecte, undeva între dimensiunea unui cap de om și o zona de locuinte pline de zgârie-nori. Doar acordă-i insa timp -- 13,8 miliarde de ani în cazul nostru -- și vom ajunge la întregul Univers pe care îl vedem astăzi.
#27
Cateva elemente insuficient detaliate in aceasta sinteza documentara :traducand cateva elemente din https://en.wikipedia.org/wiki/Expansion_of_the_universe  :
"Expansiunea cosmică este o caracteristică cheie a cosmologiei Big Bang. Poate fi modelata matematic cu metrica Friedmann–Lemaître–Robertson–Walker (FLRW), care corespunde unei creșteri a scării părții spațiale a tensorului metric spațiu-timp al universului (care guvernează dimensiunea și geometria spațiu-timpului). În acest cadru, separarea obiectelor în timp este asociată cu expansiunea spațiului însuși.
Conform teoriei inflației, în timpul epocii inflaționiste, la aproximativ 10-32 secunde după Big Bang, universul sa extins brusc, iar volumul său a crescut cu un factor de cel puțin 1078 (o extindere a distanței cu un factor de cel puțin 1026 în fiecare dintre cele trei dimensiuni). Acest lucru ar echivala cu extinderea unui obiect cu o lungime de 1 nanometru (10-9 m, aproximativ jumătate din lățimea unei molecule de ADN) până la o lungime de aproximativ 10 6 ani lumină (aproximativ 1017 m sau 62 trilioane de mile). Expansiunea cosmică a încetinit ulterior la ritmuri mult mai lente, până când, la aproximativ 9,8 miliarde de ani după Big Bang (cu 4 miliarde de ani in urma), a început să se extindă treptat mai rapid și încă o face. Fizicienii au postulat existența energiei întunecate, apărând ca o constantă cosmologică în cele mai simple modele gravitaționale, ca o modalitate de a explica această accelerație tardivă. Conform celei mai simple extrapolări a modelului cosmologic favorizat în prezent, modelul Lambda-CDM, această accelerație devine mai dominantă în viitor.

Dacă putem măsura sau determina cacteristicile necesare ecuatiilor modelului relativist  FLRW care sunt   în Universul nostru , atunci aceste ecuații vor spune totul despre proprietățile Universului  atât în trecut, cât și în viitor. Doar știind, astăzi, ce alcătuiește Universul  și care este rata de expansiune în acest moment, putem  determina pritr multe alte proprietati p cele principal:
- care este dimensiunea Universului  observabil în orice moment din trecut sau viitor,
- care a fost sau va fi rata de expansiune în orice moment în trecut sau viitor,
 - cât de importantă din punct de vedere energetic a fost sau va fi fiecare componentă a Universului (radiații, materie normală, materie întunecată, neutrini, energie întunecată etc.) în orice moment din trecut sau viitor,
Este posibil sa fi analizat anterior cum a evoluat universul in timp si voi cauta acestea aca le mai gasesc.
#28
Discuţii pe diverse teme / Re: Dreptul la replica
Ultimul mesaj de atanasu - Martie 12, 2024, 04:05:17 PM
Am reusit sa-l deschid pe al treilea adica
https://easyupload.io/gj17f4  
care permite 5 zile deschiderea fisierului: https://easyupload.io/gj17f4   cu fisierul file:///C:/Documents%20and%20Settings/bogdan/My%20Documents/Downloads/Efficiency%20of%20energy%20(1)%20(1).pdf
si cu textul pe 8 pg intitulat: PRINCIPLES OF ENERGY EFFICIENCY pe care l-am copiat ca sa nu-l pierd dupa 5 zile  si icerc  a-l citi cat pot de atent r pana voi fac asta te rog sa raspunzi la acestea generale dar izvorate din ce ai scris  cand ai intrat mai necitet deect scriu eu  cand nu ma omor cu corectiile :)   ) :

a) Nu ai intels bine tematica forumului si daca te uiti la temele sale vezi ca are o paleta foarte larga?
b) Ai dreptate partial ref Electron . Are insa doar mntalitatea uui bun profesor (belfri cum le spun eu recuoscand ca si lor le datorez multe), dar cu ochelarii de ca inerent acestor didactici si in consecita l-a  banat  pe Eugen 7 sau apoi pe Ion Adrian  si i-a dat afara, dar eu cred ca poate  a fost si prea coplesit  de invidie si orgoliu ;
c) Cum poti sa faci o paralela intre adeptii pamantuli plat si Eugen7 sau persoan mea. Ai citit ce scriu eu pe aici? ai o opinie motivata ?
d) Te referi la conjectrile ce se gasesc pomenite la https://en.wikipedia.org/wiki/Firoozbakht%27s_conjecture?
e) Cine este Smarandache Andrica Dorin ? Cumva matematicianul Florin Smarandache ? Este o legatura si cu Dorin Andrica de la Cluj? Apare in bibliografia
Nu prea pricep eu germana dar se pare din acest text  https://de.wikipedia.org/wiki/Vermutung_von_Andrica ca difernta ai de radicli tinde la zero cand n tinde la infinit ? Doar mi se pare? :)
f) Si daca ti se fura ideile folositoare umanitatii(eu le dau gratis si liber la furat pe ale mele) e mai bine ecat sa nu se realizez . (Asta se pune pe un ALT RABOJ)
g) Nu am priceput daca careva ti-a citit lucrarea care cred ca este  aceisi in toate linkurile date, respectiv despre . eficienta enrgetica t?

Numai bine
#29
Discuţii pe diverse teme / Re: Dreptul la replica
Ultimul mesaj de Qwerty - Martie 11, 2024, 10:12:56 PM
https://easyupload.io/gj17f4

Asta ai încărcat? Deja a treilea link


Iată din cautarea google a patrulea site care gazduieste documented, iată frate https://fastupload.io/4xD7kLfn132zycg/file

Tre sa mearga măcar unul

Acum întrebarea mileniului : Si dacă ai înțeles ceva, care folos ca ai auzit de  unele rezultate ale mele noi care deja puse in aplicare care încă nu - Folosul care e frate ?

Indiferent totala tu nu vezi parca am fi după svirsitul lumii, sa mai pierd eu timp a scrie aaa ?
#30
Discuţii pe diverse teme / Re: Dreptul la replica
Ultimul mesaj de atanasu - Martie 11, 2024, 09:50:41 PM
" This site can't provide a secure connection"
   filebin.net uses an unsupported protocol.
Dar este din vina softurilor ml s nu am chef sa-l mai updatez.aca il copiezi aici promit ca voi incrca sa itlg lasan oric gluma la o parte .Desigur nu stiu si aca voi reusi. Dar daca nu eu poate altul?