Diverse > Discuţii pe diverse teme

Contradictii intre Stiinta si miturile religioase

<< < (8/8)

Electron:
"Iulian"/"A.Mot", este pentru a treia oara cand iti atrag atentia ca esti off-topic si ca incercarile de a devia discutia (red herring) sunt o eroare de logica, tactica ce nu-ti face decat deservicii. Faptul ca ai ignorat prima atentionare, o putem pune pe seama neatentiei tale. A doua oara, pe seama neputintei tale. Dar daca si a treia oara refuzi sa ramai pe subiect, asta va dovedi rea-vointa ta, si deci ipocrizia cu care declarai pe aici ca te intereseaza "adevarul".

Poti sa reiei topicul de la inceput si sa vezi ca discutia a pornit de la "profetia" asta a ta:

--- Citat din: Iulian din August 28, 2020, 08:19:39 a.m. ---Citește cu atenție Biblia Ortodoxă , Facerea , cap. 1 și vei vedea că nu este nicio contradicție între Biblia Ortodoxă și știință...  ???
--- Terminare citat ---

Eu ti-am indicat o prima contradictie legata de existenta Pamantului in prima zi a Universului, pe care inca eviti cu orice mijloace sa o recunosti.

Uite, am si simplificat punctele esentiale, ca sa te poti concentra pe subiect:

1) Conform Stiintei curente, planeta Pamant nu a existat in prima zi a Universului.
2) Mitul creatiei crestin (in primele doua versete din scripturile tale preferate) pretinde ca pamantul a existat in prima zi (ad litteram) a Universului.
3) Intre cele doua, exista o contradictie flagranta. E imposibil sa fie ambele adevarate.
4) Contradictia exista indiferent care dintre ele este cea "adevarata".

Cu care dintre aceste puncte nu esti de acord, si de ce ?


e-

valangjed:
@atanasu, Cum definim un înțelept?Poate fi monist și pluralist simultan?În Biblia ortodoxă sunt multe greșeli, dacă o luăm ad literam, dar colegul A.Mot susține că "adevărul absolut" există acolo ... in acea carte "de inspiratie divină".

atanasu:
Cred ca nu sunt separati i n mod absolut. Esti monist in toate cele pentru care exista experimentul crucial si ramai in expectativa si eventual daca ai si mijloace cercetezi si in niciun caz nu descurajezi si nu-ti bati joc de cei care cerceteaza . Biseria admite revelatiile si se  bazeaza pe marturii si pe relatii directe  fizice. Ce sunt episcopii altceva decat niate omeni peste care s-a pus mana din generatie in geneatie incepand de la Isus?

Cel mai bun exemplu care imi vine este cel legat de OZN ca tot m-am referit intr-un opus la ASFAN.
Ion Hobana o personalitate remarcbila si interesanta a crezut in existenta lor adica cu certitudine nu a respins-o neavand nici el la dispozitie experimente cruciale de respingere. Apropo de asa ceva imi amintesc de un medic care intrebat de activitatea unor asa zisi dotati cu niste puteri si care nu primeau nimic ca sa le exercite pentruca orice ar fi primit darul le disparea -asta era legenda , intrebat ce parere are a spus: niciuna dar cat timp nu face rau nu au decat sa o aplice si pe asta. Revenind astazi s-au dat publiitatii date strict secrete din care oficial rezuta ca nu putem sa mai spunem ca OZN ar fi doar niste bazaconii si putem doar sa ne intrebam:Atunci daca ele exista, oare ce sunt si de unde vin . Adica cercetare at cuprinde. :)

Daca in epoa lui Hobana si de fapt pana in 2017 problema ce sunt? era de ordinul doi pentruca avea in fata una de ordinul I adica Existenta azi existenta se pare ca nu mai onstituie oficial o poblema si ar fi devenit sau este pe cale sa devina o certitudine si deci o problema de ordinul 2 : Ce sunt ele? a trecut de rangul 2, un rang in care puteai privi ca aberanta intrebara ce sunt ele cat timp intrebarea coreta de ordinul 1 era: Exista ele?

