Educaţie şi cercetare > Educatie

Studii universitatare in tara sau in strainatate?

<< < (2/15) > >>

dragoooon75:
Da stiu ca veneau pentru medicina din asia europa de est si africa:)  ;D

Adi:
Un articol in Cotidianul despre cum multi elevi ai liceelor bucurestene pleaca la studii in strainatate. http://www.cotidianul.ro/absolventii_liceelor_bine_cotate_pleaca_in_strainatate_cu_gandul_la_salarii_mari_si_la_emigrare-55165.html

Un articol aproape identic si in Ziua:
http://www.ziua.net/news.php?data=2008-08-16&id=11231

Adi:
Iata un alt articol tip interviu/blog/sinceritate in care o eleva povesteste toate aspectele experientei ei de student Erasmus in Belgia. Eu apreciez sinceritatea, care sincer ofera informatii care pot ajuta.

Adi:
Iata comentariul meu la articolul de mai sus:

Parerea mea este si a fost ca singura literatura adevarata este jurnalul ... si ca nu merita sa scrii decat ceea ce nu ai spune nimanui. (idee din Cioran). O admir pe Andreea pentru sinceritatea ei. Eu sunt una din cele mai sincere persoane pe care le stiu in ceea de a descrie cum am trait viata de student in strainatate, cu toate nimicurile ei, caci stiu ca nu ma dau mare, ci ca ofer inca o informatie, din care cineva poate afla ceva, poate i se deschide o portita. Informatia nu are cum sa faca rau, nu are decat sa ajute. Totusi, nu as fi avut curajul sa descriu in detaliu evoluatia relatiei mele. As zice de o relatie in general. Asadar cu atat mai mult o admir, s-a apropiat de idealul lui Cioran, acela de a scrie pentru toti doar ceea ce un om obisnuit nu ar indrazni sa spuna nimanui.

Felicitari, Andreea! Trebuie urmate toate oportunitatile vietii, iar Erasmul datorita UE e unul din acestia. De ar merge toti studentii romani, ce bine ar fi ...

Adi:
Iata un alt articol in Hotnews despre studiile in straintate, de data asta povestea unui student la scoalad de ingineri INSA din Lyon, unde am facut si eu primii doi ani si confirm ca ce a spus el in articol este corect.

http://student.hotnews.ro/stiri-burse_stagii-4061748-avut-vis-studiez-afara-romaniei.htm

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

[*] Pagina precedentă

Du-te la versiunea completă