Chimie, biologie, medicină şi antropologie > Originea si evolutia vietii
Evolutionism vs creationism
Fryn:
Dupa parerea mea aceasta teorie nu a fost demonstrata stiintific, fiind doar o ipoteza. Daca nu a fost demonstrata, de ce este expusa ca adevar?
Sincer doresc parerile dv.
florin_try:
--- Citat ---Dupa parerea mea aceasta teorie nu a fost demonstrata stiintific, fiind doar o ipoteza ...
--- Terminare citat ---
Ai dreptate. Creationismul nu a fost demonstrat stiintific.
b12mihai:
Oamenii au simtit nevoia unei teorii care sa explice "de unde provenim". Pana la demonstratia stiintifica, omenirea s-a multumit cu aceasta teorie creationista, care pare credibila, dar doar atat...
Mishulanu:
Exista destul de multe dovezi stiintifice care sa sprijine teoria evolutionista a speciilor. Este foarte cunoscut faptul ca trasaturile parintilor influenteaza decisiv trasaturile urmasilor. Crescatorii de porumbei, caini, pisici si alte specii de animale se folosesc de acest fapt pentru a crea cele mai ciudate rase, de la chihuahua la Saint Bernanrd toate rasele de caini provin din celebrul maidanez, adica lupul domesticit. Ca sa demonstrezi cum o specie complexa poate evolua intr-o alta complet diferita este foarte greu de demonstrat in laborator pentru ca acest fenoment se intampla pe parcursul a zeci sau sute de mii de generatii.
Dar exista experimente facute pe bacterii, care se inmultesc foarte rapid, unde s-au putut evidentia dovezi ale evolutionismului. Vezi articolul de mai jos, unde dupa 44.000 mii de generatii, o bacterie, dupa o serie de mutatii mai mici a reusit sa dobandesca o noua abilitate fizica.
http://www.newscientist.com/article/dn14094-bacteria-make-major-evolutionary-shift-in-the-lab.html
Adi:
--- Citat din: Fryn din Aprilie 21, 2010, 10:38:19 a.m. ---Dupa parerea mea aceasta teorie nu a fost demonstrata stiintific, fiind doar o ipoteza. Daca nu a fost demonstrata, de ce este expusa ca adevar?
Sincer doresc parerile dv.
--- Terminare citat ---
Cred ca Fryn se referea la evolutionism care nu ar fi demonstrata stiintific. Dar a fost demonstrata stiintific. Si vad ca ai si citit aici pe forum argumentele de la Nature in acest sens. Trebuie sa stii ca aici pe forum cand spui ceva trebuie sa spui clar ca aia zice stiinta oficiala, sau daca ai alta parere iti poti spunen parerea accentuand e ca e parerea ta, poti incerca sa aduci argumente, dar doar atat. Nu permitem ca falsul stiintific sa fie prororocit ca si adevar.
Navigare
[#] Pagina următoare
Du-te la versiunea completă