Diverse > Discuţii pe diverse teme

Despre diferite cai de cunoastere

<< < (8/9) > >>

A.Mot-old:

--- Citat din: Electron din Septembrie 16, 2020, 02:46:14 p.m. ---
--- Citat din: A.Mot-old din Septembrie 15, 2020, 09:27:23 p.m. ---
--- Citat din: Electron din Septembrie 15, 2020, 05:52:26 p.m. ---Nu uita ca "revelatia" ta spune (conform propriilor tale declaratii) ca "sufletul uman este de natura materiala" in timp ce perspectiva crestina, bazata pe scripturile corespunzatoare, este ca ar fi imaterial (conform articolului adus tot de tine aici). Deci cel putin una dintre ele e falsa. (Desigur, exista posibilitatea ca ambele sa fie false, si asta se intampla daca "sufletul uman" de fapt nu exista).
e-

--- Terminare citat ---
Ce am avut de zis , am zis!

--- Terminare citat ---
Ok, dar despre contradictia dintre "revelatia" ta si "revelatiile" crestine, in ce priveste (i)materialitatea "sufletului uman", nu ai nimic de spus?

E fascinant modul tau de a trata acest subiect. Tu ai decis ca "revelatia" ta proprie e sigur (100%) adevarata, ca "sursa adevarului" poate sa induca pe unii in eroare (dar nu pe tine!) si deci toata gloata de invatati si eruditi crestini din ultimele milenii sunt doar niste prapaditi, pacaliti intentionat de nimeni altul decat de "creatorul" Universului, din motive nestiute de nimeni. Iar asta probabil iti permite sa dormi linistit noaptea.

Dar, din pacate, asta ti se pare plauzibil numai din cauza ca "revelatiile" nu se pot verifica in mod obiectiv, si astfel oricine are o "revelatie", indiferent de continutul ei si de cat de contradictorie este cu alte "revelatii" ale altora, poate in continuare sa pretinda (sa creada) ca doar el/ea "stie" adevarul adevarat. Cu alte cuvinte, fiecare "revelator" decide pentru sine, cu de la sine putere, ca are dreptate. Si nicio alta persoana nu are ce sa spuna ca sa corecteze o eventuala "revelatie" falsa, indusa intentionat gresit de "sursa".

Asta este in contrast maxim cu calea de cunoastere stiintifica, unde modelele si ideile avansate de unii si altii sunt verificate si puse la incercare cat mai obiectiv cu putinta. Cand doua modele se contrazic, cel care decide care corespunde mai bine cu realitatea este experimentul si in niciun caz autorii ideilor respective. Si tot rezultatele experimentale sunt cele care permit corectarea modelelor si a ideilor, asigurand astfel avansul stiintei.

Din cauza asta, calea de cunoastere bazata pe "revelatii" nu ne poate apropia de "adevar", oricare ar fi el. Cat timp "revelatiile" (de fapt "revelatorii") sunt 100% rigide, ele nu accepta corectii si imbunatatiri. Iar doua "revelatii" care se bat cap in cap, fara vreun criteriu obiectiv de a decide care e varianta "adevarata" si care e varianta "falsa" nu au de fapt nicio valoare (cognitiva).
e-

--- Terminare citat ---
Din păcate religia așa zisă ortodoxă precum și cei care sunt adepții săi inclusiv toți ierarhii și preoții așa ziși ortodocși nu respectă ceea ce DUMNEZEU a poruncit și stă scris în Bibblia Ortodoxă.Eu am spus mereu că Biblia Ortodoxă este Adevărată 99,99 % și din Eclesiastul , cap. 12 din Biblia Ortodoxă unde se vorbește foarte clar că Sufletul Uman este de natură materială pentru că de fapt Sufletul Uman este o plasmă rece de culoare galben-aurie și de formă umanoidă așa cum de fapt mi-a revelat mie DUMNEZEU.Nu există nimic imaterial în Univers!

Electron:

--- Citat din: A.Mot-old din Septembrie 16, 2020, 04:02:24 p.m. ---Din păcate religia așa zisă ortodoxă precum și cei care sunt adepții săi inclusiv toți ierarhii și preoții așa ziși ortodocși nu respectă ceea ce [impostorul] a poruncit și stă scris în Bibblia Ortodoxă.
--- Terminare citat ---
Da, e clar, tu ai o alta religie decat toti ceilalti care se considera (oficial) "crestini ortodocsi", si ma refer aici strict la cei sinceri, care cred cu toata fiinta lor ca "revelatiile" crestine sunt corecte si ca ei le interpreteaza asa cum trebuie.

