Educaţie şi cercetare > Educatie

Studii universitatare in tara sau in strainatate?

<< < (12/15) > >>

claudius93:
Buna, ma numesc Claudiu. Sunt un elev aflat in curand in ultimul an de liceu. In anii ce vor urma, as dori sa studiez fizica. Problema e ca nu sunt bine informat si ca urmare am nevoie de putin ajutor. Ce facultati imi recomandati? Chiar nu se merita sa fac o facultate tara? De ce in strainatate?

tavy:

--- Citat din: claudius93 din August 22, 2011, 02:37:44 p.m. ---Buna, ma numesc Claudiu. Sunt un elev aflat in curand in ultimul an de liceu. In anii ce vor urma, as dori sa studiez fizica. Problema e ca nu sunt bine informat si ca urmare am nevoie de putin ajutor. Ce facultati imi recomandati? Chiar nu se merita sa fac o facultate tara? De ce in strainatate?

--- Terminare citat ---
Dacă vrei să studiezi fizica și să profesezi în domeniu după ce termini puțin probabil că nu mori de foame în România. Dacă faci fizica în România vei avea practic de ales intre a lucra în alt domeniu sau de a pleca din țară. Dacă ai posibilitatea mai bine pleci din țară de la bun început și studiezi direct în străinătate.

La cum merg lucrurile în România probabil sfatul cu plecatul din țară ar fi valabil indiferent de domeniu, mai puțin dacă intenționezi să te faci politician PDL caz în care nu prea are rost să pleci din țară.

claudius93:
Pai e clar ca o sa lucrez ceva in timpul facultatii, am si rude(parinti) care o sa ma ajute(financiar). Nu sunt tocmai singur pe lume :)) Ideea e ca pe langa imposibilitatea financiara de a pleca in afara, mi-ar fi greu sa ma adaptez la o lume cu totul noua. Nu e vorba de limba, stiu engleza destul de bine(cred ca e suficienta limba engleza), dar mi-ar fi greu sa stau la mii de kilometrii departare fata de toti oamenii pe care i-am cunoscut pana acum...

Adi:
Sa faci studiile in Bucuresti si tu fiind din provincie te costa la fel de mult ca si cand ai studia in Europa, unde taxele de scolarizare sunt aproape zero sau chiar zero. Asta cu neadaptarea sunt mofturi. Mai bine iti e greu acum si bine dupa (cum imi e mie), decat invers (precum la profesorii de fizica de care iti zice Tavy). In afara ai drept de munca si lejer cu 17 ore de munca pe saptamana (part-time, jumatate de norma) te poti intretine.

claudius93:
Pacat ca in cursurile gratuite din Danemarca nu sunt incluse si cele de fizica :)

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

[*] Pagina precedentă

Du-te la versiunea completă