Ştiinţă şi tehnologie. Noutăţi, dezbateri pe subiecte ştiinţifice de actualitate > Articole, emisiuni, publicaţii ştiinţifice româneşti ce merită promovate

SpaceAlliance.ro : Primul portal romanesc de tehnologii aerospatiale

(1/240) > >>

Adi:
S-a deschis primul portal romanesc de tehnologii aerospatiale! Iata asadar cum usor usor se formeaza portaluri specializate. Este realizat de un grup de entuziasti si profesionisti din domeniu. Portalul este cu atat mai util cu cat Romania a devenit recent membra a Agentiei Spatiale Europene si va participa la proiectele acesteia.

http://www.SpaceAlliance.ro

Pe site am remarcat cu mare bucurie o baza de date a tuturor satelitilor. Ii alegi dupa domeniu si iti da lista de sateliti ce indeplinesc criteriile si apoi vezi date despre ei.

De asemenea, exista un forum. http://forum.spacealliance.ro/

Exista si o pagina de educatie: http://spacealliance.ro/edu/education.aspx

Iata ce spun autorii despre initiativa lor.

Dorim sa va aducem la cunostinta lansarea primului portal romanesc pe teme aerospatiale. Site-ul este initiativa unei echipe de ingineri care activeaza la diferite organizatii de profil din lume si va incerca popularizarea diverselor teme prin articole tehnice de specialitate, discutii deschise in sectiunea de forum etc. Abordarea va fi deopotriva pentru cei incepatori carora ne vom adresa prin articole de "space systems engineering" si "space systems design", cat si pentru cei cu expertiza in domeniu, dar care vor sa isi extinda cunostiintele cu chestiuni practice-aplicate despre folosirea acestor cunostiinte. Nu in ultimul rand, intentionam sa cream o comunitate virtuala a celor interesati de acest domeniu, mai ales prin perspectiva urmatorilor ani in care Romania - prin obtinerea statului de mebru al agentiei spatiale europene - va fi implicata activ in proiecte de profil. Cu speranta ca initiativa noastra se va bucura de interes va rugam sa ne includeti pe lista dumneavoastra de linkuri partenere si va asteptam pe web la adresa www.spacealliance.ro

[Multumim Stiinta.info, pentru ca la ei am observat aceasta stire: http://www.stiinta.info/news/474/ ]

s.p.a.c.e:
O pagina de prezentare pentru cativa din satelitii actuali incluzand primul satelit romanesc-Goliat
http://www.spacealliance.ro/applet/3dsat.aspx?3dmod=cubesatgoliat

Adi:
Multumim pentru post si bine ai venit la noi pe forum, s.p.a.c.e. !

s.p.a.c.e:
Imi permit sa corectez o mica eroare care am vazut ca se face frecvent. Romania nu este inca membra ESA ci doar membru cooperant. Cu alte cuvinte are doar statut de invitat la programele/actiunile internationale si nu drepturi depline (spre exemplu participarea firmelor romanesti in proiecte de profil etc). Statutul de membru deplin va veni la sfarsitul perioadei de acomodare de 5 ani care se ofera standard statelor ce doresc sa devina parte din organizatia europeana.
Mai multe amanunte (inclusiv documentele semnate oficial de ambele parti) se pot gasi in acest articol:
http://forum.spacealliance.ro/viewtopic.php?f=15&t=3

Adi:
s.p.a.c.e., multumesc mult pentru clarificare. Eu intelesem gresit si eram conving ca Romania intrase in ESA. Ca membru cooperant, deja erau realizari si progrese, sper sa continue tot asa. Sper sa devina Romania si membra CERN curand.

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

Du-te la versiunea completă