Asa cum tu crezi ca toti cei despre care zici in citatul de mai sus "nu respecta revelatiile", si ei vor crede despre tine exact acelasi lucru, pentru ca tu contrazici "revelatia" lor. Si uite asa se mai naste o schisma religioasa, care nu are nicio cale de rezolvare, ca toate celelalte dinaintea ei.


e-

Electron:

--- Citat din: A.Mot-old din Septembrie 16, 2020, 04:02:24 p.m. ---Eu am spus mereu că Biblia Ortodoxă este Adevărată 99,99 % și din Eclesiastul , cap. 12 din Biblia Ortodoxă unde se vorbește foarte clar că Sufletul Uman este de natură materială pentru că de fapt Sufletul Uman este o plasmă rece de culoare galben-aurie și de formă umanoidă așa cum de fapt mi-a revelat [impostorul].
--- Terminare citat ---
Ia citeaza unde scrie in acel capitol din scripturile tale preferate ca "sufletul uman este de natura materiala".

Sunt curios sa aflu asta, pentru ca, aceleasi scripturi le au la dispozitie si ceilalti (cei care se declara oficial "crestini ortodocsi"), iar perspectiva crestina se bate cap in cap cu afirmatiile tale.

Aceasta este o hiba (grava) a caii de cunoastere bazate pe "revelatii": Se pretinde ca textul scripturilor tale preferate a fost "revelat". Dar cei care citesc aceleasi texte, pe baza experientei lor si eventual a altor "revelatii" personale, ajung sa fie convinsi 100%, unii ca "exista suflet uman de natura materiala", iar altii ca "exista suflet uman de natura imateriala".  Bineinteles ca fiecare crede ca cei (sinceri) care ajung la concluzia contrara lor nu au inteles ce trebuie, fiind de fapt indusi in eroare intentionat de insasi "sursa adevarului". Si uite asa, aflarea "adevarului" ramane in continuare nerezolvata pe acest subiect.


e-

Electron:

--- Citat din: A.Mot-old din Septembrie 16, 2020, 04:02:24 p.m. ---Nu există nimic imaterial în Univers!
--- Terminare citat ---
Serios? Si de unde stii tu asta? Ai verificat experimental (pe cale stiintifica), sau e si asta tot o "revelatie"?

Genul acesta de afirmatii, ca cea citata mai sus, e tipica celor care folosesc caile de cunoastere nestiintifice. Adica ei pretind ca stiu (deseori sigur, 100%), lucruri care nu se pot verifica (deci nu le-au verificat nici chiar ei). Dar asemena afirmatii au o valoare cognitiva practic nula, oricat de bombastic ar fi continutul lor.

Pe de alta parte Stiinta face afirmatii (construieste modele) care sunt cu atat mai valoroase cu cat se refera mai concret la ceea ce se poate verifica, pentru ca doar in acest fel afirmatiile respective capata valoare cognitiva reala.


e-

A.Mot-old:

--- Citat din: Electron din Septembrie 16, 2020, 06:05:23 p.m. ---
--- Citat din: A.Mot-old din Septembrie 16, 2020, 04:02:24 p.m. ---Din păcate religia așa zisă ortodoxă precum și cei care sunt adepții săi inclusiv toți ierarhii și preoții așa ziși ortodocși nu respectă ceea ce DUMNEZEU a poruncit și stă scris în Bibblia Ortodoxă.
--- Terminare citat ---
Da, e clar, tu ai o alta religie decat toti ceilalti care se considera (oficial) "crestini ortodocsi", si ma refer aici strict la cei sinceri, care cred cu toata fiinta lor ca "revelatiile" crestine sunt corecte si ca ei le interpreteaza asa cum trebuie.

Asa cum tu crezi ca toti cei despre care zici in citatul de mai sus "nu respecta revelatiile", si ei vor crede despre tine exact acelasi lucru, pentru ca tu contrazici "revelatia" lor. Si uite asa se mai naste o schisma religioasa, care nu are nicio cale de rezolvare, ca toate celelalte dinaintea ei.
e-

--- Terminare citat ---
Schizme sunt și între diferitele religii științifice privind anumite teorii privind Universul... ???

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

[*] Pagina precedentă

Du-te la versiunea completă