IT şi electronică > Electronică

Invertor regularizat 3V -> 400V pentru contoare Geiger

(1/1)

radhoo:
Iata un circuit simplu, as zice ca e cel mai simplu posibil pentru scopul propus: un invertor de putere mica / consum mic pentru contoare Geiger, care poate fi alimentat de la 2 baterii AA in serie.

Are la baza un oscilator cu feedback, un transformator pe un miez de ferita bobinat manual (650spire in secundar, sarma foarte subtire!), si o serie de diode zener si un transistor care blocheaza oscilatia pentru partea de regularizare.


Are consum mic, eficienta mare si un output stabil:


Detaliile complete le-am postat pe blog:  http://www.pocketmagic.net/2014/07/3v-to-400v-regulated-inverter-for-geiger-counters/ . Am insistat si pe partea realizarii bobinelor transformatorului, pentru ca multa lume pare sa se impiedice de asta.

Circuitul in format Eagle si PCB-ul ca si PDF sunt disponibile aici: http://www.pocketmagic.net/wp-content/uploads/2014/07/geiger_high_voltage_3V_400V_supply.zip

In montajul meu de test , am folosit diode zener: 3x120V + 2x16V si am masurat 384V la iesire. O valoare foarte buna pentru tuburile Geiger rusesti. Spor la mesterit!

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

Du-te la versiunea completă