As putea explca si altfel povesta inteleptului si anume ca el traieste in timp fara sa-l integreze cu ajutorul memoriei care este un fator exterior realitatii si atunci intr-o ordine atemporala fiecare raspuns al sau este corect. Adica timpul si constiinta lui devine pentru ratiune un fel de pat al lui Procust.

Nu stiu daca raspunsul asta adauga ceva dar eu cred ca prea multe calitativ nu as putea spune.

PS. A.MOT isi exprima o credinta proprie care cat timp nu este impusa si altora cum s-au petrecut lucruile in timpul ororilor crestinimului intr-o epoca a sa spun preum ael doctor. OK daca nu face rau nimanui credinta sa este liber sa o aibe si sa o si propovaduiasca.
Trebuie sa vina acel moment cand conditia de om liber pe care ne-a dat-o crestinismul sa devina in mod plenar conditia umana dar atunci vine un Pilat si spune: Ce este libertatea?

Ar fi de continuat . Nu-i asa?

atanasu:
Valangjed,
Imi pare rau ca replica mea pe care astia de adorm pana numar eu la zece nu cred ca au inteles-o dar care i-a condus pe unii sa creada ca eu am considerat ca aici ar fi liber la propaganda religioasa ceea evident ca este o prostie pentruca iarasi evident eu nu ma refeream la comportamentul pe forum  ci la faptul ca eu consider ca fiecare este liber sa faca ce vrea cat timp nu face rau altuia.
Nici vorba, cunosc regulamentul si desi specialistul nostru in cordoane argintii, argintate sau ombilical argintii, din punctul meu de vedere face o propaganda religioasa desantata de natura sectanta aici dar care cum am si spus pe mine ma lasa rece si nici nu am obligatia sa fiu un paznic al acestor comportamente la care cred ca il sprijina si acolitul dsale ca vad ca vin grupat pe un fir care nu are legatura cu acesta adica de fapt ei incalca art 4.6

Art 4.6 Se interzice publicarea de mesaje care nu au legătură cu subiectul aflat în discuţie (offtopic).

Acest deziderat ne opreste sa mutam fara motiv  o problema aparuta pe un topic anume pe un altul care ne place noua mai ales daca ne place intrucat l-am creat ca sa insultam un coleg asa cum este cel cu referire la niste minciuni inexistente si nedovedite prin nimic, topic  in care s-a mutat o discutie simultan de doi emuli unul al celuilalt, carora nu le mai zic tzutzeri ca ei receptioneaza  nuanta peiorativa din sintagma, in timp ce eu am explicat ca am utilizat nuanta de emul, desigur unul cam lingusitor dar asta nu este o jignire si este confirmata de faptul  cum se produce aici unul in raport de mine, alalt nu scapa ocazia sa sara si el in tarc, adica hopa si el ca fara el nu s-ar putea. 

La fel introducerea de teme scremute pe cate un topic valoros  pentru care s-a muncit si care are zeci de mii de vizite chiar si peste suta de mii, este o marlanie pe care mie imi este greu sa o calific si am anuntat-o, daca vor fi observat-o, si adminilor.

Dar in fine desi am spus ca eu pe astia nu-i mai bag in seama chiar daca sar in sus si se dau si tumba,  insa  insultele si jignirile care nu-i mai satura ma obliga sa reactionez spunandu-mi sincer opinia,  dar nu pentru ei ci pentru cei cu care am inceput vreo discutie  pe o anume tema la care au sarit acestia cu ura de nimic  motivata daca nu doar de invidie si de proverbul acela cu capra vecinului. 

Eu totusi ti-am raspuns la intrebarea ta si aceste cuvinte au fost ca o tema obligatorie data de cetatenii respectivi.

Numai bine.

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[*] Pagina precedentă

Du-te la versiunea completă