Fizică, astronomie şi aerospaţiale > Teoria relativităţii, astronomie si astrofizica

De ce nici macar in teorie nu se poate depasi viteza luminii?

(1/4) > >>

Scientia:
Întrebarea este apărută astăzi în secţiunea de întrebări şi răspunsuri a site-ului, însoţită de următorul comentariu:

"1.Uite o idee nebuna: fizicieni spun ca nici un obiect care are masa nu poate fii accelerat pana la viteza luminii.....totusi ,exista posibilitatea ca de exemplu particula higgs sa se deplaseze cu viteza luminii, asta fiind motivul pentru care cercetatorii au probleme sa o gaseasca? ma gandesc ca o particula cu masa la viteza luminii s-ar comporta diferit fata de un foton.

2. De ce e nevoie de energie infinita sa accelerezi "ceva" pana la o viteza finita?"

123:
La viteza luminii, un corp cu masa de repaus nenula are o masa relativista infinita. Ca sa accelerezi un corp cu masa infinita ai nevoie de energie infinita.

zec:

--- Citat din: Scientia din August 23, 2011, 10:23:26 p.m. ---

2. De ce e nevoie de energie infinita sa accelerezi "ceva" pana la o viteza finita?"


--- Terminare citat ---
Acelasi motiv prin care un segment de o lungime finita contine o infinitate de puncte,deci corespondente intre infinit si finit in matematica sunt des intalnite in special la calcul de asimptote.Deci ca sa concluzionam, viteza lumini e o asimptota .

ihasseb:
asta fiind motivul pentru care cercetatorii au probleme sa o gaseasca? ma gandesc ca o particula cu masa la viteza luminii s-ar comporta diferit fata de un foton.

__________________
solitairecardgame.info

puriu:
 Intrebarea corecta ar fi fost: "De ce in teorie nu se poate depasi viteza luminii?". Pentru ca asa spune cea mai buna si acceptata teorie. Viteza luminii este in mecanica relativista ceea ce in matematica este infinitul, nu poate fi depasit.
 Exista si concepte conform carora ar exista particule cu viteze superluminice, dar care nu-si pot reduce viteza sub cea a luminii. Inca n-au aparut concepte teoretice privind particule cu viteze transluminice, dar oricine este liber sa le conceapa si sa le fundamenteze.

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

Du-te la versiunea completă