Diverse > Discuţii pe diverse teme

Fizica este ca matematica?

(1/3) > >>

alex_11:
Am inteles ca inveti anumite formule in fizica dar ele se memoreaza sau nu?Pe asta se bazeaza fizica?Pe memorare?Intreb pentru ca nu am inteles anumite fenomene din fizica si am incercat sa le inteleg prin memorare.Nu am avut laborator de fizica in liceu foarte bun si nu am avut idee cu ce se ocupa aceasta materie.Voi ce credeti?

alex_11:
Poate imi raspunde Domnul Electron.Observ ca el este expert in acest domeniu din ce am citit din raspunsurile sale pe alte topicuri.

Electron:

--- Citat din: alex_11 din Iulie 24, 2018, 02:53:10 p.m. ---Am inteles ca inveti anumite formule in fizica dar ele se memoreaza sau nu?
--- Terminare citat ---
Daca intelegi legile care sunt descrise de acele formule, poti sa regasesti formulele (sa le deduci) fara sa le memorezi.


--- Citat ---Pe asta se bazeaza fizica?Pe memorare?
--- Terminare citat ---
Nu, se bazeaza pe intelegerea fenomenelor fizice. Evident ca fara pic de memorie, orice inveti (orice lege) sau orice afli despre un anumit fenomen, vei uita imediat si asta nu iti va folosi la nimic. Deci e nevoie si de memorie, dar in mod cert e nevoie de mult mai putin efort de memorie decat la istorie, sau geografie.


--- Citat ---Intreb pentru ca nu am inteles anumite fenomene din fizica si am incercat sa le inteleg prin memorare.
--- Terminare citat ---
Cum sa intelegi ceva prin memorare? A fi capabil sa repeti la perfectie ca un papagal enuntul anumitor legi, sau anumite formule din fizica, fara sa le intelegi, e inutil.


--- Citat ---Nu am avut laborator de fizica in liceu foarte bun si nu am avut idee cu ce se ocupa aceasta materie.
--- Terminare citat ---
Dar manual de fizica ai avut? Nici in manual nu scrie nimic despre domeniul cu care "se ocupa aceasta materie" ?


--- Citat ---Voi ce credeti?
--- Terminare citat ---
Eu cred ca e foarte trist ca nu ai inteles cu ce se ocupa aceasta materie, daca ai trecut deja prin anii de gimnaziu.


--- Citat din: alex_11 din Iulie 24, 2018, 02:58:27 p.m. ---Poate imi raspunde Domnul Electron.Observ ca el este expert in acest domeniu din ce am citit din raspunsurile sale pe alte topicuri.
--- Terminare citat ---
Daca singur recunosti ca nu ai inteles cu ce se ocupa fizica, e cam hazardat sa "observi" ca unul sau altul este "expert in acest domeniu". De unde stii cat de competent e cineva care vorbeste ceva ce nu intelegi? Poate ca acel cineva spune lucruri pe care nu doar ca nu le intelegi, dar sunt si complet eronate, fara ca tu sa-ti poti da seama. Recomandarea mea este sa te abtii de la a judeca lucruri pe care nu le intelegi suficient.

Eu te asigur ca nu sunt expert in domeniu, sunt doar un pasionat de fizica. Sper sa ajungi cat de curand suficient de cunoscator in aceasta materie, incat sa ma poti corecta la nevoie inclusiv pe mine in ceea ce afirm pe aici.

Iar daca sunt fenomene fizice pe care nu le-ai inteles si ai vrea sa incepi sa le intelegi, poti deschide topice dedicate cate unui fenomen si ceilalti de pe forum vor putea dialoga cu tine, in masura in care fiecare e interesat.


e-

alex_11:
Imi pare rau domnule Electron dar eu am memorat anumite formule din electricitate si mecanica si am inteles cateva notiuni dar nu sunt in stare sa le judec si sa le explic intelesul.De exemplu in electricitate nu am inteles de ce electronul trece de la negativ la pozitiv intr-o sursa si neavand notiuni de chimie am crezut ca asa este legea.In alt caz in mecanica nu am inteles fortele cu care se deplaseaza un obiect(in afara de Normala si Greutate care nu sunt dificile de conceput).La Fx si Fy am inteles ca sunt niste forte pe grafic dar manualul nu mi-a explicat(si nici profesorul) ca aceste forte se deplaseaza pe acea axa orizontal sau vertical.Eu stiam ca exista doar o forta F si nu mai multe forte.
Bine adevarul este ca si la chimie profesoara nu a fost interesata sa ne predea anumite notiuni de electrostatica gen electron,nucleu,proton.Asa ceva nu stiam ca exista si ne intrebam daca electronul si protonul sunt inauntrul atomului deoarece noi nu am auzit de notiunea de atom.De aceea cand noi am trecut la termodinamica noi am inteles ca notiunea de atom este similara cu cea a moleculei.Asa este?

Electron:

--- Citat din: alex_11 din Iulie 24, 2018, 07:33:39 p.m. ---De exemplu in electricitate nu am inteles de ce electronul trece de la negativ la pozitiv intr-o sursa si neavand notiuni de chimie am crezut ca asa este legea.
--- Terminare citat ---
Cine a spus, sau unde scrie ca "electronul trece de la negativ la pozitiv intr-o sursa" ?


--- Citat ---In alt caz in mecanica nu am inteles fortele cu care se deplaseaza un obiect(in afara de Normala si Greutate care nu sunt dificile de conceput).
--- Terminare citat ---
Fortele actioneaza asupra obiectelor. Efectul lor poate fi o deplasare a corpului (vezi legile dinamicii) sau o deformare a corpului (mai mult sau mai putin perceptibila). Este impropriu sa folosesti expresia "fortele cu care se deplaseaza un obiect". Obiectele se deplaseaza eventual cu viteza, cu acceleratie, nu "cu forte".


--- Citat ---La Fx si Fy am inteles ca sunt niste forte pe grafic dar manualul nu mi-a explicat(si nici profesorul) ca aceste forte se deplaseaza pe acea axa orizontal sau vertical.
--- Terminare citat ---
Ca sa intelegi ce sunt acelea "Fx" si "Fy" trebuie sa intelegi notiunea de vector si cea de coordonate (carteziene cel putin).


--- Citat ---Eu stiam ca exista doar o forta F si nu mai multe forte.
--- Terminare citat ---
De unde stiai tu acest lucru?


--- Citat ---Bine adevarul este ca si la chimie profesoara nu a fost interesata sa ne predea anumite notiuni de electrostatica gen electron,nucleu,proton.Asa ceva nu stiam ca exista si ne intrebam daca electronul si protonul sunt inauntrul atomului deoarece noi nu am auzit de notiunea de atom.
--- Terminare citat ---
Vad ca ai acces la internet. Daca nici profesorul nici manualul nu te-au lamurit, ai cautat aceste notiuni pe internet, sa vezi ce explicatii gasesti despre ele?


--- Citat ---De aceea cand noi am trecut la termodinamica noi am inteles ca notiunea de atom este similara cu cea a moleculei.Asa este?
--- Terminare citat ---
Intre aceste notiuni exista si similitudini (care simplifica legile gazelor), dar si diferente majore (foarte relevante in chimie). Iti recomand sa studiezi aceste notiuni mai in detaliu si apoi vei vedea si singur cat de similare sunt.


e-

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

Du-te la versiunea completă